Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Ρεάλ Μαδρίτης| Ο Χάμες στη φωλιά του λύκου


Η απληστία του Φλορεντίνο Πέρεθ και το παιδικό όνειρο του Χάμες Ροντρίγκεζ αποτελούν αντικείμενα παραπλάνησης. Τα αποδυτήρια της Ρεάλ Μαδρίτης δεν χωρούν άλλο αστέρι.



Ο πρόεδρος των μερένχες παρουσιάζει καταστροφικά δείγματα, που πηγάζουν από την θέληση του να μην χάνει. Στυγνός επαγγελματίας, που δεν συγκινείται σχεδόν με τίποτα. Φυσικός του χώρος ο επιχειρησιακός και αποκλειστική του ασχολία η μεγέθυνση του πλούτου που κατέχει. 

Σπάνιο ντοκουμέντο τα δάκρυά του για τον Αλφρέντο ντι Στέφανο, μια εικόνα καθόλου συνηθισμένη για τον ισχυρό άντρα της Ρεάλ Μαδρίτης.



Γκαλάκτικος μέρος 2 στην περιοχή Τσαμαρτίν και στο γήπεδο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ ένιωσε ποδοσφαιρική έλξη για τους αστέρες του Μουντιάλ 2014. Ανάμεσά τους ο Χάμες Ροντρίγκεζ και ο Τόνι Κρόος. 



Ο πρώτος σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου (6 γκολ) και ο νικητής του τίτλου με την Γερμανία θα φορέσουν την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. 25 εκ. ευρώ θα στοιχίσει ο δεύτερος ενώ του έμενε μόλις 1 χρόνος για την λήξη του συμβολαίου του με την Μπάγερν Μονάχου. Η δίψα του Φορεντίνο Πέρεθ τεράστια. 

Σοφός ανήρ αλλά δεν διδάχτηκε από το μάθημα της αποτυχίας των γκαλάκτικος, της πρώτης era.



Έχετε αναρωτηθεί σε ποιανού την θέση θα παίζει ο Χάμες Ροντρίγκεζ; Μόνο στεναχώρια προκαλεί αυτό το ερώτημα στους λάτρεις του κολομβιανού. Σε ένα σύστημα 4-3-3 ο Χάμες μένει στον πάγκο... 



Σενάριο τρομερά πιθανό αφού Κρόος, Μόντριτς και Τσάμπι Αλόνσο προορίζονται για βασικοί. Ρονάλντο και Μπέιλ στα άκρα και Μπενζεμά στην κορυφή. Το "BBC" (Benzema, Bale, Cristiano) δεν διασπάται...

Ανάλογο περσινό παράδειγμα ήταν ο Ίσκο. Ο σούπερσταρ της Μάλαγα είχε προκαλέσει δέος με τις επιδόσεις του στην Ανδαλουσία. Η απαράμιλλη τεχνική του Ίσκο δεν θα τον άφηνε με τίποτα έξω από την ενδεκάδα... 

Τα προγνωστικά δεν βγήκαν αληθινά και ο νεαρός ποδοσφαιριστής θυσιάστηκε για τους Μπέιλ και Ρονάλντο. Επίσης, έχασε και την θέση του στην εθνική Ισπανίας. 



Την περασμένη περίοδο η Ρεάλ Μαδρίτης χρειαζόταν τρεις μπάλες στον αγωνιστικό χώρο, αν συνυπολογίσουμε και το "κουβάλημα" του Τσάμπι Αλόνσο ή του Λούκα Μόντριτς. 

Επίσης, θα μπορέσει ο ήρεμος Χάμες να τα βγάλει πέρα με τους ιδιάζοντες χαρακτήρες της ομάδας; Οι βεντετισμοί και οι κόντρες είναι συχνό φαινόμενο στις σχέσεις των παικτών. 

Το είχε παραδεχτεί και ο Ράμος στην απονομή του 10ου Τσάμπιονς Λιγκ, λέγοντας ουσιαστικά "πως βάλαμε την ομάδα, πάνω από τις προσωπικές μας διαφωνίες".

Ο Χάμες Ροντρίγκεζ είναι ένα παιδικό πείσμα του Φλορεντίνο Πέρεθ που έχει μαζέψει ήδη τα καλύτερα "παιχνίδια". Παράλληλα, ο Χάμες βλέπει την προοπτική της Ρεάλ ως την εκπλήρωση της παιδικής του επιθυμίας. 



Μετά το σούπερ Μουντιάλ, είναι τεράστια ευκαιρία να βγει αληθινό το όνειρό του. Μια μέτρια σεζόν 2014-2015 μπορεί να του στερήσει για πάντα την εμπειρία του Μπερναμπέου.

Μάλιστα, ο 23χρονος ποδοσφαιριστής έχει προθυμοποιηθεί να βάλει και από την τσέπη του για την μεταγραφή, αν χρειαστεί. Παρά τις άριστες σχέσεις του με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Μονακό, πάει με "κλειστά μάτια" (συνέντευξη Marca) στη Ρεάλ Μαδρίτης.




Δυστυχώς, ο Χάμες Ροντρίγκεζ θα έχει την τύχη του Ίσκο στην ισπανική πρωτεύουσα. Λίγο μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Μπαράχας, θα αντιληφθεί πως δεν κάνει και πως δεν ταιριάζει στα υπάρχοντα δεδομένα της Ρεάλ Μαδρίτης. 

Η παρουσίαση στο Μπερναμπέου θα είναι η πιο όμορφη μέρα στο νέο του επαγγελματικό κεφάλαιο. Από τον Σεπτέμβριο, μαδριλένικη βροχή...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου