Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Ρόμα 0-2 Μάντσεστερ Σίτι | Ελικόπτερο και συλλήψεις στο Ολύμπικο (photos)




Το ματς της ιταλικής πρωτεύουσας κρίθηκε ως υψηλού κινδύνου με τα μέτρα της αστυνομίας να είναι δρακόντεια. Εποπτεία και στο ξενοδοχείο των άγγλων οπαδών.



Η κρισιμότητα του αγώνα καθώς και η φύση των άγγλων οπαδών ταρακούνισαν την ιταλική αστυνομία που γέμισε με βανάκια το γήπεδο της Ρόμα. Εμπόδισε αρκετούς μεθυσμένους οπαδούς ενώ προχώρησε και σε συλλήψεις ορισμένων που έχασαν το ματς!



Μάλιστα, υπήρχε και ελικόπτερο πάνω από το Ολίμπικο προκειμένου να εξετάζει την κίνηση γύρω και μέσα στο γήπεδο.

Το ίδιο ελικόπτερο κατευθύνθηκε στη συνέχεια στο Termini Inn της Ρώμης όπου και έμεναν οι οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι. Παρέμεινε στο σημείο μέχρι την αναχώρησή τους για τα αεροδρόμια Φιουμιντσίνο και Τσιαμπίνο.



Τραγελαφικό γεγονός ήταν ότι η αστυνομία δανείστηκε αστικά λεωφορεία για την επιστροφή τους στο ξενοδοχείο από το Ολίμπικο, πράγμα που προκάλεσε απορία στους κατοίκους της πόλης αλλά και δείγματα προβληματικής οργάνωσης. 



Τα μέτρα της αστυνομίας αλλά και της ομάδας σεκιούριτι αποδείχτηκαν δικαιολογημένα μιας και σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα στην Curva Nord της Ρόμα και τους οπαδούς της Μάντσεστερ Σίτι. Η κοντινή απόσταση των θυρών προκάλεσε υβριστικά συνθήματα και ο αριθμός των αρμόδιων ασφαλείας χρειάστηκε να ενισχυθεί. 



Ρόμα 0-2 Μάντσεστερ Σίτι, 10/12/2014, Champions League 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου