Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Γιατί η Ντόρτμουντ τα πάει τόσο χάλια;



Καταστροφική χρονιά για την Ντόρτμουντ που παίζει χειρότερο σύστημα και από την Βέροια. Διασύρθηκε από την 17η Βέρντερ και ο Κλοπ βγαίνει από την βιτρίνα...



Καμία σχέση με την ομάδα που έφερε σε κρίση την Ρεάλ Μαδρίτης, δεν έχει η φετινή Μπορούσια Ντόρτμουντ. Η φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ 2012-2013 είχε προκαλέσει χάος στα αποδυτήρια των μερένχες και συνέβαλλε στην αποπομπή του Ζοσέ Μοουρίνιο.

Παρόλα αυτά, η ομάδα του Κλοπ είναι σε θέση υποβιβασμού στην περίοδο των Χριστουγέννων. Η Βέρντερ Βρέμης κατόρθωσε να δείξει την ανωτερότητά της απέναντι στην Μπορούσια ενώ οι κιτρινόμαυροι είναι μόλις μια θέση χαμηλότερα. Ο Ομπαμεγιάνγκ των 100 μέτρων έδειχνε πολύ λίγος στην ταχύτητα, απέναντι σε παίκτες χωρίς φήμη...

Κακές πάσες, άσχημα σουτ, πολύ down ψυχολογικά ο Ομπαμεγιάνγκ, κάτι που αντικατοπτρίζεται στο χορτάρι. Είναι ανάμεσα στους χειρότερους παίκτες της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ενώ με τέτοια χαρακτηριστικά θα μπορούσε να βρίσκεται ανάμεσα στους καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου. 

Ο μόνος που καταφέρνει να σταθεί στο ύψος του είναι ο Γκουντογάν που αν και άλλαξε θέση ανταποκρίνεται εξαιρετικά στις απαιτήσεις. Μετά τον γερμανό διεθνή, διακρίνεται ο Σμέλτσερ που βασιλεύει ανάμεσα στους μονόφθαλμους.

Οι τραυματισμοί Σούμποτιτς και Παπασταθόπουλου δεν έχουν κάνει κακό στην θέση του δεύτερου σέντερ μπακ αλλά στον Χούμελς. Ο πολύπειρος αμυντικός φαίνεται πως δεν έχει εμπιστοσύνη στον παρτενέρ του στην άμυνα και αυτό φέρνει στην επιφάνεια ατομικά λάθη. Κακό μαρκάρισμα ή κακή πάσα στο κατέβασμα της μπάλας. 



Το σύστημα του Γιούργκεν Κλοπ μοιάζει μονολιθικό αφού σημειώνονται ελάχιστες αλλαγές θέσεων κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Το μόνο που ξεχωρίζει στην τακτική της Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι ο ρόλος του Κιρχ που από επιθετικό χαφ γυρίζει πίσω από το κέντρο και μπορεί να παίξει και σαν σέντερ μπακ! Συνήθως γυρίζει πίσω για να παίξει δίπλα στον ολομόναχο Κελ. 



Καμία σχέση με την Βέροια που αν και αγωνίζεται στην Superleague είναι πιο "όμορφη" στη μελέτη. Ειδικά, στον χώρο της επίθεσης οι ιδέες του Γκρανέρο εντυπωσιάζουν.

Ο Καγκάβα πρέπει να θεωρείται ως επιστροφή, καταστροφή μιας και δεν έχει καμία σχέση με την πρώτη του θητεία στην Μπορούσια Ντόρτμουντ. Κακές μεταγραφές, Μιχιταριάν, Σαχίν και Βάιντενφέλερ "εξαφανισμένοι". Ο Ρόις τραυματίας.



Οι ευθύνες πέφτουν συχνά στον Ιμόμπιλε, όμως, ο ιταλός είναι ένα μικρό πταίσμα σε όλα αυτά που συμβαίνουν. Ναυάγιο η Μπορούσια Ντόρτμουντ 2014/2015 που θα σωθεί αλλά δεν θα παίξει στην Ευρώπη...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου