Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ο καλύτερος φετινός Παναθηναϊκός.

Επιτέλους χαμογέλασαν οι πράσινοι. Μετά τις απελπιστικές εμφανίσεις, έφτασε η μέρα που έπαιξαν ποδόσφαιρο της προκοπής, κάτι που θα ίσχυε ανεξαιρέτως αποτελέσματος που ευτυχώς για τα όνειρά τους στο Europa League,ήταν νικηφόρο. Η δουλειά του Φερρέιρα πασιφανής έστω και κάτω από τις οδηγίες του επίσης άξιου Ρότσα.

Ο Παναθηναϊκός είχε μία σταθερά ανοδική πορεία στο ματς μέχρι να φτάσει στο γκολ. Μπορεί γύρω στο 20' πολλοί να σκέφτονταν πως καλύτερα να πάνε βόλτα παρά να δουν μια από τα ίδια. Μπορεί να σκέφτηκαν να δουν άλλο ματς. Μπορεί,μπορεί. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός βροντοφώναξε παρών και εγκλώβισε την αντίπαλο του σε ένα ματς που η απόδοση του ήταν με διαφορά η καλύτερη φέτος. 18 τελικές οι γηπεδούχοι ενώ οι φιλοξενούμενοι μόλις 6. Μεγάλο ατού των πρασίνων το γεγονός ότι κατόρθωσαν να απομονώσουν τον πολλά υποσχόμενο Μπέριτς,ο οποίος έδειχνε χαμένος ανάμεσα στο αμυντικό δίδυμο του Παναθηναϊκού. Επίσης, ο Ταβάρες κινήθηκε σε ρηχά νερά και παρόμοια με την εμφάνιση του αρχηγού ήταν και αυτή της ομάδας,μέτρια.

Η Μάριμπορ μπήκε γερά δείχνοντας χαρακτήρα. Όμως, δεν έμοιαζε σε καμιά περίπτωση με την ομάδα του πρώτου ματς,του ιστορικού για το σωματείο 3-0. Οι σλοβένοι είχαν ένα μονοδιάστατο παιχνίδι και προσπαθούσαν να αναπτυχθούν κυρίως από ενέργειες του Ταβάρες,του ιθύνοντα νου των φιλοξενουμένων. Επίσης, στο πρώτο μέρος πίεζαν ασφυκτικά με ακόμα και τρεις παίχτες να περικυκλώνουν τον αντίπαλο που κατείχε την μπάλα. Δεν μπόρεσαν,βέβαια,να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και μετά την αποβολή του Μέγιατς.

Το θετικό για τους πράσινους είναι πως μοίρασαν το παιχνίδι τους και στις δύο πτέρυγες. Ο Ρότσα,επίσης,συχνά μπέρδευε την τράπουλα με τις εναλλαγές παιχτών και αυτό του βγήκε. Μάλιστα, θα μπορούσε να προηγηθεί πολύ πιο νωρίς με πέναλτι στον Τοτσέ που δεν δόθηκε από τον κακό στο ματς διαιτητή.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε απολύτως τα ηνία του παιχνιδιού και όλα έδειχναν πως θα οδηγούνταν στη νίκη. Στο 67' ο Βιτόλο σκόραρε στη δεύτερη φορά που σούταρε από το σημείο του πέναλτι. Πολλά κότσια από τον ισπανό που δεν δίστασε να ξαναπάρει την ευθύνη πάνω του. Σε καλή μέρα η δεξιά πτέρυγα του ΠΑΟ και ιδιαίτερα αποτελεσματική. Άξιοι συγχαρητηρίων οι Σεϊταρίδης και Ζέκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου