Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Αφιέρωμα Paco Alcácer: Το διαμάντι της καντέρα!

Έχει γεννηθεί σε μια περιοχή που οι ιντερνετικοί πειρατές θα εκτιμούσαν πολύ. Πλέον, κατεβάζουν ματς για να βλέπουν τον Αλκάθερ!


Πιο συγκεκριμένα, ο 20χρονος ποδοσφαιριστής γεννήθηκε στο Τόρρεντ, μία συνοικία της Βαλένθια. Η χρυσή εποχή των νυχτερίδων επηρέασε δεόντως τα παιδιά των "fallas". Πολλοί γονείς ήθελαν να δουν να βγαίνει από το δικό τους αίμα κάτι ανάλογο με την αξία του Κανιθάρες, του Ρουφέτε, του Αγιάλα. Έτσι, ο Αλκάθερ γράφτηκε στις ακαδημίες των "ειδικών". Παρέα είχε τους Χουάν Μπερνάτ και Φέντε Καρτάμπια με τους οποίους διαπρέπει πλέον στην πρώτη ομάδα. Λίγο νωρίτερα είχε περάσει τις ίδιες πόρτες και ο Βιθέντε Γουάιτα. 

Η πορεία του Αλκάθερ στην Βαλένθια δεν είχε συγκλονίσει κανέναν. Ο Αλκάθερ περνούσε απαρατήρητος και τον χειμώνα της περασμένης σεζόν είχε δοθεί δανεικός στην Χετάφε. Οι μαδριλένοι φημίζονται για το κακό τους scouting και στην περίπτωση του Αλκάθερ δεν είχαν κάνει την διαφορά... Σε ένα φτωχότατο ρόστερ, ο νεαρός επιθετικός δεν μπόρεσε να κλέψει την φανέλα του 9αριου. Ουσιαστικά, την αντάλλαζε με τον Κολούνγκα και με τον Άλβαρο Βάθκεθ. Ο τελευταίος αγωνίζεται από φέτος στην Σουόνσι.

Ο Αλκάθερ και ο Βάθκεθ κέρδιζαν πιο πολύ τα βλέμματα με τα αυτοκίνητά τους παρά με την απόδοσή τους στο γήπεδο. "Ρίγος" προκαλούσαν όποτε έβγαιναν από το πάρκινγκ του Κολισέουμ. Τα αυτόγραφα που υπέγραφαν πολλά, σε ένα πεινασμένο για "μεσσίες" ισπανικό κοινό. Ωστόσο, ο Πάκο κράτησε την μπάλα χαμηλά. 


Η Χετάφε δεν ενδιαφέρθηκε για την επιστροφή του και έτσι ο νεαρός άσσος γύρισε στην Communitat de Valencia. Οι οιωνοί δεν ήταν και οι καλύτεροι αφού δεν είχε φέρει μαζί του τις απαιτούμενες διθυραμβικές συστάσεις. Στο χαμηλό επίπεδο της Χετάφε έπρεπε να ήταν πρωταγωνιστής, όμως, αυτό δεν έγινε. Έτσι, θα είχε ρόλο κομπάρσου στην Βαλένθια. Ο Ποστίγκα είχε βάλει πολλά γκολ με την Σαραγόσα και προορίστηκε για βασικός. Μέχρι το "αντίο" (δανεικός στην Λάτσιο) έπαιζε μήπως και αναστρέψει το μουντό κλίμα. Τα γκολ δεν ερχόντουσαν (δεν έφταιγε μόνο ο ίδιος), ο Τζούκιτς δεν ήταν ο κατάλληλος προπονητής για ένα τόσο μεγάλο καράβι... Ο νέος τεχνικός, Πίτσι, στράφηκε σε εναλλακτικές λύσεις. Έφερε τον Βάργκας και τον Βινίσιους. Ο πρώτος κέρδισε την μερική αποδοχή του κόσμου και μία θέση στην ενδεκάδα. Παρτενέρ του αναδείχτηκε ο Αλκάθερ. 

Παρουσιάστηκε βελτιωμένος. Συνεχώς μέσα στις φάσεις, πιο αποφασιστικός και πιο ώριμος από τις περασμένες χρονιές. Επιπλέον, κέρδισε και "τους φιλάθλους των highlights" αφού η κανονιά του με την Βασιλεία θα είναι στα κορυφαία στιγμιότυπα του Europa League. Ο Αλκάθερ έκανε το "μπαμ" με τους ελβετούς και το χατ-τρικ που πέτυχε ήταν σε ένα ματς με τρομερή πίεση. Η μπάλα του αγώνα βρίσκεται πλέον σπίτι του. 

Παράλληλα, δεν ξεχνάει και τον πατέρα του που έφυγε από την ζωή το 2011. Μέχρι την φετινή σεζόν δεν είχε την ευκαιρία να πανηγυρίσει τα γκολ μαζί του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου