Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Οι οπαδοί που δεν στάθηκαν στους χαλυβουργούς...

Ομηρικές μάχες έγιναν χθες έξω από το εργοστάσιο της Χαλυβουργικής ανάμεσα σε ματ,απεργούς και άτομα που επιθυμούσαν να εργαστούν. 6 τουλάχιστον προσαγωγές και ένας τραυματισμός σημειώθηκαν ενώ προβλήματα προκλήθηκαν και στην ομαλή λειτουργία της εθνικής οδού. Το σχετικό θέμα για το εργοστάσιο του Ασπροπύργου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για σχεδόν 8 μήνες. Με προσωπική παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά αποφασίστηκε η επανεκκίνηση των εργασιών στην Χαλυβουργία,πράγμα που προκάλεσε εκ νέου μεγάλες αντιδράσεις.Το δεδομένο είναι πως η βαλίτσα θα πάει μακριά...

Οι δύσκολες ώρες που περνάνε οι χαλυβουργοί είναι ένα γεγονός που δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστους τους οπαδούς,ειδικά της Αθήνας. Ο Παναθηναϊκός από νωρίς έδειξε κατανόηση στους εργαζομένους με την Θύρα 13 να ανεβάζει πανό που χαρακτηριστικά έγραφε ''Κανείς μόνος όλοι δίπλα σε Alter και Χαλυβουργική''. Στις 8/1/2012 προέβησαν οι οπαδοί των πρασίνων σε αυτή την πράξη,στο ματς Παναθηναϊκός-Κέρκυρα. Το σύνθημα συμπαράστασης δόθηκε και το πρόβλημα των χαλυβουργών πήρε ευρύτερες κοινωνικές διαστάσεις.

Στο Πανιώνιος-Δόξα Δράμας,στις 18/3/2012, πραγματοποιήθηκε ανάλογη κίνηση με στόχο την ευαισθητοποίηση των ιθυνόντων. ''Νίκη στους απεργούς χαλυβουργούς'' έγραφε το μήνυμα που στήθηκε απέναντι από τα επίσημα του σταδίου. Ούτε οι κυανέρυθροι ξέχασαν τον πόνο των συνανθρώπων τους. Η ομάδα τους,μάλιστα, τους αντάμειψε με νίκη 2-0 και ενθαρρυντική εμφάνιση. Μάλλον μίλησε το κάρμα!


Και η Άεκ,σε μικρότερα πλαίσια,προέβαλλε την κατανόησή της στο θέμα των χαλυβουργών. Μέλη του συνδέσμου φιλάθλων της Άεκ,<<Πειρατές του Ονείρου>>,ήρθαν σε άμεση επαφή με τους εργαζομένους δωρίζοντας τους ακόμα και ένα συμβολικό χρηματικό ποσό. Επιπρόσθετα,άφησαν και το παρακάτω σημείωμα.

Βέβαια,''μυστήρια'' θα μπορούσε να θεωρηθεί η απουσία των οπαδών του Ολυμπιακού από την συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Αρκετοί υποστηρικτές των ερυθρολεύκων κατάγονται από περιοχές που ''μυρίζουν'' εργατιά,όπως για παράδειγμα το Πέραμα. Έτσι,λοιπόν,κάποιος θα πίστευε πως θα ήταν από τους πρώτους που θα φώναζαν υπέρ των χαλυβουργών,έχοντας βιώσει και οι ίδιοι προβλήματα απολύσεων και ανεπίτρεπτων συνθηκών απασχόλησης. Ιδιοκτήτες της Χαλυβουργικής είναι η οικογένεια Αγγελόπουλοι,και πιθανώς κάπου εκεί να κρύβεται η αιτία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου