Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Η ξεχωριστή σχέση του Πουγιόλ με τον εκλιπόντα Μίκι Ροκέ...

Τρομερή συμπόνοια και έμπρακτο ενδιαφέρον είχε επιδείξει ο κεντρικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα για τον αδικοχαμένο 23χρονο ποδοσφαιριστή. Το ''clue'' της ιστορίας,βέβαια,είναι το τι τους συνδέει και έκανε τον Πουγιόλ να σταθεί δίπλα στον Ροκέ.

Ο 34χρονος αστέρας των Μπλαουγκράνα κατάγεται από την πόλη λα Πόμπλα δε Σεγούρ η οποία βρίσκεται αρκετά κοντά στην Βαρκελώνη,μόλις τρεις ώρες. Το μέρος αυτό αριθμεί 3000 κατοίκους,το οποίο έτυχε να είναι και ο τόπος γέννησης της μητέρας του Ροκέ. Σε αυτό βασίστηκαν όλα και αναπτύχθηκε μία πολύ δυνατή φιλία.

Μπορεί ο καρκίνος(στους όρχεις) που έπληξε τον Ροκέ να μην τράβηξε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας,όπως συνέβη στην περίπτωση του Αμπιντάλ,ωστόσο,ο Πουγιόλ δεν έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα στο ένα ή στο άλλο γεγονός. Για τον Ροκέ σήμαινε και τον τερματισμό της καριέρας του, πράγμα το οποίο έλαβε χώρα τον Μάρτιο του 2011.

Αμέσως μετά, ξεκίνησε θεραπεία στην κλινική Ντεσέους της Βαρκελώνης. Εκεί ήταν που γνωρίστηκαν. Τον Μάιο η Μπαρτσελόνα νίκησε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Πουγιόλ φόρεσε ένα μπλουζάκι που έγραφε χαρακτηριστικά ''Κουράγιο Μίκι''.
Ο Πουγιόλ ήταν και αυτός που ανέλαβε να πληρώσει τα έξοδα της περίθαλψης του νεαρού πρώην ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ αφού η Ρεάλ Μπέτις είχε επικαλεστεί τα οικονομικά της προβλήματα. Το κόστος της εγχείρησης στην οποία έπρεπε να προβεί ο Ροκέ ανερχόταν στα 30.000 ευρώ,ένα ποσό το οποίο κάλυψε εξ ολοκλήρου ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα.

Τελικά,ο Ροκέ υπέκυψε στις 24 Ιουνίου,πράγμα που έπληξε άμεσα τον Πουγιόλ, ο οποίος δήλωσε στο twitter: '' Ο Μίκι αναπαύεται εν ειρήνη και αποτέλεσε ένα παράδειγμα δύναμης και κουράγιου. Δεν θα χαθεί αφού θα τον θυμόμαστε''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου