Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Τρία πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις στη Ρώμη (photos)




Η Serie A μοιάζει πιο λαμπερή από την τηλεόραση παρά από το πεδίο δράσης. Η ανοργανωσιά των ιταλών μπορεί να σε "σκοτώσει".




1. Μην ψάξεις για την μπουτίκ της Λάτσιο. Η ομάδα του Λόρικ Τσάνα διαθέτει δευτερεύοντα ρόλο στην Ρώμη και το ξέρει. Οι μπουτίκ της είναι αντιτουριστικές και βρίσκονται πολύ μακριά από το ιστορικό κέντρο. Χάσιμο χρόνου. Στο ίδιο μήκος κύμματος και η Ρόμα. Οι μπουτίκ των τζιαλορόσι δεν εκπέμπουν την δόξα της ομάδας.

2. Μην πας στο προπονητικό κέντρο της Ρόμα χωρίς φαγητό. Τριγκόρια σημαίνει ιταλική εξοχή και πολύς κόπος μέχρι να φτάσεις. Μετρό και στη συνέχεια λεωφορείο, κάτι που σημαίνει 1:30 ώρα στο ρολόι. 





Η Τριγκόρια είναι απομακρυσμένη από τις πολυκατοικίες και το μόνο πράγμα που γειτονεύει είναι ένα κλειστό μπαράκι. Χωρίς προετοιμασία θα μείνεις πεινασμένος και θα γυρίσεις κουρασμένος. Ακόμα χειρότερο σενάριο να πας στο προπονητικό κέντρο της Λάτσιο.





3. Η συγκοινωνία στη Ρώμη είναι τραγική και αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα από το πήγαινε-έλα στο Ολίμπικο. Το μετρό της ιταλικής πρωτεύουσας είναι μικρό. Το κόστος του εισιτηρίου είναι 1.50 ευρώ και το μετρό δεν σε πάει στο Κολοσσαίο ενώ δεν υπάρχει γραμμή ούτε και για το γήπεδο των Ρόμα και Λάτσιο. 





Μόνο το λεωφορείο 910 μπορεί να σε πάει στο Ολίμπικο και αυτό σημαίνει πολλά λεπτά καθυστέρησης στους στενούς δρόμους της Ρώμης. Επίσης, πέρα από το εισιτήριο του ματς χρειάζεται ταυτότητα για την πρόσβαση. Παράλληλα, εισιτήριο σε Curva Nord και Curva Sud μεταφράζεται σε αγώνα χωρίς αριθμημένη θέση. Πιθανό να δεις το ματς όρθιος.

Ωστόσο, η θέα του Ολίμπικο θα σε ανταμείψει!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου