Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Τα "φιλέτα" της Ρεάλ Μπέτις: Ζουάν Βερντού και σία



Οι μπέτικος δυστυχώς αποχαιρετούν την Λα Λίγκα. Η σεβιγιάνικη ομάδα προδόθηκε από την κακοτυχία της. Ο υποβιβασμός της συμφέρει τα αντίπαλα "στρατόπεδα".

Αρκετά μέλη της Μπέτις αναμένεται να αποτελέσουν περιζήτητους στόχους:


Αντόνιο Αντάν: Ο ισπανός τερματοφύλακας είναι πολύ δυνατό χαρτί. Επιθυμία του είναι να παραμείνει και στην β' εθνική. Παρόλα αυτά, αν τελικά επιδιώξει να φύγει τότε οι διεκδικητές του θα είναι αναρίθμητοι.


Πολύ σταθερός γκολκίπερ που κατάφερε να σταθεί με αξιοπρέπεια ακόμη και στην Ρεάλ Μαδρίτης, των πολλών απαιτήσεων. Αναντικατάστατος στην Μπέτις. Ο μόνος που έπεισε στο τέρμα (κατώτεροι των προσδοκιών ο Σάρα και κυρίως ο Άντερσεν).



Σεντρίκ Μαμπουάτι: Ένα πολυτάλαντο εξτρέμ. Ταχύτατος με φοβερή τεχνική. Βέβαια, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα ακατέργαστο διαμάντι. Το καλοκαίρι αγοράστηκε από την Νουμάνθια για 1.20 ευρώ. Η απόσβεση σίγουρα έγινε αλλά δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες και φέρει μεγάλη ευθύνη για τον υποβιβασμό. Ο κονγκολέζος έχει ποδοσφαιρικό μέλλον και η ηλικία του (22 χρονών) αποτελεί ένα πλεονέκτημα.



Χόρχε Μολίνα: Ο επιθετικός της Μπέτις δεν διένυσε καλή χρονιά. Η φετινή περίοδος ήταν αντιστρόφως ανάλογη από την περσινή. Τα γκολ έλειψαν, πράγμα που έριξε την ψυχολογία του. Ως συνέπεια, έμεινε αρκετές φορές στον πάγκο. Ωστ, έχει αποδείξει την αξία του. Ένα κλασσικό 9αρι που προκαλεί φόβο στα αντίπαλα καρέ.




Ρουμπέν Κάστρο: Ο κανάριος μπορεί να παίξει ως επιθετικός αλλά και στις πτέρυγες. Επί Πέπε Μελ άλλαζε συχνά θέσεις κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Πολυθεσίτης, φοβερός στην τακτική, του αρέσουν τα "μεγάλα" παιχνίδια και έχει έφεση στο σκοράρισμα. Δύσκολος χαρακτήρας αλλά εξαιρετικός στο χορτάρι.




Ζουάν Βερντού: Το 10αρι της Εσπανιόλ είχε εντυπωσιάσει πέρσι με τις εμφανίσεις του. Το "μυαλό" του είχε κερδίσει πολλούς θαυμαστές. Έδειχνε ότι μπορούσε να πασάρει με κάθε δυνατό τρόπο. 


Το καλοκαίρι βρέθηκε πολύ κοντά στον Ολυμπιακό αλλά διάλεξε τον ισπανικό δρόμο. Στην Μπέτις δεν έπιασε. Κανένας από τους τρεις προπονητές (Μελ, Γκαρίδο και Καλδερόν) δεν τον εμπιστεύτηκε. Πλέον, ο Ολυμπιακός μπορεί να αγοράσει τον Βερντού σε τιμή ευκαιρίας.



Το ρόστερ της Μπέτις διαθέτει τρομερή ποιότητα. Η λίστα θα μπορούσε να συμπεριλάβει ακόμη περισσότερους παίκτες. Χωρίς αμφιβολία, οι Αμάγια, Παουλάο, Τσίκα, Σεβίγια, Νόσα, Φιγέρας και Χουάνφραν αξίζουν μια ματιά εις βάθος.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου