Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Βαλένθια - Λεβάντε| Το ντέρμπι των ηθικών αξιών!



Οι νυχτερίδες της πόλης έρχονται αντιμέτωπες σε ένα ντέρμπι με περίπλοκη σημασία. Τα συναισθήματα των οπαδών είναι διφορούμενα για την αντίπαλη ομάδα.



Η αντιπαλότητα των δύο ομάδων γεννήθηκε κατά την δεκαετία του 1960. Με την πάροδο του χρόνου οι οπαδοί του ενός σωματείου έβγαλαν ψευδώνυμα για την αντίπερα όχθη. Πιο συγκεκριμένα, οι υποστηρικτές της Λεβάντε κόλλησαν στους οπαδούς της Βαλένθια το ψευδώνυμο "πρόβατα". Η ιδέα τους δεν ήταν τυχαία αφού δίπλα στο Μεστάγια υπήρχαν σφαγεία. 

Από την άλλη πλευρά, οι οπαδοί της Λεβάντε ονομάστηκαν "βατράχια" μιας και το γήπεδο της ομάδας βρισκόταν πολύ κοντά σε ποτάμι. Σύμφωνα με τις ιστορικές αφηγήσεις, από το γήπεδο μπορούσες να ακούσεις τον θόρυβο που έκαναν οι αμφίβιοι οργανισμοί.

Οι ασπρόμαυροι δεν έχουν αποδεχτεί μέχρι σήμερα τον χαρακτηρισμό των οπαδών της Λεβάντε σε αντίθεση με τους δεύτερους.

Η συμπόνοια της Βαλένθια προς την πιο αδύναμη ιστορικά Λεβάντε προκαλεί οργή στην πλειοψηφία της μπλαουγκράνα εξέδρας. Το τουπέ της ομάδας από το Μεστάγια δεν αρέσει καθόλου στους "γρανότας (βατράχια)". Βέβαια, υπάρχει και η αντίθετη άποψη, η πιο ψύχραιμη, που βλέπει την Βαλένθια ως ένα σημαντικό χέρι βοηθείας. Κατά την περίοδο που προπονητής ήταν ο Ουνάι Έμερι, είχε στείλει πολλούς δανεικούς στο "Ciutat de Valencia (Θιουτάτ δε Βαλένθια).




Στην πόλη των φάγιας δεν υπάρχει αντίστοιχη οπαδική αντιπαλότητα με άλλες περιοχές της Ισπανίας από αυτές της Σεβίλλης (Μπέτις - Σεβίλλη), της Μαδρίτης (Ατλέτικο - Ρεάλ) ή ακόμη και το ντέρμπι της Γαλικίας (Ντεπορτίβο λα Κορούνια - Θέλτα δε Βίγκο).


Περισσότερο μοιάζει ως ένα μιντιακό τρικ, μιας και οι σχέσεις των δύο ομάδων είναι σχεδόν ουδέτερες. Η συνύπαρξη τους γίνεται με ευκολία αφού το στάτους των δύο σωματείων είναι κοινώς αποδεκτό.



Λεβάντε - Βαλένθια, 23/11/2014, Liga BBVA, Ισπανικό Πρωτάθλημα, Ποδόσφαιρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου