Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Ποια ομάδα τίναξε την μπάνκα στο Κόπα Λιμπερταδόρες?

Η Μπόκα Τζούνιορς μπορεί να έφυγε στεναχωρημένη από την διοργάνωση,τερματίζοντας δεύτερη,αλλά οι διοικούντες της τρίβουν τα χέρια τους με τα έσοδα που εισέπραξε από τους αγώνες. Ήταν μία τρομερή οικονομική ώθηση στα ταμεία της Μπόκα και οι οπαδοί της έδειξαν,παράλληλα,πως βρίσκονται εκεί όποτε η ομάδα τους το χρειάζεται.

442.605 εισιτήρια πούλησε στα 14 ματς της,εντός και εκτός,στο Κόπα Λιμπερταδόρες,πράγμα που την κατέταξε στην κορυφή. Ενάντια στην Κορίνθιανς τα μαγικά χαρτάκια που αγοράστηκαν ήταν περίπου 70.000 ενώ κόντρα στην Ουνιβερσιτάδ δε Τσίλε,που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά,ήταν 90.000,αριθμός που προκαλεί δέος. Αν μεταφράσουμε το νούμερο των εισιτηρίων σε χρήματα αυτά ανέρχονται σε 22.000.000 πέσος!Αστρονομικό ποσό με βασικό,ουσιαστικά, χορηγό τον κόσμο της. Και στο πρωτάθλημα Κλαουσούρα οι Χενέιζες χτύπησαν φλέβα χρυσού αφού ήταν πρώτοι στην σχετική λίστα με 134.079 πουλημένα εισιτήρια. Όσον αφορά το Copa Argentina,κόπηκαν 72.700,ωστόσο ο τελικός της Μπόκα κόντρα στην Ρασίνγκ Κλουμπ ακόμα δεν έχει διεξαχθεί.

Δεύτερη στα κομμένα εισιτήρια,στο Κόπα Λιμπερταδόρες,ήρθε η νικήτρια του θεσμού για το 2012, Κορίνθιανς. Ο κόσμος της αποδείχτηκε πιστός στις υποχρεώσεις του τόσο στο Σαν Πάμπλο όσο και εκτός του συγκεκριμένου γηπέδου. Πολλοί οπαδοί της Τιμάο,βέβαια,γύρω από αυτό το θέμα,δεν θα μπορέσουν να ξεχάσουν και τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν ανάμεσα σε εκείνους και την αστυνομία,στον δεύτερο τελικό. Μία μεγάλη μερίδα τους φέρει και σοβαρά τραύματα που τους θυμίζουν τα θλιβερά αυτά γεγονότα...Την τρίτη θέση κατέλαβε η Ουνιβερσιτάδ δε Τσίλε ενώ την τέταρτη η Σάντος.

Ένα άκρως ικανοποιητικό στοιχείο για την ομάδα του Μπουένος Άιρες που προσπαθεί να αναπληρώσει,πλέον,τις απουσίες των Ρικέλμε και Σκιάβι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου