Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Τζίμι Ντουρμάζ, ο άνθρωπος που αποδοκιμάστηκε στην χώρα του


Το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού αποτελεί μία μέτρια λύση για την ομάδα. Παίκτης που πρέπει να υπερβάλλει εαυτό για το Τσάμπιονς Λιγκ. Αφιέρωμα στον Τζίμι Ντουρμάζ.



Η μεγάλη στιγμή για τον Ντουρμάζ ήρθε και λέγεται Ολυμπιακός. Η Τρίτη 22/7/2014 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η πιο ένδοξη μέρα στην καριέρα του. Πρώτη φορά παίζει εκτός... των χωρών του (Σουηδία και Τουρκία). 

Κατευθείαν μπαίνει στα βαθιά αφού μπροστά του έχει την πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ 2014-2015. Η Μάλμε και η Γκεντσερμπιρλίγκι τον "έχτισαν" και στα 25 του χρόνια ανοίγει νέους, "δύσκολους" ορίζοντες.



Το "21" αποτέλεσε το μεγάλο αστέρι των τούρκων την περασμένη σεζόν. Αρκετά γκολ (6) και ασσίστς (4) πέρασαν από τα πόδια του και οι εμφανίσεις του δεν πήγαν χαμένες. Κέρδισε μια θέση στην εθνική Σουηδίας, δίπλα στον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Ήδη μετράει 17 συμμετοχές με το εθνόσημο.



Οι τούρκοι οπαδοί δεν συγχώρεσαν την επιλογή του και τον αποδοκίμασαν έντονα στο φιλικό Τουρκία - Σουηδία (σκορ 2-1). Σε κάθε του επαφή με τον μπάλα, ένιωθε σαν εχθρούς τους συμπατριώτες του. 



Η σκιαγράφηση και ανάλυση των ικανοτήτων του



Μπορεί να παίξει και στις δύο πτέρυγες με την φυσική του θέση να είναι αριστερό εξτρέμ. 

Παρόλα αυτά, τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν περισσότερο με την θέση του επιθετικού χαφ, του παίκτη που παίζει ακριβώς πίσω από τον επιθετικό. "Κοφτερή" πάσα, καλό timing στην μεταβίβαση, μπορεί να τροφοδοτήσει γκολ για τον Ολυμπιακό του ελληνικού πρωταθλήματος.



Όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού του, μοιάζει αρκετά με τον Πάουλο Ματσάντο. Οι ερυθρόλευκοι περιμένουν φυσικά περισσότερα από τη νέα μεταγραφή τους.

Το προφίλ του Ντουρμάζ, επίσης , "περιλαμβάνει": Όμορφη ντρίμπλα, ανάλαφρο κράτημα της μπάλας.

Όταν δεν παίζει ο Ζλάταν βασικός, ο Ντουρμάζ αναλαμβάνει το έργο της "πρώτης" ανάπτυξης του παιχνιδιού. Πλησιάζει δίπλα στα αμυντικά χαφ για να δημιουργήσει.

Στα αρνητικά του: Δεν "μαρκάρει", υπάρχουν μεγάλοι περίοδοι που εξαφανίζεται από το παιχνίδι. Επίσης, είναι ρίσκο. Θα αντέξει στην πίεση του Τσάμπιονς Λιγκ;

Δεν θα υπάρξει υποδοχή στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο Ντουρμάζ, όμως, μπορεί να μαζέψει κόσμο στην αναχώρηση... Διαθέτει ταλέντο.



Βίντεο με ξεχωριστές περσινές στιγμές του 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου