Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Οι μεγάλοι απόντες του Μουντιάλ 2014

Οι κόποι τεσσάρων χρόνων δεν είναι αρκετοί για να νικήσουν την κακοτυχία. Η περίοδος ανάμεσα στα Χριστούγεννα και το καλοκαίρι του Μουντιάλ είναι υψίστης επικινδυνότητας. 

Ανάμεσα στους άτυχους σίγουρα συμπεριλαμβάνεται ο Βίκτορ Βαλντές. Ο τραυματισμός του V.V. προκαλεί θλίψη στον καταλανό γκολκίπερ και προβληματισμό στον Βιθέντε ντελ Μπόσκε. Το δίκαια για πολλούς "1" της λα ρόχα, όχι μόνο δεν θα κάτσει κάτω από το τέρμα στην Βραζιλία αλλά χάνει εντελώς την διοργάνωση.

Επίσης, οι εξάμηνοι τραυματισμοί των Μπεντέκε και Φαλκάο τους αφήνουν εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στην πρώτη περίπτωση αντικαταστάτης αναμένεται να είναι ο Λουκάκου ενώ στην θέση του Φαλκάο θα βρίσκεται ή ο Τζάκσον Μαρτίνεζ ή ο Κάρλος Μπάκα.

Η συμμετοχή του Κεντίρα παραμένει αμφίβολη και θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Πάντως, ο μέσος της Ρεάλ δεν θα είναι στην απαιτούμενη φυσική κατάσταση. Ο Τσιουσέπε Ρόσι είναι σε ανάλογη κατάσταση.

Ο Κέβιν Στρούτμαν θα λείψει σίγουρα από το Μουντιάλ. Ο άσσος της Ρόμα θα ήταν από τους παίκτες-κλειδιά της Ολλανδίας.

Επιπλέον, πονοκέφαλο προκαλούν οι απουσίες των Γκουντογκάν (Γερμανία), Γουόλκοτ (Αγγλία) και Σουάζο (Χιλή). 

Σε χαμηλότερο επίπεδο, που πιθανώς να στοιχίζουν πιο πολύ οι "πληγές", η Αυστραλία θα στερηθεί την συμμετοχή των Βίλεμς και Κρούσε. Στην αμερικάνικη ήπειρο, το Εκουαδόρ δεν θα έχει την βοήθεια του Χάιρο Κάμπος ενώ στα πλάνα του Χόρχε Λουίς Πίντο (Κόστα Ρίκα) δεν θα βρίσκεται ο Οβιέδο. Ο ποδοσφαιριστής της Έβερτον τραυματίστηκε στην κνήμη, κάτι που του απέφερε έναν οχτάμηνο τραυματισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου