Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Φιορεντίνα | Τα κέρδη από τον δανεισμό του Μοχάμεντ Σαλάχ



Πολλές τηλεοράσεις έκλεισαν στην Φλωρεντία μετά από την αποχώρηση του Κουαδράδο για την Τσέλσι. Ωστόσο, ο Βιντσέντσο Μοντέλα ήξερε ακριβώς πως να τον αντικαταστήσει.




Η μη εμπιστοσύνη του Μοουρίνιο στο πρόσωπο του Μοχάμεντ Σαλάχ και τα προβλήματά του με τον αιγυπτιακό στρατό καθυστέρησαν σημαντικά την πορεία του προς την κορυφή. Ο πάγκος δεν φαίνεται να επηρέασε το ταλέντο του Σαλάχ, πράγμα που είχε δείξει σε πολλές εμφανίσεις του με την φανέλα της Βασιλείας, ίσως της πιο αντιπαθητικής ομάδας για όσους θέλουν μία καλύτερη θέση για την Superleague και καλύτερη ευρωπαϊκή προοπτική για την αγαπημένη τους ομάδα.

Η απώλεια του "ρας τας τας" (το ψευδώνυμο του Χουάν Κουαδράδο) καλύφτηκε γρήγορα μέσα από μία πάμφθηνη λύση, τον Μοχάμεντ Σαλάχ. Η ταχύτητά του, η διάθεσή του να καλύψει τον χαμένο χρόνο της καριέρας του, τα γκολ του και ο πολυσύνθετος ρόλος του στην ομάδα έχουν καταλυτική σημασία.

Ο Σαλάχ είναι θεωρητικά ο επιθετικός της ομάδας, στην πράξη όμως ξεκινάει από 9αρι και γυρνάει στη φυσική θέση των επιθετικών χαφ όπου και συναντάται συχνά με τον προωθημένο Μπόρχα Βαλέρο.




Ο Ζοσέ Μοουρίνιο έχει δεχτεί πολύ μεγάλη κριτική για τον δανεισμό του Μοχάμεντ Σαλάχ που όσο αποδίδει τόσο καλά στην Φιορεντίνα τόσο θα χειροτερεύει το κλίμα γύρω από τον προπονητή της Τσέλσι. Ανάλογες περιπτώσεις οι Ντε Μπρούιν και Σίρλε της Βόλφσμπουργκ, που επίσης άφησε ο Μοουρίνιο να φύγουν.




Μάλιστα, ο πορτογάλος δεν έχει πειστεί ακόμα για την αξία του Κουαδράδο, μίας μεταγραφής που το κόστος της ανέρχεται στα 31 εκατομμύρια ευρώ.




Οι εμφανίσεις του Σαλάχ στην Ευρώπη (Σέριε Α και Γιουρόπα Λιγκ) προκαλούν ντελίριο και στην αφρικανική ήπειρο μιας και πολλοί συμπατριώτες του τον φαντάζονται ως τον λυτρωτή της Αιγύπτου. Οι φαραώ βρίσκονται σε συνεχώς χειρότερη τροχιά τα τελευταία χρόνια και το αποκορύφωμα ήταν η απουσία τους από το τελευταίο Κόπα Άφρικα.

https://www.youtube.com/watch?v=B_gEX_yIjNY



Η ενδεκάδα της Φιορεντίνα 2014/2015



Εντυπωσιακή η τακτική της Φιορεντίνα να αφήνει θεωρητικά άδεια την αριστερή πτέρυγα. Ξεχωρίζει το κόλπο του Μοντέλα με τον ρόλο του Σαλάχ, έτσι "κερδίζει" έναν παίκτη στο σύστημα.




Υ.Γ.: Η Φιορεντίνα φέρθηκε άσχημα στην "ελληνική" Ρόμα μιας και στο μεταξύ τους παιχνίδι (Europa League) τραυματίστηκαν οι Μανωλάς και Χολέμπας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου