Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Ντάνι Ερνάντεζ: «Τα προκριματικά της Νότιας Αμερικής είναι τα πιο δύσκολα».


Ο Ντάνι Ερνάντεζ μετά από μια γεμάτη χρονιά στην Ισπανία,βρέθηκε στην Ελλάδα. Από τα σαλόνια στα αλώνια και σίγουρα αποτέλεσε μια από τις πιο παράξενες μεταγραφές του καλοκαιριού. Αποκαλύπτει το λόγο που ήρθε ενώ μιλάει και για τον οριακό αποκλεισμό της Βενεζουέλας,μιας χώρας με πολύ πιστούς οπαδούς, από το ερχόμενο Μουντιάλ.


        Γεια σου Ντάνι, είχες πολλές συμμετοχές  με την Βαγιαδολίδ την περασμένη σεζόν.  Όμως, η Βαγιαδολίδ σε έδωσε στον Αστέρα Τρίπολης. Γιατί συνέβη αυτό;

Απ: Γιατί είμαστε σε χρονιά Μουντιάλ, εγώ ήθελα να σιγουρέψω ότι θα παίζω γιατί υπήρχε η πιθανότητα να παίξω με την Βενεζουέλα στο Μουντιάλ και ήθελα να συνεχίσω να δουλεύω έτσι.





            
     Πιστεύεις πως ο νέος τερματοφύλακας της Βαγιαδολίδ, ο Διέγο Μαρίνιο, είναι καλύτερος από εσένα;

Απ: Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη σύγκριση, πιστεύω ότι όλοι οι παίχτες πρέπει να προπονούνται, να δουλεύουν.

          
     Ο καλός σου φίλος ο Σέμα Βελάσκεζ ήταν ένας λόγος για να έρθεις στην Ελλάδα; Τι σου είπε;

Απ: Τόσο ο Σέμα, όσο και ο Πολ, είναι Βενεζουελάνοι και μου είπαν καλά λόγια για εδώ και μου ανέλυσαν τη κατάσταση.


        Ο Τοτσέ, ο Πίντο, ο Κουίνσι και ο Βελάσκεζ είναι έξω από την ομάδα του Παναθηναϊκού. Ποια είναι η άποψη του Βελάσκεζ σχετικά με την κατάστασή του;

Απ: Αυτά είναι πράγματα πολύ ξεχωριστά, που πρέπει να τα χειριστούν οι ίδιοι,να δώσουν μια λύση όσο πιο γρήγορα γίνεται και να λήξει το θέμα καλά για όλες τις πλευρές.


        Στον Αστέρα Τρίπολης 14 ποδοσφαιριστές μιλούν ισπανικά. Ο προπονητής μιλάει ισπανικά ή ελληνικά στην προπόνηση;

Απ: Και τις δύο. Κάνει μεγάλη προσπάθεια για να τις χρησιμοποιεί παράλληλα

       
     Επέστρεψες από την Βενεζουέλα,ωστόσο, η Μπινοτίντο δεν κατάφερε να πάρει την πέμπτη θέση στα προκριματικά που πιθανώς δίνει ένα εισιτήριο για το Μουντιάλ. Ποιος άξιζε περισσότερο αυτή τη θέση η Ουρουγουάη ή η Βενεζουέλα;

Απ: Είναι πολλά παιχνίδια και είναι προφανές ότι νικήτρια βγαίνει η πιο σταθερή ομάδα. Πιστεύω ότι μικρές λεπτομέρειες μας άφησαν μακριά από τα μπαράζ. Πρέπει στο μέλλον να μην ξανασυμβεί και να μπούμε στο επόμενο Μουντιάλ.

      




     Τι θα έλεγες στους οπαδούς της Βενεζουέλας για αυτό το θέμα;

Απ: Θα πρέπει να μας υποστηρίξουν κάτι που πάντα το παρατηρείς. Μας βοηθούν πολύ και είναι δίπλα μας. Το επόμενο αποτέλεσμα θα είναι ευχάριστο.

        
     Ποιο είναι το αστέρι των αποδυτηρίων αυτής της ομάδας; Ο Αράνγο,ο Ρονδόν ή για παράδειγμα ο Αμορεμπιέτα;

Απ: Είμαστε μια οικογένεια. Ελπίζουμε κάθε παίχτης της ομάδας να πηγαίνει καλά τόσο στην ομάδα του όσο και στην εθνική. Αυτοί οι τρεις παίχτες έχουν το μεγαλύτερο όνομα σε παγκόσμιο επίπεδο και επιπλέον είναι καλά παιδιά. Πέρα από αυτό, δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω έναν. Η ομάδα είναι το πιο σημαντικό και πρέπει να βελτιωθεί κι άλλο.

      
     Η Κόστα Ρίκα και η Ονδούρα θα είναι το Μουντιάλ. Πιστεύεις ότι τα προκριματικά είναι «άδικα»;


Απ: Πιστεύω ότι το πιο δύσκολο γκρουπ είναι της Νότιας Αμερικής. Χρειάζεται μόνο να δεις τις ομάδες που προκρίθηκαν. Σε αυτόν τον όμιλο υπάρχουν τρεις πρωταθλητές κόσμου ενώ σχεδόν πάντα άλλες χώρες φτάνουν στους 8 ή στους 16 της διοργάνωσης.






¡ENTREVISTA! Dani Hernandez: "Las eliminatorias sudamericanas son las más dificiles del mundo"  
                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου