Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Σε καλό κλίμα η ''πρώτη'' του Πανιωνίου. Ο Νίκος Τσιάπης ήταν εκεί και σχολιάζει!



Ο Νίκος Τσιάπης,γιος του Παναγιώτη Τσιάπη που ήταν επί σειρά ετών στο ΔΣ του Πανιωνίου,αδιάλειπτα κοντά στα τεκταινόμενα της ομάδας, πέρα από ιταλόφιλος διαθέτει και άλλη μία μεγάλη αγάπη,τον Ιστορικό. Στην πρώτη προπόνηση του Πανιωνίου για την σεζόν 2012-2013 έδωσε το παρών (για άλλη μια φορά) και παρουσιάζει την εικόνα από το Στάδιο Νέας Σμύρνης,με φανερές αλλά και με ''παρασκηνιακές'' λεπτομέρειες. 


Τη Δευτέρα 2 Ιουλίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση του Πανιωνίου στο Στάδιο Νέας Σμύρνης και μ' αυτό τον τρόπο ξεκίνησε κι επίσημα για τους ''κυανέρυθρους'' η σεζόν 2012/2013 που αναμένεται με δυσκολίες όπως είναι λογικό σε αγωνιστικό και όχι μόνο επίπεδο. Μέσα σε καλό κλίμα,σε γενικές γραμμές,και με την παρουσία περίπου 400 φιλάθλων του ''Ιστορικού'' έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός και η πρώτη προπόνηση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.
Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα είχε μαζευτεί αρκετός κόσμος στο γήπεδο και με την είσοδο της ομάδας και του τεχνικού επιτελείου στον αγωνιστικό χώρο οι οπαδοί άναψαν καπνογόνα και μέχρι να ξεκινήσει ο καθιερωμένος αγιασμός υπήρξε κλίμα αποθέωσης προς τους ποδοσφαιριστές. Φυσιολογικό αν αναλογιστεί κανείς πως ήταν η πρώτη παρουσία στο Στάδιο Νέας Σμύρνης μετά τις 18 Απριλίου και το τελευταίο εντός έδρας ματς πρωταθλήματος με την Σκόντα Ξάνθη (1-1) για την 29η αγωνιστική της Superleague 2011/2012. Όπως και να το κάνουμε, 2,5 μήνες χωρίς γήπεδο είναι αρκετοί & έτσι οι πιο ένθερμοι οπαδοί της Νεοσμυρνιώτικης ομάδας ''ξέδωσαν'' και με το παραπάνω & χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο παπα-Θανάσης που κάνει χρόνια τον αγιασμό καθυστέρησε μερικά λεπτά καθώς τα συνθήματα έδιναν & έπαιρναν.

Έπειτα ακολούθησε τρέξιμο και προπόνηση των ποδοσφαιριστών υπό την επίβλεψη του τεχνικού επιτελείου. Όπως προαναφέρθηκε, τηρουμένων των αναλογιών το κλίμα ήταν ικανοποιητικό το απόγευμα της Δευτέρας καθώς ο κόσμος του Πανιωνίου κατανοεί τις δυσκολίες που περνάει η ομάδα & την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται (όπως και σχεδόν ολόκληρη η κατηγορία άλλωστε...) και συμπαραστέκεται σ' αυτή την διαρκή προσπάθεια όλων ώστε να κρατηθεί η ομάδα με νύχια και με δόντια στα πόδια της τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Αγωνιστικά,η ομάδα επί το πλείστον Ελληνική και νεανική. Αξίζει να σημειωθεί η επιστροφή Αραβίδη & η απόκτηση των Λαμπρόπολου και Γιαννούλη. Να τονίσουμε πως απουσίαζαν για διαφορετικούς λόγους οι Ρόκας & Χρυσόστομος Μιχαηλίδης. Ο Ρόκας έχει λάβει ειδική άδεια από την ομάδα και έλειπε για οικογενειακούς λόγους καθώς αναμένετο να γίνει νονός σε βάφτιση ενώ ο έμπειρος τερματοφύλακας είναι με το ενάμιση πόδι εκτός ομάδας και κατόπιν συζητήσεων με την ΠΑΕ θα γίνει προσπάθεια για λύση κοινή συνεναίσει του συμβολαίου του. Ο Σουλεϊμάν Όμο ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

Να σημειωθεί πως νωρίτερα τη Δευτέρα, λίγες ώρες πριν την ''πρώτη'' δηλαδή, έγινε στο Στάδιο Νέας Σμύρνης η επίσιμη παρουσίαση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου που ανέλυσε την φιλοσοφία του που όπως ανέφερε είναι ''πολύ δουλειά, πειθαρχία και ποδοσφαιρική ποιότητα'' ενώ το πιθανότερο αγωνιστικό σχήμα αποτελεί το 4-2-3-1. Σχετικά με το τεχνικό επιτελείο, ο Δημήτρης Τερεζόπουλος θα έχει ρόλο βοηθού, καθώς και του υπεύθυνου για την ομάδα Κ20. Επίσης, άμεσος συνεργάτης του θα είναι και ο Κώστας Παναγόπουλος, ενώ ο πρώην γκολκίπερ του Ιωνικού, Χρυσόστομος Βενιαμίν, θα αναλάβει χρέη προπονητή τερματοφυλάκων. Το ρόλο του γυμναστή θα έχει ο Βαγγέλης Μπέκας.
Σε ''πηγαδάκια'' στο Στάδιο Νέας Σμύρνης λίγο πριν την έναρξη της ''πρώτης'' εκτός από ανταλλαγή ευχών μεταξύ όλων των ανθρώπων του ''Ιστορικού'' για μια θετική αγωνιστική σεζόν για την ομάδα ήταν σαφές πως άπαντες ήταν γνώστες της πραγματικότητας στην οποία βρίσκεται ο σύλλογος & των προβλημάτων αλλά υπήρχε μια σιγουριά, παράλληλα,πως η ομάδα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση ειδικά από τον περασμένο Νοέμβριο κι έπειτα & αισιοδοξία πως θα τα καταφέρει στις μάχες που έχει να δώσει και φέτος σε μία δύσκολη χρονιά ούτως η άλλως. Εκτός αυτού, συζητήθηκαν έντονα και δύο υποθέσεις που απασχόλησαν την ομάδα το τελευταίο διάστημα,τόσο η είδηση της Δευτέρας που αφορούσε τον Τάκη Λεμονή όπου η εν λόγω υπόθεση οριστικά θα ακολουθήσει τη δικαστική οδό, όσο βέβαια και η στάση του πρώην ιδιοκτήτη Κώστα Τσακίρη για τη χρήση του προπονητικού κέντρου ''Απήλιον'' σ' ένα ζήτημα όπου υπάρχει δυσαρέσκεια από τους ανθρώπους του Πανιωνίου προς το πρόσωπο του και δικαιολογημένα.
Σχετικά με την προετοιμασία το οποίο δεν έλειπε κι αυτό από τις καθιερωμένες συζητήσεις μετά το τέλος της ''πρώτης'' , θα γίνουν σε πρώτη φάση προπονήσεις στο Κορωπί & εν συνεχεία η ομάδα θα πραγματοποιήσει το βασικό της στάδιο στα Τρία Πέντε Πηγάδια της Νάουσας από τις 16 Ιουλίου έως και τις 5 Αυγούστου όπου οι ιθύνοντες του ''Ιστορικού'' έλαβαν εξαιρετική προσφορά για το προπονητικό κέντρο της περιοχής. Οι Νεοσμυρνιώτες βρίσκονται σε συζητήσεις με τον ΠΑΣ Γιάννινα για διεξαγωγή μεταξύ τους φιλικού ενώ έχει ήδη συμφωνηθεί με την Κόρινθο για τις 25 Ιουλίου.
Συμπερασματικά από την ''πρώτη'' & γενικότερα, αυτό που έχει καταστεί σαφές είναι πως η Ιστορική ομάδα προσπαθεί για το καλύτερο με όλες τις δυνάμεις της χωρίς συγκεκριμένο αγωνιστικό στόχο εν όψει της νέας σεζόν. Αυτό που ανέφερε ο Σάμαρης για παράδειγμα πως ''ούτε σαν σκέψη μας περνάει τυχόν σενάριο για υποβιβασμό'' δείχνει πως η ομάδα δεν θα αρκεστεί σε μία εύκολη και άνετη εξασφάλιση της παραμονής μαθηματικά αλλά θα κυνηγήσει και το καλύτερο δυνατό βαθμολογικό πλασάρισμα. Προσγειωμένα,ήρεμα,με νέο προπονητή,με καλό κλίμα,χωρίς πολλά λόγια,με την ομάδα ενωμένη σαν μια μεγάλη οικογένεια και τον κόσμο πάντα δίπλα της,ο ''Ιστορικός'' ατενίζει με αισιοδοξία ακόμα και το άμεσο μέλλον του με πλήρη ανεξαρτησία και υπερηφάνεια, πολύ μακριά από τα ζωφερά παραδείγματα μεγάλων μεγεθών του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως η Λάρισα,ο Ηρακλής,ο Εθνικός Πειραιώς ή ο Απόλλων Αθηνών. Είναι εγγυημένο πως όπως λειτουργεί η ομάδα σήμερα σε όλα τα επίπεδα,ο Πανιώνιος δεν θα διατρέχει κανένα απολύτως κίνδυνο να ακολουθήσει κάποιο από τα παραπάνω παραδείγματα.

2 σχόλια:

  1. ti ektimisi tha ekanes re tsiapi gia vathmologiki sigkomidi kai teliki vathmologiki thesei toy panioniou gia fetos? einai stadar swmenos pistebis logika me tin ikonna ton allwn omadon ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα. Είμαι ο Νίκος Τσιάπης που έγραψε πρόσφατα το συγκεκριμένο άρθρο.Βλέποντας το σχόλιο του ''ανώνυμου'' αναγνώστη που το θέτει σωστά το δεύτερο ερώτημα καθώς ο Πανιώνιος συμμετέχει σ' ένα πρωτάθλημα με άλλες 15 ομάδες οπότε έχει μεγάλη σημασία και η εικόνα των άλλων ομάδων. Προσωπική εκτίμηση για τη φετινή αγωνιστική περίοδο σε επίπεδο πρωταθλήματος είναι πως η ομάδα θα επανέλθει σε βαθμολογική συγκομιδή και τελική βαθμολογική θέση ανάλογη των σεζόν 2008/2009 & 2009/2010 που βεβαίως δεν επιφυλάσσουν άγχος την 29η αγωνιστική για μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής. Αν μάλιστα η ομάδα τερματίσει στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα δεν θα ήταν καθόλου άσχημα. Σε επίπεδο κυπέλλου γίνεται αντιληπτό πως η οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι πέρα για πέρα παρακινδυνευμένη ειδικά όταν πρόκειται για νοκ αουτ διοργανώσεις. Είναι ένας θεσμός που ο Πανιώνιος έχει παράδοση με 2 κατακτήσεις σε σύνολο 6 συμμετοχών σε τελικούς αλλά παίζουν ρόλο διάφοροι παράγοντες όπως η τύχη,οι συγκιρίες εν πολλοίς,η κλήρωση κλπ. Ό,τι καλύτερο προκύψει και εκεί είναι καλό για την ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή