Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Μάξι Περέιρα vs Μαρτίν Κάσερες: Ποιος θα μείνει με το... μάτε στο χέρι;

Το Γιουβέντους - Μπενφίκα έκρυβε και μία εσωτερική μονομαχία. Χωρίς καμία αμφιβολία, ο Όσκαρ Ταμπάρεζ το έβλεπε με αγωνία.


Το Μουντιάλ είναι στην τελική ευθεία. Οι ομοσπονδιακοί προπονητές "τρώγονται" με τα ρούχα τους και δεν θα γιορτάσουν την Πρωτομαγιά. Ο ουρουγουανός τεχνικός ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Το δεξί άκρο της άμυνας προκαλεί προβληματισμό.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η Ουρουγουάη δεν θα πάει στην Βραζιλία με σημαία της την άμυνα. Ο Λουγάνο μεγάλωσε (33 χρονών), ο Κοάτες δεν έχει αγωνιστικό χρόνο στην Λίβερπουλ, ο Χιμένεζ είναι ακόμα wonderkid. Ο μόνος που ξεχωρίζει στο κέντρο της άμυνας είναι ο Γοδίν που παίρνει και τα "κλειδιά". Δίπλα στον Γοδίν παίζει μέχρι στιγμής το... χάος. Στα αριστερά, μάλλον, θα μετακινηθεί ο Φουτσίλε μιας και δεν υπάρχει άλλος. Μια κακή επιλογή που δεν εμπνέει εμπιστοσύνη.

Δεξιά, όμως, υπάρχει ουρουγουανική κληρονομιά. Μάξι Περέιρα και Μάρτιν Κάσερες παίζουν σε top επίπεδο και η απόδοσή τους είναι ιδιαιτέρως αξιόλογη. Ωστόσο, το μεταξύ τους παιχνίδι έβγαλε νικητή.


Πέρα από το αποτέλεσμα (2-1), ο Μάξι Περέιρα έπεισε περισσότερο το κοινό. Η ψυχραιμία ήταν το μεγαλύτερο του όπλο. Συνήθως, η ηρεμία προκαλεί νεύρα στον αντίπαλο. Ήταν φανερό πως η αυτοπεποίθηση του ποδοσφαιριστή ήταν στα ύψη. Αντίθετα, ο Κάσερες βρισκόταν σε απόγνωση. Το κακό του ξεκίνημα στο ματς τον ακολούθησε και στη συνέχεια.


Ο παίκτης της Μπενφίκα μπορούσε να πασάρει με κάθε πιθανό τρόπο. Ειδικά, οι μεταβιβάσεις του προς τον Πέρεζ εντυπωσίασαν. Ο Κάσερες δεν ήταν αποτελεσματικός σε αυτό το κομμάτι. Βέβαια, είχε και μεγαλύτερο φορτίο στις πλάτες του. Ο Πίρλο ήταν περικυκλωμένος.

Και οι δύο ουρουγουανοί έσωσαν την ομάδα τους σε πολύ κομβικά σημεία. Ο Περέιρα απομάκρυνε την μπάλα πάνω στην γραμμή μετά από εκπληκτική έναρξη προσπάθειας από τον Πογκμπά. Η Γιουβέντους γλίτωσε το τρίτο γκολ αφού ο Κάσερες αμύνθηκε σωστά στο τελευταίο σουτ της Μπενφίκα.


Αξίζει να σημειωθεί πως ο Περέιρα βγαίνει περισσότερο ευνοημένος από το σύστημα της ομάδας του. Το ξεκίνημα της ανάπτυξης απλώνεται σε τέσσερις παίκτες και η μπάλα "γυρίζει" πιο εύκολα. Στην απέναντι όχθη, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Το "κλειδί" της Γιουβέντους (Πίρλο) έπεσε στον Ατλάντικο και έτσι οι τρεις αμυντικοί και κυρίως ο Κάσερες (συνήθης τελικός αποδέκτης) βρίσκονταν σε δύσκολη θέση. 

Συμπερασματικά, το παιχνίδι του Μάξι Περέιρα ήταν πιο μεστό και ουσιαστικό. Είναι περισσότερο έμπειρος σε συνθήκες "κομμάντο" όπως η συγκεκριμένη και επιπλέον διαθέτει την ψυχραιμία για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Μουντιάλ. Παρόλα αυτά, ο Όσκαρ Ταμπάρεζ ίσως κάνει μια "ντρίμπλα". Αρκετά πιθανό σενάριο φαντάζει ο Κάσερες να παίξει σαν δεξιός κεντρικός αμυντικός δίπλα στον Γοδίν. Έτσι, θα υπάρχει ποιότητα στο χορτάρι και ευτυχία στα αποδυτήρια!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου