Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Η ''παρακολούθηση'' της Αϊντχόφεν στην Θεσσαλονίκη!

Το μάτι του Παίξε Μπάλα ήταν διαρκώς άγρυπνο όσο η Αϊντχόφεν βρισκόταν στην Θεσσαλονίκη! Δεν έχασε ''φάση'' από τις κινήσεις της και σας μεταφέρει τόσο τα ''πικάντικα'' νέα όσο και το αγωνιστικό της πρόσωπο στο ματς με τον ΠΑΟΚ! Ένα άρθρο-''κατάσκοπος'' στον εσωτερικό κόσμο της ολλανδικής ομάδας!

Η αποστολή της Αϊντχόφεν έφτασε στην Ελλάδα στις 25/7,ώρα 13:40. Το σύνολο του Ντικ Άντβοκαατ παρουσιάστηκε ιδιαίτερα χαλαρό και ευδιάθετο στο αεροδρόμιο Μακεδονία και οι περισσότεροι στο κλαμπ έβλεπαν το φιλικό στην Ελλάδα σαν μια ευκαιρία για να απολαύσουν τον ζεστό ήλιο της χώρας. Επιπρόσθετα,αξίζει να τονιστεί πως στον ίδιο χώρο βρίσκονταν και πολλοί τουρίστες αφού είχαν προγραμματιστεί πολλές πτήσεις παράλληλα με αυτή της Αϊντχόφεν. Ωστόσο,δεν προκάλεσαν κανένα πρόβλημα στα μέλη της κυπελλούχου Ολλανδίας.

Από την άλλη πλευρά,σημειώθηκαν ευτράπελα από την μεριά της υποδοχής.Το λεωφορείο που ήταν αρμόδιο να μεταφέρει την αποστολή δεν ήταν στην ώρα του ενώ παρατηρήθηκε και άλλο ένα αστείο περιστατικό.Σε τέτοιες περιπτώσεις,συνήθως,τα λεωφορεία έχουν ένα καρτελάκι στο μπροστινό τους τζάμι με το έμβλημα της ομάδας.Έτσι,μια παρόμοια πρωτοβουλία πάρθηκε και στη συγκεκριμένη περίσταση.Παρόλα αυτά,το σήμα που είχε επιλεγεί δεν ήταν αυτό της PSV Eindhoven αλλά της FC Eindhoven! Ήταν ένα γεγονός που χάρισε άφθονο γέλιο στους παίκτες που δεν πίστευαν στα μάτια τους.Το να βλέπεις πολύπειρους ποδοσφαιριστές όπως ο Φαν Μπόμελ να τραβάνε φωτογραφία την καρτέλα είναι μία εικόνα που μιλάει από μόνη της...Μπορεί από την μία να χαρακτηριστεί κωμικό αλλά από την άλλη δείγμα της προχειρότητας της δουλειάς κάποιων ανθρώπων που μόνο σεβασμό δεν συνάγει.

Ένα μικρό πρόβλημα σημειώθηκε και κατά την αναχώρηση της ομάδας από το αεροδρόμιο λόγω του αυξημένου αριθμού λεωφορείων που εμπόδιζαν τον οδηγό. Εντός ολίγου,όλα λύθηκαν και ο προορισμός πλέον ήταν το ξενοδοχείο.

Πρώτο μέλημα της ομάδας ήταν να γευματίσει. Και πως αλλιώς άλλωστε αφού η Αϊντχόφεν είχε κάνει πρωινή προπόνηση στην Ολλανδία και στη συνέχεια είχε προγραμματισμένη πτήση. Οι παίκτες έφαγαν και αμέσως μετά πήγαν στα δωμάτιά τους για να ξεκουραστούν. Ήταν κάτι δεδομένο με την λογική ότι την ίδια μέρα το βράδυ θα έπαιζαν φιλικό αγώνα. Όσοι είχαν μείνει από το τεχνικό επιτελείο ξύπνιοι δεν δίστασαν να λάβουν θέση γύρω από την πισίνα του ξενοδοχείου με σκοπό να χαλαρώσουν. Το παράξενο είναι ότι ενώ είχε έξω καύσωνα,υπήρχαν άτομα που παρήγγειλαν τσάι. Ο φυσιοθεραπευτής,Σέες φαν ντερ Λίντεν,ερχόταν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την οποία έμεινε εντυπωσιασμένος, όπως μας τόνισε. Στόχος της Αϊντχόφεν φέτος,σύμφωνα με την άποψή του,είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στις 6 ήταν προγραμματισμένη συγκέντρωση της ομάδας. Πριν από την έναρξή της όλα τα μέλη του σωματείου είχαν μαζευτεί στο κεντρικό χώρο του ξενοδοχείου. Τα ολλανδικά έδιναν και έπαιρναν. Οι φροντιστές της ομάδας διασκέδαζαν με τα αστεία τους τους παίκτες ενώ πολύ δημοφιλής ανάμεσα τους σίγουρα θεωρείται ο Ντρίες Μέρτενς. Φαίνεται πως ο βέλγος παίζει μεγάλο ρόλο τόσο στο χορτάρι όσο και στα αποδυτήρια.Φαν Μπόμελ και Μπόουμα κάθονταν απομακρυσμένοι από την υπόλοιπη ομάδα. 

Λενς,Γουινάλντουμ,Γουότερμαν,Ντεπέι,Μαρσέλο,Βίλεμς,Νάρσινγκ,Χούτσινσον και Γιόργκενσεν είχαν φτιάξει,επίσης,την δικιά τους υπό-ομάδα. Απέναντι από τους παίκτες της Αϊντχόφεν,βρισκόταν,μάλιστα,ο Γιώργος Δώνης ο οποίος τους κοίταζε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Επόμενος προορισμός της ολλανδικής ομάδας ήταν η Τούμπα.

Στις 20:20 βγήκε για προθέρμανση η ομάδα του ΠΑΟΚ ενώ στις 20:31 η ομάδα της Αϊντχόφεν. Λίγο πριν την έναρξη έγινε πανικός στα εκδοτήρια για εισιτήρια του αγώνα,πράγμα που δεν προβλεπόταν από τους ιθύνοντες.Λίγο πριν τις 9 στο γήπεδο είχαν προσέλθει γύρω στους 3000 οπαδούς. Το παράδοξο,όμως,ήταν πως οι 3000 ξαφνικά έγιναν 7000. Λογικά,επετράπη σε αρκετούς ενδιαφερόμενους να περάσουν ελεύθερα εντός προς αποφυγή πιθανής αγανάκτησης τους. Η Αϊντχόφεν κατάφερε να νικήσει 0-2 στο παιχνίδι και παρέμεινε για 8ο συνεχόμενο αγώνα αήττητη. Το καλύτερο για αυτήν ήταν ότι αποτύπωσε στο γήπεδο αυτό που επιζητούσε.Να παίξει πετυχημένα ποδόσφαιρο κατοχής. Ακόμα και τα σέντερ-μπακς περνούσαν το κέντρο ουκ ολίγες φορές. Τοϊβόνεν και Στρούτμαν οι σκόρερς. Ο δεύτερος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ο κορυφαίος του αγώνα αφού δημιουργικά ήταν σχεδόν αψεγάδιαστος ενώ σημείωσε από εκτέλεση φάουλ ένα γκολ απείρου κάλλους. Οι ερυθρόλευκοι είχαν και δύο δοκάρια στο ματς. Γρήγορες αντεπιθέσεις και σωστές αλληλοκαλύψεις ήταν κύρια στοιχεία του τρόπου παιχνιδιού της Αϊντχόφεν. Επίσης,ο τερματοφύλακας της ομάδας,Τίτον,μεταβίβαζε κατά βάση την μπάλα στον Φαν Μπόμελ ή στους κεντρικούς αμυντικούς. Βέβαια,αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο αφού ενδεχόμενο λάθος του αργού Φαν Μπόμελ μπορεί να στοιχίσει ανεπανόρθωτα στην ομάδα του. Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ,το παιχνίδι του ήταν προβλέψιμο και οι παίχτες του Δικέφαλου του Βορρά παρουσιάστηκαν ανέτοιμοι.Έπαιζε με εκλάμψεις καλού ποδοσφαίρου. Η ανάπτυξή του γινόταν κυρίως από την πλευρά των Γεωργιάδη και Έτο στην οποία,παράλληλα,''πονούσε''. Πολλές λάθος πάσες από τον βραζιλιάνο που εξέθεταν την άμυνα. Ο Γεωργιάδης για άλλη μια φορά απέδειξε πως δεν μπορεί να σηκώσει τον ρόλο του ηγέτη, του νέου Βιεϊρίνια.Ίσως να αποτελεί και ένα γεγονός που του προκαλεί επιπλέον άγχος. Αρκετές άστοχες πάσες και χαμένα κοντρόλ από την πλευρά του και με λίγα λόγια αποτέλεσε εύκολη λεία για τον Βίλεμς. Ο Ρομπέρ δεν πήρε πρωτοβουλίες και ήταν μέτριος στο παιχνίδι.Ο γρήγορος ρυθμός της Αϊντχόφεν εγκλώβισε τον ΠΑΟΚ και το 4-4-2 του Δώνη φάνηκε πως θέλει δουλειά. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Θεσσαλονικιός τεχνικός δοκίμασε πολλές αλλαγές αφού το σκορ ήταν δύσκολο να ανατραπεί.

Στις post-game δηλώσεις, ο Δώνης ανήγγειλε ουσιαστικά την απομάκρυνση του Μπανγκουρά ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της ομάδας. Αυτή θα γινόταν αναίμακτα,χωρίς το παραμικρό κόστος αποζημίωσης. Επιπροσθέτως, δήλωσε πως όποιος δεν θέλει να παίζει στο κλαμπ δεν γίνεται να παραμείνει ενώ επιθυμεί και άλλες μεταγραφές. Ο Μαλεζάς,επιπλέον,έδειχνε αβέβαιος,μέσα από τα λεγόμενά του,για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ. Τελικά,ο ποδοσφαιριστής από την Κατερίνη αποχαιρέτησε καθώς υπέγραψε σήμερα συμβόλαιο συνεργασίας με την Φορτούνα Ντίσελντορφ. 

Η Αϊντχόφεν διανυκτέρευσε στην Θεσσαλονίκη μία μέρα και αναχώρησε την Παρασκευή στις 15:00 η ώρα. Επόμενος αντίπαλος της είναι η Ουνιόν Βερολίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου