Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Ελληνοποίηση Βιγιαφάνιεζ με "οδηγό" Οσβάλντο και Παλέτα




Περίπτωση Ωνάση διαφαίνεται στο Αγρίνιο. Πίσω από το επίθετο Βιγιαφάνιεζ κρύβεται ελληνική καταγωγή που σημαίνει και κλήση στην εθνική!



Τόσο ο Λούκας Βιγιαφάνιεζ όσο και ο Παναιτωλικός έχουν κινήσει όλες τις διαδικασίες προκειμένου ο αργεντινός να πάρει την ελληνική υπηκοότητα. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην Real News, ο παππούς του (από την πλευρά της μητέρας του) γεννήθηκε στον Πειραιά και από εκεί μετακόμισε στην Αργεντινή.

Ο άσσος του Παναιτωλικού κάλεσε την μητέρα του στην Ελλάδα προκειμένου να λυθεί ευκολότερα το ζήτημα. Αυτό θα σημάνει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, και την κλήση του στην εθνική Ελλάδος για την επόμενη υποχρέωσή της (Ουγγαρία - Ελλάδα, 29 Μαρτίου 2015).



Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βιγιαφάνιες έχει ρίζες και από την Παραγουάη.

Ο αργεντινός είχε εντυπωσιάσει με την εμφάνισή του (δύο γκολ και μία ασσίστ) στο παιχνίδι Παναιτωλικός 5-2 Σκόντα Ξάνθη.

Η θέση και η αξία του στο χορτάρι είναι υπερ-πολύτιμη για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.



Ανάλογες περιπτώσεις οι Οσβάλντο (Ίντερ) και Παλέτα (Πάρμα) που αν και γεννήθηκαν στην Αργεντινή, αγωνίζονται με την φανέλα της εθνικής Ιταλίας. Το ευρωπαϊκό μεταναστευτικό κύμα στις αρχές του 20ου αιώνα, προκάλεσε φοβερές κοινωνικές εξελίξεις.

Οι ποδοσφαιριστές με διπλό διαβατήριο κατέχουν "πλεονεκτική" θέση όσον αφορά την επιλογή εθνικής ομάδας. Τιάγκο Αλκάνταρα, Ροντρίγκο και πολλές άλλες περιπτώσεις, κυρίως στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Γαλλίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου