Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Ρέγιες 4-1 Κουαρέσμα: Η μονομαχία των τσιγγάνων (Μίνι Αφιέρωμα)

Μετά από την μακροχρόνια περιπλάνησή τους, γύρισαν στην γη που έγιναν άντρες. Αυθεντικοί τσιγγάνοι, με ένα σταθερό όμως τσαντίρι.

Ο Ρέγιες, γεννήθηκε στην Ουτρέρα, μια πόλη 50.000 κατοίκων που βρίσκεται πολύ κοντά στην Σεβίλλη. Το ταλέντο του ήταν έμφυτο, πιθανώς από τις κινήσεις του φλαμένκο. Τα χορευτικά αυτά σόου μοιάζουν τόσο πολύ με το ποδόσφαιρο, μπορείς να διακρίνεις αρκετές παρεμφερείς κινήσεις ανάμεσα σε δύο χώρους που μοιάζουν κάπως μακρινοί. Αρκεί μια επίσκεψη στην Σεβίλλη, από την οποία σίγουρα θα βγεις επωφελημένος. Ο Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες θα μπορούσε να θεωρηθεί ο Χοακίν Κορτές (επίσης τσιγγάνος) του ποδοσφαίρου.

Ο 30χρονος παίκτης είναι χορτασμένος από επιτυχίες. Πλέον, στην Σεβίλλη φαίνεται πως πλησιάζει η δύση. Λογικά, θα το επιδιώξει με όσες δυνάμεις του απομένουν. 3 ή 4 χρόνια μένουν για να συμπληρώσει το υπολειπόμενο διάστημα και να παραιτηθεί στην αγαπημένη του πόλη. Κατά μία παράξενη σύμπτωση, ο Ρικάρντο Κουαρέσμα έχει επίσης την ίδια ηλικία. Ο πορτογάλος είναι ουσιαστικά μακρινός ξάδερφος του Ρέγιες αφού ανήκει στους "ciganos", τους ρομά δηλαδή της γειτονικής χώρας.

Ο Κουαρέσμα είναι μια πιο χαρακτηριστική περίπτωση τσιγγάνου όσον αφορά την εμφάνιση. Πολλά δαχτυλίδια, τατουάζ, σκουλαρίκια. Πάντως, αν και διαθέτουν τέτοιες ρίζες δεν έχουν μπερδέψει τα προσωπικά τους. Και οι δύο παραμένουν πιστοί στην γυναίκα τους. Μάλιστα, ο Ρέγιες δεν μένει εκεί καθώς το "διαφημίζει" κιόλας! Πρόσφατα, εμφανίστηκε στο γήπεδο με ακουστικά που απεικονίζουν τον ίδιο με την γυναίκα του. 

Η Σεβίλλη συνέτριψε με 4-1 την Πόρτο με τον Ρέγιες να βγαίνει ξεκάθαρα νικητής. Ο ισπανός κολλάει τα τελευταία του ένσημα, του λείπει η εκρηκτικότητα, ωστόσο, είναι παίκτης - κλειδί για την εκπληκτική και φέτος Σεβίλλη. Από την άλλη, ο Κουαρέσμα ήταν ο μόνος που διασώθηκε από το καράβι της Πόρτο που βούλιαζε. Δείχνει πως παραμένει σε τρομερή φόρμα και τίμησε με το γκολ του τους οπαδούς των δράκων. Το ταξίδι τους στην Ανδαλουσία ήταν εφιαλτικό, το γκολ του Κουαρέσμα, όμως, τους γλύκανε λίγο καθώς θα είναι σίγουρα στα highlights της διοργάνωσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου