Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Η Uefa αφοπλίζει έτσι τις ρωσικές και όχι μόνο ομάδες.

Δεν είναι άδικη η ρύθμιση της Uefa να παίζουν οι ομάδες της Ρωσίας νωρίτερα προκειμένου να προφυλαχθούν οι υπόλοιπες;

Με αφορμή το ματς της Τρίτης, Ζενίτ - Ατλέτικο, το ματς της Τετάρτης, Τσσκα Μόσχας αλλά και το ματς του Καζακστάν την Πέμπτη, Σαχτέρ - ΠΑΟΚ, μου ξύπνησε μέσα μου ένα αίσθημα να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου για κάτι που θεωρώ βάσιμο.

Η Ζενίτ και η Τσσκα παίζουν στην έδρα τους 2 ώρες και 45 λεπτά πιο νωρίς από την τυπική ώρα 21.45. Ο λόγος είναι πως το πολικό ψύχος μπορεί να χαλάσει το παιχνίδι.

Έτσι,όμως, είναι σαν να βγάζεις ένα δελφίνι από το νερό για να πολεμήσει με ένα λιοντάρι στην ζούγκλα. Η Uefa αποδυναμώνει τις ρωσικές ομάδες,τις αφαιρεί ένα σημαντικό όπλο στο οποίο είναι μαθημένες, το κρύο.

Και ο ΠΑΟΚ είναι ευνοημένος από το γεγονός και θα αγωνιστεί στο Καζακστάν στις 5 η ώρα το απόγευμα ενώ τα υπόλοιπα ματς είναι τουλάχιστον 2 ώρες πιο μετά.

Αν ήταν έτσι θα έπρεπε να υπάρχουν διαφορετικοί όροι και για τις θερμές χώρες. Όποιος έχει πάει στην Ανδαλουσία το καλοκαίρι, ξέρει τι εννοώ. Δεν μπορείς ούτε καν να περπατήσεις, όχι να παίξεις και να αγωνιστείς στο χορτάρι. Με άλλα λόγια, αν μια ομάδα ρωσική κληρωθεί με ομάδα της Ανδαλουσίας στα προκριματικά, δεν χρειάζεται καν να ταξιδέψει.

Στη Σεβίλλη έχουν αυτογνωσία και έχουν μια φράση, σήμα -κατατεθέν. Συχνά λένε "¡Qué caló!" που σημαίνει τι ζέστη!, τρώγοντας το "r" από τη λέξη calor,δείγμα του αρκετά διαφορετικού τρόπου που μιλάνε στην ευρύτερη περιοχή της Ανδαλουσίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου