Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Χειρότερα η Σεβίλλη ή η Μπέτις;

Οι δύο εχθροί της πόλης βρίσκονται σε δεινή κατάσταση. 4μπαλο και τάλιρο,αντίστοιχα, στα τελευταία τους παιχνίδια!

Έμερι και Μελ περνάνε σίγουρα μια κρίση στο μυαλό τους. Οι ομάδες τους έχουν πάρει την κατιούσα και η πόλη της Σεβίλλης τις τελευταίες μέρες ειδικά μοιάζει ντροπιασμένη και περπατάει με το κεφάλι σκυμμένο από τα αποτελέσματα - ξεφτίλα!

Αρχικά, η Μπέτις αντιμετώπισε την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Βιθέντε Καλδερόν από την οποία ηττήθηκε απλά και όμορφα με 5-0. Ξεκίνησε από την Ανδαλουσία για το κέντρο της χώρας,σκεπτόμενη πως πάει εκδρομή στην πρωτεύουσα. Η γελοία φάση ξεκίνησε νωρίς - νωρίς με το γκολ του Όλιβερ. Ειδικά, στα πρώτα λεπτά δεν μιλάμε για τακτικές από πλευρά Μπέτις, η εμφάνισή της ήταν τραγική.



Πέρσι που είχα δει από κοντά το Ατλέτικο - Μπέτις, είδα μια Μπέτις πολύ συμπαγή που γύρισε επί τας στην πόλη της, με το κεφάλι ψηλά. Ένα γκολ του Ντιέγκο Κόστα από στημένο είχε χαρίσει μια οριακή νίκη στην Ατλέτικο.

Επιθετικά δεν έχει να προσφέρει τίποτα η Μπέτις. Πολλοί όπως και εγώ πίστευαν πως η μεταγραφή του 1,20 ευρώ, ο Σεντρίκ Μαμπουάτι δεν θα έκανε απλά ... απόσβεση χρημάτων, αλλά θα ήταν και από της αποκαλύψεις του πρωταθλήματος. Προς το παρόν δεν πείθει.

Στην άμυνα έμπαζε με τον Περκίς και τον Φιγέρας να είναι σε κακάσχημη μέρα. Ο πολωνός με την λήξη σωριάστηκε στο πάτωμα με το πρόσωπό του στο χορτάρι, δεν μπορούσε να αντέξει την εμφάνισή του.

Προφανώς, ούτε και οι οπαδοί της ομάδας πέταξαν την σκούφια τους και έβγαλαν τα νεύρα τους στην προπόνηση της Μπέτις, πράγμα πρωτόγνωρο για τα ισπανικά δεδομένα και το τονίζω αυτό.

Μια μερίδα "οπαδών" της διέκοψε, μάλιστα, την προπόνηση και κατευθύνθηκε προς τον Πέπε Μελ και τους παίχτες ζητώντας τους τα ρέστα.

Ο σπουδαίος αυτός προπονητής δήλωσε για το συμβάν πως "αν δεν τους μιλούσε, δεν θα μπορούσε να συνεχίσει την προπόνηση". Καρύδια ο Μελ!



Μάλιστα, η κρίση δεν έμεινε μόνο στο αγωνιστικό! Λόγω αυτού του γεγονότος και η κερκίδα χωρίστηκε στα δύο. Με γκράφιτι "το αντίθετο κόμμα" έγραψε πως οι συγκεκριμένοι ανεγκέφαλοι δεν τους εκπροσωπούν.


Η Σεβίλλη δεν είναι 19η αλλά...


Το κλαμπ από την περιοχή Νερβιόν ρίχνει κεφάλι 9 θέσεις στους συντοπίτες του που άμα τέλειωνε τώρα το πρωτάθλημα θα είχαν πέσει. Πάντως, και η ομάδα του Έμερι έχει τα προβληματάκια της...

Ένα εντελώς νέο ρόστερ διαχειρίζεται ο πρώην προπονητής της Βαλένθια και δεν μοιάζει μια εύκολη υπόθεση. Ο πρόεδρος Δελ Νίδο είχε την φαεινή ιδέα να πουλήσει το καλοκαίρι Νεγρέδο, Νάβας, Κοντόγκμπια και Μεδέλ, τέσσερις στυλοβάτες της ομάδας.



Η εμφάνιση της Σεβίλλης με την Ρεάλ ήταν ιδιαίτερα παράξενη, αινιγματική, αψυχολόγητη και πολλά άλλα. Ενώ φαινόταν πως θα φάει τα γκολ με το τσουβάλι και πως αυτή θα έμενε στο 0 μην πούμε και υπό του μηδενός, έδειξε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου μέταλλο και από το πουθενά κατάφερε να κάνει το 3-0 -> 3-2. Κατάφερε να κάνει τον Αντσελότι έξω φρενών, από το πουθενά το ματς θα γινόταν θρίλερ.

Παρόλα αυτά, η Σεβίλλη έπαιζε συνέχεια με κοντινές μπαλιές από τον Μπέτο στην άμυνα. Η Ρεάλ πίεζε μπροστά από την σέντρα και έπνιγε την αντίπαλό της που έχανε την μπάλα νωρίς - νωρίς.

Η μπάλα χάθηκε για τα καλά και οι σεβιγιάνοι έδωσαν την βοήθεια στον Ρονάλντο να απαντήσει στον Μπλάτερ, τον Μπέιλ να βρει ψυχολογία και τον Μπενζεμά να αναγεννηθεί.



Το 7-3 είναι γεγονός και έκανε την Ρεάλ να γελάσει μαζί της. Η τελευταία φάση του αγώνα που έδειχνε Ράμος και Ρονάλντο να λένε αστεία για το ποιος θα εκτελέσει το φάουλ, ήταν το κερασάκι της τούρτας της γελοιοποίησης.

Πάντως, δεν τίθεται θέμα με το ποια στάθηκε καλύτερα. Η Σεβίλλη πάτησε στο Μπερναμπέου και τόλμησε να περάσει πολλούς παίχτες της μπροστά από την σέντρα, με καθαρό στόχο την νίκη. Δεν σκεφτόταν ούτε το ρεζιλίκι ούτε τίποτα σχετικό, μόνο τους τρεις βαθμούς.

Η Σεβίλλη μπορούσε να κάνει το 3-3 και έφαγε αμέσως το τέταρτο γκολ... Η δίψα της για την νίκη άφησε την άμυνα ξέμπαρκη.

Αντίθετα, αυτό που έδειξε η Μπέτις στο Καλδερόν ήταν ένα μηδενικό, πήγαν με τα παντελόνια κατεβασμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου