Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Αυτός ο Ιτάνζ δεν έκανε για τον ΠΑΟΚ;


Θα ήταν πολυτέλεια! Διθυραμβικά σχόλια ακούστηκαν για την εμφάνιση του Ιτάνζ με την εθνική Καμερούν. Στέλνει την ομάδα του, Μουντιάλ!

Ο δανεικός από τον ΠΑΟΚ, Ιτάνζ, έκανε τους οπαδούς του Καμερούν να παραμιλάνε. Κέρδισε την δόξα ακόμα και από τον Ετό. Με το 0-0 που πήραν τα αδάμαστα λιοντάρια μέσα στην Τυνησία, κάνουν τα όνειρα πράξη για τον στόχο που λέγεται Βραζιλία.

Ειδικά, στο πρώτο 20λεπτο ο Ιτάνζ περπατούσε στον αέρα, πετούσε κανονικά. Η Τυνησία μπήκε φουριόζα,ωστόσο, ο 30χρονος γκολκίπερ τους έλεγε πολλά όχι στην σειρά. Η εμφάνισή του ήταν αψεγάδιαστη,το μόνο που δεν με άρεσε λίγο ήταν οι οδηγίες που φώναζε σε μια φάση στο σέντερ-μπακ του, τον «μεγάλο» Τσετζού. Του ‘κανε πάσα, ο Τσετζού ήταν ολομόναχος, δεν χρειαζόταν να του πει κάτι.

Το τουίτερ βούιξε, οι μεγάλες αποκρούσεις του ξεσήκωσαν τον κόσμο.

  •          O Ed Dove, δημοσιογράφος του Goal Nigeria, έγραψε ειρωνικά: «Ιτάνζ, δύο φοβερές αποκρούσεις... Ίσως ο Μπενίτεθ να μην ήταν τόσο κακός κριτής τελικά!
  •        ΒΒC LOVE African Football: «Φοβερά τα πρώτα 20 λεπτά της Τυνησίας. Μόνο ο Ιτάνζ τους κρατάει σε απόσταση από το τέρμα του Καμερούν».
  •          Nick Cavell, του BBC Africa: «Η ομάδα του Καμερούν πρέπει να πάει κατευθείαν στον Ιτάνζ στο τελευταίο σφύριγμα – φοβερές αποκρούσεις μέσα στο παιχνίδι».
  •        Ο Oluwashina Okeleji, επίσης του BBC, έγραψε: «Καλύτερος παίχτης του αγώνα ο Ιτάνζ, ο τερματοφύλακας του Καμερούν. –Τέλος-».


Το site του Yahoo Sports του αφιέρωσε,μάλιστα, τον τίτλο του άρθρου της για το ματς. «O τερματοφύλακας του Καμερούν ,Ιτάνζ, χτύπησε με το ξίφος του την Τυνησία».

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως ο Ιτάνζ έπαιξε βασικός στη θέση του τεράστιου ονόματος που λέγεται Κάρλος Καμενί. Ο τερματοφύλακας της Μάλαγα και καλύτερος τερματοφύλακας Αφρικής τις σεζόν 2006-2007 και 2007-2008, κάθισε στον πάγκο. Ο Ιτάνζ κατάφερε να πάρει θέση κάτω από τα γκολποστ σε μια εθνική με τρομερό ανταγωνισμό στην συγκεκριμένη θέση. Ο Καμενί είναι από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην ιστορία της ηπείρου και τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στην Αφρική παρέα με άλλα βαριά χαρτιά όπως ο Ελ – Χάνταρι (Αίγυπτος) και ο Τόνι Σίλβα (Σενεγάλη).

Κρατώντας το 0 στα μετόπισθεν, το Καμερούν μπορούσε να πάρει ακόμα και την νίκη αν ο Γουεμπό δεν μπερδευόταν και σημάδευε σωστά.

Ο Άξελ Βίτσελ είχε πει για τον συμπαίκτη του στο Βέλγιο και τερματοφύλακα της ομάδας, Θιμπό Κουρτουά: «Εμείς έχουμε τον Κουρτουά πίσω. Είναι εκεί για να διορθώνει τα δικά μας λάθη και πάντα το κάνει καλά. Συνεχίζει να είναι μια εγγύηση ζωής». Αυτά τα λόγια θα μπορούσαν να τα είχαν αφιερώσει και οι διεθνείς του Καμερούν στον σωτήρα τους, τον Σάρλ Ιτάνζ.

Στο site της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και πιο συγκεκριμένα στον «έλεγχο των δανεικών» γίνεται λόγος για την απόδοση του Ιτάνζ:

“Man of the match o Σαρλς Ιτανζ

Ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας αγωνίστηκε βασικός στην Εθνική του και μάλιστα χαρακτηρίστηκε από τους συμπατριώτες του ως ο βασικός πρωταγωνιστής της «λευκής» ισοπαλίας στην Τυνησία. Με εντυπωσιακές αποκρούσεις κράτησε ζωντανό το Καμερούν, που ελπίζει σε πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.”


Αντί για ανακοινώσεις η καλύτερη ανταμοιβή στον Ιτάνζ θα ήταν να γυρίσει πίσω. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου