Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Μπαράλες : "Όνειρό μου η εθνική Ελλάδος" (video)



Ο Χερόνιμο Μπαράλες είναι το όνομα της μόδας όσον αφορά την απήχηση που διαθέτει στην Ελλάδα αλλά και εκτός συνόρων. Τα κατορθώματα του αργεντινού δελέασαν κολοσσιαίες εφημερίδες όπως η Marca και η Olé ενώ στην συνέντευξή του μιλάει για τον πρώην συμπαίκτη του, Χάμες Ροντρίγκεζ!




Τα διθυραμβικά σχόλια αφήνουν αδιάφορο τον Χερόνιμο Μπαράλες που δεν θεωρεί τα γκολ ως μια προσωπική υπόθεση. "Είμαι πολύ χαρούμενος, όχι επειδή είμαι ο τοπ σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος αλλά επειδή βοηθάω την ομάδα να είναι όσο πιο ψηλά γίνεται. Οι συμπαίκτες μου συνδράμουν καθοριστικά στην απόδοσή μου μιας και με τους περισσότερους μιλάμε την ίδια γλώσσα. Επίσης, διαθέτω καλή σχέση και με τους έλληνες παίκτες".

Παράλληλα, εμφανίστηκε αινιγματικός αναφορικά με το μέλλον του. "Δεν γνωρίζω εάν θα συνεχίσω στην Ελλάδα ή αν θα φύγω στο εξωτερικό, ακόμα απομένει πολύ μέχρι να χρειαστεί να αποφασίσω".

Το διεθνές ενδιαφέρον προς το πρόσωπο του Μπαράλες δεν φαίνεται να του προσθέτει περισσότερο άγχος με τον αργεντινό να δηλώνει: "Είμαι 28 χρονών, και όπως όλοι οι ποδοσφαιριστές, είμαι συνηθισμένος σε αυτές τις συνθήκες, πρέπει να συμβιβαζόμαστε με αυτό. Η πίεση δεν πρέπει να επηρεάζει την απόδοσή μας".


Ο Μπαράλες δεν δίστασε να προβάλει την απογοήτευσή του σχετικά με τα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα στο ελληνικό πρωτάθλημα. "Είναι πολύ άσχημο, τα ίδια συμβαίνουν και στην Αργεντινή. Εκεί συχνά προβαίνουν στην αφαίρεση βαθμών ή στην διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, όπως αναλόγως συνέβη και στον αγώνα Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος. Ο κόσμος πρέπει να μας υποστηρίζει ενώ χρειάζεται να επιβληθούν σκληρές τιμωρίες προκειμένου κάτι τέτοιο να μην επαναληφθεί".




"Ο κόσμος στην Αργεντινή γεννιέται για το ποδόσφαιρο, το καταλαβαίνεις όταν μπαίνεις στο γήπεδο και βλέπεις τους οπαδούς στην εξέδρα", τονίζει δίνοντας ένα σαφές προβάδισμα στην "τρέλα" των συμπατριωτών του. Ωστόσο, εξέφρασε την εναντίωσή του στο μελανό σημείο που ονομάζεται μπάρας-μπράβας. "Μακάρι να παίζαμε με 55.000 οπαδούς που να λένε συνθήματα και που να μην προκαλούν βία, αυτό είναι το ιδανικό".

Παράλληλα, δεν φαίνεται πλήρως ικανοποιημένος με την λύση των "άδειων γηπέδων", μια επιλογή της Superleague, της Πολιτείας αλλά και του προέδρου, Γιώργου Μποροβήλου. "Πρέπει να πάρουμε ακόμα πιο δραστικά μέτρα, όπως η αφαίρεση βαθμών. Όσο πιο πολύ υποφέρει μια ομάδα (όπως ο Αστέρας, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός) τόσο καλύτερο είναι το "μάθημα". Οι οπαδοί δεν θέλουν να τους αφαιρεθούν περισσότεροι βαθμοί και έτσι προσαρμόζονται. Δεν ξέρω αν η καλύτερη λύση είναι αυτή που πάρθηκε, όμως, τις αποφάσεις δεν τις παίρνουν οι ποδοσφαιριστές".




Η κακή σχέση του Μποροβήλου με τις κερκίδες Ηρακλή και ΠΑΟΚ είναι ένα ζήτημα που δεν βίωσε ο Μπαράλες και έτσι δεν θέλησε να εκφράσει γνώμη.

Παρόλα αυτά, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους προέδρους του Αστέρα Τρίπολης όσον αφορά την σχέση τους με τα μέλη του ρόστερ. "Είναι σωστοί στην πληρωμή και νιώθουμε συνεχώς την στήριξή τους".

Τέλος, ο Χερόνιμο Μπαράλες άφησε ανοιχτή την πόρτα της εθνικής Ελλάδος. "Είναι μια ευκαιρία που δεν αποκλείω, είναι πολύ ωραίο η χώρα που αγωνίζομαι να θέλει να την εκπροσωπήσω, είμαι πολύ θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο. Δεν με έχουν καλέσει προς το παρόν, όμως, συνεχίζω να δουλεύω με αυτό το σκοπό". 


Ο Μπαράλες αποτελεί τον δεύτερο αργεντινό που θέλει να παίξει στην εθνική Ελλάδας μετά από την αποκάλυψη του Λούκας Βιγιαφάνιες.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου