Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Το "αιώνιο" ταλέντο, Έλντερ Μπαρμπόσα | 27 χρονών πλέον...


Το όνομά του είναι αγαπημένο για τις ελληνικές εφημερίδες. Το καλοκαίρι του 2014 δεν αποτελεί εξαίρεση και η περίπτωση του Μπαρμπόσα συνδέεται με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Παναιτωλικό. Αφιέρωμα για τον παίκτη.


Ο λουσιτανός δεν είναι το ποδοσφαιρικό αίνιγμα του παρελθόντος. Ο Μπαρμπόσα αποτελούσε ένα διαμάντι των ακαδημιών της Πόρτο. 

Το timing δεν τον βοήθησε λόγω των εξαιρετικών εξτρέμς που διέθεταν οι δράκοι εκείνη την περίοδο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ρικάρντο Κουαρέσμα.

Ανάλογο παράδειγμα "αδικημένου" και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ελάχιστες συμμετοχές με την πρώτη ομάδα και πολλοί δανεισμοί σε μικρότερες ομάδες της Liga Sagres.

Ο ΠΑΟΚ βοήθησε τον Βιεϊρίνια να δείξει δείγματα του ταλέντου του. Κατάφερε να βρεθεί στην πορτογαλική αποστολή του Μουντιάλ 2014!


Το θέμα με τον Μπαρμπόσα κάπου "χάθηκε" και πλέον είναι 27 χρονών. 

Ατομικά είναι ένας πολύ "δυνατός" ποδοσφαιριστής. Ταχύτητα, ντρίμπλα, φαντασία. Στα παιχνίδια, όμως, δεν είναι το ίδιο χρήσιμος. 

Η παρουσία του στην Αλμερία (δανεικός από την Μπράγκα) θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα αφού ο ρόλος του ήταν αυτός του κομπάρσου. Στην αρχή της σεζόν, Μπαρμπόσα και Σούσο ( Λίβερπουλ ) θεωρήθηκαν δυο βασικά χαρτιά της ομάδας αλλά στο χορτάρι πέρασαν απαρατήρητοι. 


Ο μόνος παίκτης που ξεχώρισε από τους ανδαλουσιανούς ήταν ο Αλέιξ Βιδάλ, που πήρε μεταγραφή στη Σεβίλλη. 

Κατά τα άλλα, η Αλμερία ήταν για τη β' εθνική και σώθηκε χάρη στο 3-2 απέναντι στην Ρεάλ Μπέτις. Κακή χρονιά λόγω κακών συντελεστών...

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως ο Σούσο είχε χάσει προπόνηση της Αλμερία επειδή έβλεπε μέχρι αργά το ισπανικό The Voice...

Ο Έλντερ Μπαρμπόσα είναι "ανέκδοτο" για τον Ολυμπιακό, ρίσκο για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Οι πράσινοι και ο δικέφαλος ίσως θελήσουν να ποντάρουν στην ταχύτητα που θα δώσει στα άκρα. 


Ο Μπαρμπόσα διαθέτει τον ίδιο μάνατζερ με τον Αμπντουλαγιέ, επίσης μεταγραφικού στόχου του ΠΑΟΚ. Και οι δύο ποδοσφαιριστές ανήκουν στην εταιρεία Sbsfoot.

Όσον αφορά τον Παναιτωλικό, ο Μπαρμπόσα θα είναι λύση-χρυσάφι για την ομάδα και αποτέλεσμα εξαιρετικών μεταγραφικών συζητήσεων από την πλευρά των διοικούντων. Παρόλα αυτά, δύσκολα θα πατήσει Αγρίνιο αφού οι προτάσεις δεν θα είναι λίγες.





2 σχόλια:

  1. Για Β εθνική πάντως που πήγε στην ΑΕΚ ....νομίζω είναι αλλη κλάση.... Ανεβάζει την ποιότητα και το πρεστίζ όχι μόνο της ΑΕΚ αλλά και της κατηγορίας γενικότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα, μου προκάλεσε θετική εντύπωση η μεταγραφή της ΑΕΚ. Είναι στολίδι για την β' εθνική, αξίζει να πάρεις διαρκείας αποκλειστικά για τον Μπαρμπόσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή