Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Προσοχή! Ο Καστίγιο είναι παλαίμαχος


Η επιστροφή μου στην Ελλάδα συνοδεύτηκε από πολλές ισπανικές εμπειρίες. Η αγάπη μου για την γειτονιά του Βαγιέκας και την Ράγιο Βαγιεκάνο είναι πολύ ψηλά. Το άγχος μου για την περσινή σωτηρία της Ραγίτο μεγάλο, και σε αυτό φταίει ο Καστίγιο...





Φήμες συνδέουν τον μεξικανό με τον ΟΦΗ, την Σκόντα Ξάνθη, την Καλλονή και την Λάρισα. Θα ήταν ολισθηρό λάθος να παίξει ξανά στην Ελλάδα.

Τα 30 χρόνια είναι μια όμορφη ηλικία για ποδόσφαιρο, όμως, ο Καστίγιο είναι εξαίρεση. Η Ράγιο απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι το φάντασμα του Καστίγιο και σώθηκε στις λεπτομέρειες.

Άφαντος από το γήπεδο των νοτίων προαστίων της Μαδρίτης. Κανένας δεν θα θυμάται το πέρασμά του και οι μπουκανέρος σίγουρα έβραζαν από μέσα τους για την κακή του παρουσία. 

Οι φανατικοί της Ράγιο δεν το έδειξαν, όπως δεν κάνουν ποτέ , και χειροκροτούν τους παίκτες ακόμη και στις εντός έδρας πεντάρες.



Ο Νέρι Καστίγιο είχε πάει στους ερυθρόλευκους με σκοπό να καλύψει το κενό του πρώην αρχηγού, Πίτι. Το είδωλο της Ράγιο Βαγιεκάνο είχε φύγει από την ομάδα με προορισμό την Γρανάδα. 

Αποχώρηση δήλωσαν και τα άλλα μεγάλα αστέρια της Ράγιο. Πιο συγκεκριμένα, οι Τσόρι Ντομίνγκεζ (Ολυμπιακός), Χάβι Φουέγο (Βαλένθια), Τζόρντι Αμάτ (Σουόνσι), Λέο Μπαπτιστάο (Ατλέτικο Μαδρίτης). 


Jordi Amat



Leo Baptistao



Η αλλόκοτη συμπεριφορά του πρόεδρου Πρέσα, του πιο μυστήριου στην Λα Λίγκα, έδιωξε από την ομάδα τα βαριά χαρτιά. Ο Πρέσα είναι στο στόχαστρο και των οπαδών για τα ακριβά εισιτήρια (20 στο πέταλο, 35 το φθηνότερο στα πλάγια κ.ο.κ). 


Ο προπονητής, Πάκο Χέμεθ, έμεινε με τις καραβιές των ελεύθερων παικτών. Ένας από αυτούς ήταν και ο Νέρι Καστίγιο. Το να μην μπορείς να διακριθείς στο περσινό ρόστερ της Ράγιο δείχνει τον δρόμο προς την σύνταξη. 

Ο Λαριβέι έσωσε σχεδόν μόνος του την ομάδα. Πριν λίγο καιρό αποκτήθηκε από την Θέλτα, πράγμα που συνιστά υψηλό κίνδυνο για την σεζόν 2014-2015.

Καστίγιο το 2014 σημαίνει "βγάζω μόνος μου τα μάτια μου".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου