Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Η συμπαθητική ομάδα που λέγεται Καλλονή.

Σήμερα ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα ανάμεσα στους οπαδούς της Καλλονής και το πρόσημο ήταν θετικό (αν και συνηθίζω να κράζω).

Το κλίμα στο Βικελίδης ήταν πολύ ιδιαίτερο. Ήταν νησιωτικοοπαδικό. Οι οπαδοί της ομάδας από τη Μυτιλήνη έχουν το δικό τους ιδιαίτερο στυλ από τον τρόπο που παραπονιούνται, από τον τρόπο που υποστηρίζουν.

Κατ'αρχάς θέλω να δηλώσω πως από την ώρα που πάτησα στα επίσημα του γηπέδου μύριζα έντονα σαρδέλα και ούζο. Δεν ήταν ιδέα μου, ήταν κάτι που επιβεβαίωσα αλλά στην συνέχεια δεν φώναξα γιατί με προειδοποίησαν: "μην το λες,θα φάμε ξύλο".

Δεν ξέρω τι παίζει αλλά λες και οι οπαδοί της Καλλονής είχαν φάει σαρδέλες για να δικαιολογήσουν το ψευδώνυμό τους.

Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για το ταξίδι που έκαναν. Οι ποδοσφαιριστές θα έπρεπε να έρθουν μπροστά από την θύρα και να πετάξουν τις φανέλες τους, σαν ανταμοιβή, κάτι που δεν έγινε.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως στη Θύρα 2 υπήρχαν πανό σχετικά με την ομάδα τα οποία μου προκάλεσαν μεγάλη εντύπωση. Μέσα από αυτά φάνηκε πως η Καλλονή έχει οπαδούς και έξω από την Λέσβο. Μεταξύ άλλων στην Καβάλα, στις Σέρρες, στην Χαλκιδική και στην Θεσσαλονίκη.

Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν οικογενειακή, όλοι γνωρίζονταν μεταξύ τους. Οπαδοί, δημοσιογράφοι, παίχτες σε φάση: "γεια σου φιλαράκι, τι κάνεις;".

Στο αγωνιστικό,ήταν τρομερό αυτό που γινόταν, τα αποδυτήρια μοιάζουν πως είναι σε άψογη κατάσταση. Έβγαινε παίχτης αλλαγή, και ο Μαντζουράκης πήγαινε και τον φιλούσε,φοβερές εικόνες.

Ωστόσο, ο προπονητής της ομάδας ήταν αυτός που τα άκουγε πιο πολύ από την εξέδρα μαζί με τον Σιδεράκη.

Το μόνο που δεν μου άρεσε από την πλευρά της Καλλονής είναι η τιμή των εισιτηρίων, την οποία ελπίζω να αλλάξει από την επόμενη φορά για να την δει και ο ποδοσφαιρόφιλος. Τα 15 ευρώ ήταν πάρα πολλά και ήταν σαν να λέει η διοίκηση "λίγοι και σίγουροι θα 'ρθούνε ας μαζέψουμε όσα πιο πολλά μπορούμε από αυτούς". Η προσέλευση,όμως, θα ήταν σίγουρα μεγαλύτερη και από ουδέτερους υπό άλλες προϋποθέσεις.

Ήταν έξυπνη και αξιομνημόνευτη, μην πω και καινοτόμα ιδέα, να μπει φοιτητικό εισιτήριο αλλά όχι στα 10 ευρώ. 10 ευρώ θα έπρεπε να είναι το κανονικό και 5-7 το φοιτητικό.

Η Καλλονή έχει κερδίσει την συμπάθεια των Θεσσαλονικιών και αν θέλει μπορεί να πάρει την υπηκοότητα και να αγωνίζεται εδώ!

Εντάξει, η δίψα των οπαδών της Καλλονής να την δουν στο νησί είναι μεγάλη και είναι κάτι που το εύχομαι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου