Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Καρνέζης θα πει μαχητική ψυχή!

Η αξία του πολλές φορές αμφισβητήθηκε. Ο Ορέστης Καρνέζης,όμως, πληγώνει ακόμη τους "επικριτές" του.



Ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ είχε προκαλέσει αναστάτωση στους πράσινους οπαδούς. Και όχι άδικα. Η γκάφα του στο κύπελλο είχε καταστρέψει τα όνειρα των οπαδών του ΠΑΟ. Ο Καρνέζης μπήκε στο "ψυγείο" και ουσιαστικά ήταν ξένο σώμα για την ομάδα. Το πρωτάθλημα ήταν σε δράση και ο έλληνας γκολκίπερ πήγαινε για ξεκούραση στην Κέρκυρα. Μάλιστα, ο προτελευταίος του σταθμός ήταν το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Η άφιξη του ήταν προγραμματισμένη λίγες ώρες πριν την αντίστοιχη της ΑΕΚ, του κακού του οιωνού.

Παρόλα αυτά, ξαναπήρε φανέλα βασικού. Ο Καρνέζης ανταποκρίθηκε, έδειξε σταθερότητα και υπερασπίστηκε το τέρμα σε μια περίοδο οικονομικών προβλημάτων για τον Παναθηναϊκό. 

Η Ουντινέζε, η ομάδα που ό,τι πιάνει το κάνει χρυσό, είδε στον Καρνέζη κάτι λαμπερό. Οι μεταγραφές της δεν προκαλούν δέος, όμως, στην πορεία αποδεικνύονται συχνά σοφές. 

Οι ιταλοί έχουν αδερφικές σχέσεις με την Γρανάδα και έτσι ο Καρνέζης μεταβιβάστηκε ως δανεικός στην Ανδαλουσία. Παρόμοια περίπτωση είναι ο προσφάτως "ντοπέ" (από κοκαΐνη) Ντάνι Μπενίτεθ. 

Φαινομενικά, ο Καρνέζης θα μπορούσε να παίζει βασικός στο Λος Κάρμενες. Ωστόσο, ο Αλκαράθ προτίμησε ξανά τον Ρομπέρτο ως βασικό. Τελικά, ο έλληνας έφτασε στην Γρανάδα για να καλύψει την θέση του Τόνιο, του πρώην αναπληρωματικού τερματοφύλακα της ομάδας.

Η μόνη ευκαιρία του δόθηκε στο Κύπελλο απέναντι στην Αλκορκόν. Ο Καρνέζης δεν κέρδισε την αγάπη των οπαδών. 

Ο Ρομπέρτο δεν είναι σε 100% καλή φυσική κατάσταση και έτσι ο Καρνέζης αναλαμβάνει την ευθύνη, θα παίξει κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Φοβερές αποκρούσεις, τρομερή ψυχραιμία, ένας πραγματικός ηγέτης της άμυνας. Το γήπεδο χειροκρότησε όρθιο τον έλληνα και πλέον οι οπαδοί θέλουν τον Καρνέζη βασικό. 

Οι ισπανοί δέχτηκαν μέχρι και συνέντευξη στα αγγλικά από τον έλληνα, πράγμα πρωτάκουστο για τα δεδομένα της Λα Λίγκα. Ο διεθνής γκολκίπερ ήταν μέχρι στιγμής "φευγάτος", μόνο η σωματική του παρουσία ήταν στην Ισπανία. Οι συμπαίκτες του στον πάγκο πανηγύριζαν τις νίκες αλλά ο Καρνέζης έδειχνε ασυγκίνητος. Η νίκη με την Μπάρτσα τον έφερε από το πουθενά στο προσκήνιο.

Το Μουντιάλ είναι σε απόσταση αναπνοής. Οι λύσεις του Σάντος για το τέρμα δεν έπειθαν. Στο τέλος ήρθε η εμφάνιση του Καρνέζη που τον θέτει κάτω από τα δοκάρια. Χωρίς αμφιβολία, ένα τέτοιο ματς ήταν αρκετό.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου