Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Πόρτο | Οι πιο ακριβές πωλήσεις των δράκων (ενόψει Ντανίλο)



Ο πρόεδρος της Πόρτο, Πίντο ντα Κόστα, αποτελεί των καλύτερο πωλητή στο ευρωπαϊκό παζάρι και η δύναμή του οφείλεται στον χαρακτήρα και τις δημόσιες σχέσεις του. Το μότο του "PDC" είναι: "αγοράζω ακριβά και πουλάω ακριβότερα".





Αρχικά, είναι μεγάλο λάθος να θεωρείται πως ο πρόεδρος των δράκων είναι ο Μίδας μιας και πολλές μεταγραφές τόσο από την Λατινική Αμερική όσο και "ευρωπαϊκές" δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Παρόλα αυτά, το ρίσκο που χαρακτηρίζει την ζωή του Πίντο ντα Κόστα τον έχει ανταμείψει και με το παραπάνω.




Η φιλία του Πίντο ντα Κόστα με τον πιο γνωστό μάνατζερ του κόσμου, Ζορζ Μέντες, έχει συνδράμει καταλυτικά στις μεταγραφές και κυρίως στις παραχωρήσεις της Πόρτο. Η εταιρεία Gestifute συμπεριλαμβάνεται στην αγκαλιά των δράκων.




Συμφωνίες - μαμούθ


Η πιο ακριβή πώληση της Πόρτο είναι με διαφορά ο βραζιλιάνος Χουλκ που μετέβη από την πόλη των γεφυρών και του κρασιού στην Αγία Πετρούπολη. Η Ζενίτ είχε δαπανήσει 60 εκατομμύρια ευρώ σε μία μεταγραφή που είχε εισηγηθεί ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Η απόκτησή του από την Ζενίτ είχε προκαλέσει ένα σκάνδαλο μεγατόνων λόγω του υψηλού κασέ του στην ομάδα με οπαδούς και αρχηγούς να αντιτάσσονται στην απόφαση της διοίκησης.

Καλύτεροι αγοραστές είναι οι Μάντσεστερ Σίτι, η Μονακό και η Τσέλσι που έχουν προτιμήσει αρκετές φορές τις επιλογές που προσφέρει το ρόστερ της Πόρτο. Οι μεταγραφές των Μανγκαλά, Φερνάντο (2014), Χάμες Ροντρίγκεζ, Ζοάο Μοουτίνιο (2013) και οι Καρβάλιο, Φερέιρα, Μποσίνγκουα στην Τσέλσι αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα.




Στην λίστα με τις... πολύ "περήφανες πωλήσεις", περιλαμβάνονται τα ονόματα των: Φαλκάο, Πέπε, Άντερσον, Ντέκο, Οταμέντι, Κουαρέσμα, Λισάντρο Λόπεζ, Λούτσο Γκονζάλεζ και Μπρούνο Άλβες. 



Σύντομα αναμένεται να προστεθεί και το όνομα του δεξιού μπακ, Ντανίλο, με την Μπαρτσελόνα να τον θέλει σαν αντικαταστάτη του Ντάνι Άλβες ενώ την Ρεάλ Μαδρίτης να τον προορίζει σαν μία επιπλέον λύση στην άμυνα (ήδη υπάρχουν οι Αρμπελόα, Καρβαχάλ). Παράλληλα, ακούγονται τα ονόματα των Ρόμα, Παρί, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι και Μπάγερν Μονάχου αναφορικά με την μεταγραφή του Ντανίλο. Η ρήτρα του Ντανίλο κυμαίνεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ ενώ το συμβόλαιό του λήγει το 2016.




Το πρεστίζ της Πόρτο ανέβηκε κατακόρυφα το 2004, μετά από το Τσάμπιονς Λιγκ που σήκωσε ο Ζοσέ Μοουρίνιο (όπως και προφέρεται) απέναντι στην Μονακό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου