Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ατυχής ημέρα για τον Ιστορικό που συνεχίζει δυναμικά. Ο Νίκος Τσιάπης σχολιάζει.


Μία κακή παρένθεση ευελπιστούν άπαντες στην Πλατεία να ήταν το αρνητικό αποτέλεσμα του περασμένου Σαββάτου στον αγώνα με την Κέρκυρα για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ένα αποτέλεσμα που αναμφίβολα αποτέλεσε τη μεγάλη έκπληξη της αγωνιστικής ειδικά μετά το ανέλπιστα θετικό ξεκίνημα των κυανερύθρων της Αθήνας με την ασύλληπτη συγκομιδή των 15 βαθμών στις 6 πρώτες αναμετρήσεις και βεβαίως τη γενικότερα πολύ καλή παρουσία που τη δικαιολογούσε απόλυτα.
Από ειδησειογραφικής πλευράς την εβδομάδα που ακολούθησε του διπλού στους ''Ζωσιμάδες'', ξεχώρισε το θέμα που προέκυψε με τους Μπάλαμπαν και Ριέρα για την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται στο κοινό διάστημα που βρέθηκαν στην ομάδα. Την Τρίτη 9 του μήνα οι διοικούντες της ΠΑΕ είχαν επαφές με τους εκπροσώπους των ποδοσφαιριστών ώστε να υπάρξει νέα συμφωνία και να αποφευχθεί η δικαστική οδός όπως ορίζεται από τον σχετικό κανονισμό. Λίγες μέρες αργότερα και για την ακρίβεια το Σάββατο 13 Οκτωβρίου γνωστοποιήθηκαν οι 4 πιθανοί αντίπαλοι του Πανιωνίου για την 4η φάση του κυπέλλου Ελλάδας που θα διεξαχθεί με 2 αγώνες. Τα 2 ζευγάρια που απασχόλησαν τους Νεοσμυρνιώτες ήταν αυτά μεταξύ Χανίων-Φωκικού & Φωστήρα-Ζακύνθου όπου επικράτησαν πριν λίγες ώρες αμφότεροι οι γηπεδούχοι. Κατόπιν τούτων, ο Ιστορικός θα αντιμετωπίσει αρχικά εκτός έδρας είτε τα Χανιά είτε τον Φωστήρα με πιθανότερη ημερομηνία τις 12 Δεκεμβρίου 2012 με τον επαναληπτικό στη Νέα Σμύρνη να αναμένεται λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Μία ανακουφιστική για την ομάδα γενικότερα είδηση υπήρξε αν μη τι άλλο την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου όπου εκταμιεύθηκαν 100000 € από τον ΟΠΑΠ, πολύ σημαντική οικονομική ενίσχυση για την ΠΑΕ δηλαδή. Μ' αυτή τη μεγάλη ''ανάσα'' , κατάφερε η ΠΑΕ να πληρώσει εργαζόμενους της ομάδας,φροντιστές,
φυσιοθεραπευτές και ποδοσφαιριστές.
Στην αναμέτρηση του Σαββάτου, όπου ο Μάντζιος στην πρώτη του επιστροφή ως αντίπαλος προπονητής στη Νέα Σμύρνη έτυχε πολύ καλής υποδοχής από τον κόσμο του Πανιωνίου (όπως αναμενόταν άλλωστε) που για ακόμα μια φορά έδειξε ποδοσφαιρικό πολιτισμό, η τύχη γύρισε την πλάτη στους γηπεδούχους που κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο συνεχίζοντας τις πολύ καλές εμφανίσεις τους από την αρχή της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου με μοναδική εξαίρεση το ματς της Λιβαδειάς προ μηνός. Είναι γεγονός πως ο Πανιώνιος είχε εκτός από την καθολική κατοχή της μπάλας και αρκετές τελικές προσπάθειες προς την εστία του Αναστασόπουλου χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα. Βέβαια, οι καλές στιγμές ήταν μετρημένες τόσο στο πρώτο ημίχρονο όσο και στην επανάληψη και ως εκ τούτου οι Φαίακες που έπαιξαν πολύ κλειστά εκτός του ότι κατάφεραν με απόλυτη επιτυχία να εγκλωβίσουν την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, ευτύχησαν να προηγηθούν στο 71ο λεπτό στη μοναδική ουσιαστικά καλή στιγμή που είχαν στην αναμέτρηση & πήραν αναμφίβολα μία τεράστια εκτός έδρας νίκη που τους δίνει σίγουρα μεγάλη βαθμολογική ανάσα εν όψει της δύσκολης συνέχειας που τους περιμένει. Αξίζει να σημειωθεί πως τον αγώνα παρακολούθησαν χωρίς το παραμικρό πρόβλημα και 20 περίπου φίλοι των κυανερύθρων του Ιονίου καθώς οι 2 ΠΑΕ ήρθαν σε συμφωνία για ανταλλαγή εισιτηρίων όπερ και εγένετο.
Παρά την πρώτη εντός έδρας ήττα του Πανιωνίου για φέτος και τη 2η συνολικά στο πρωτάθλημα, το κλίμα στις τάξεις της ομάδας και του κόσμου παραμένει σε άκρως ικανοποιητικά επίπεδα όπως είναι απολύτως φυσιολογικό με τον ''Ελέ'' να κάνει λόγο για χαμένη ευκαιρία να διατηρηθεί η ομάδα στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ως γνωστόν, βάσει προγράμματος η επιστροφή στη 2η θέση είναι 100% στο χέρι των Νεοσμυρνιωτών καθώς με 2 νίκες στα επόμενα 2 ματς το πετυχαίνουν ανεξαρτήτως των υπόλοιπων αποτελεσμάτων. Σ' αυτό το σημείο, να αναφερθεί και μία εξέλιξη που απασχόλησε την ΠΑΕ τις τελευταίες ώρες & είναι σχετική με τον Ντέγιαν Μιλοβάνοβιτς. Γίνονται λοιπόν συνεχείς προσπάθειες για τη λύση του συμβολαίου του που αποτελεί ένα από τα υψηλότερα της ομάδας και με δεδομένο πως δεν υπολογίζεται από τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, έχει καταστεί σαφές πως η ΠΑΕ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να απαλλαγεί του μεγάλου αυτού συμβολαίου. Από στατιστικής άποψης, παρά το πρόσφατο αρνητικό αποτέλεσμα, παραμένει η τρέχουσα κορυφαία σεζόν σχετικά με τη μέχρι στιγμής συγκομιδή βαθμών. Είναι χαρακτηριστικό πως σε καμία εκ των περιόδων 1970/1971 & 2002/2003 δεν είχε η ομάδα 5 νίκες στις 7 πρώτες αγωνιστικές της. Επόμενες επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις του Πανιωνίου είναι το προσεχές Σάββατο στη Κομοτηνή όπου αντιμετωπίζει στις 17.15 τον Πανθρακικό & την Κυριακή 4 Νοεμβρίου ίδια ώρα που θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ σε σπουδαίο ματς στο Στάδιο Νέας Σμύρνης στα πλαίσια της 8ης & 9ης αγωνιστικής της Superleague 2012/2013 αντίστοιχα με στόχο την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα και κατά συνέπεια στη 2η θέση όπως αναφέρθηκε παραπάνω.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου