Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Την πρώτη κουβέντα οι Βόσνιοι πλέον.

Μόνο η Σλοβακία μπορεί να χαρίσει,κατά πάσα πιθανότητα,την πρώτη θέση στην Ελλάδα. Το τρίτο φαβορί του ομίλου μπορεί χάρη στη δυναμική του να κόψει βαθμούς από τη Βοσνία στα μεταξύ τους ματς. Οι δράκοι άντεξαν στο Καραϊσκάκη όπου έπαιξαν χωρίς φόβο και ενδοιασμούς και παράλληλα με μέτρο και ευσυνειδησία. Η εθνική Ελλάδος μετά το ισόπαλο 0-0 χρειάζεται να πάρει τουλάχιστον ένα χ στο Μπίλινο Πόλτζε,μία έδρα που θα'ναι καμίνι στις 22 Μαρτίου του 2013. Φανταστείτε πως θα είναι το γήπεδο στη Ζένιτσα εκείνη την ημερομηνία αν στην Αθήνα οι οπαδοί της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης ήρθαν τόσο ψυχωμένοι.

Η Ελλάδα έπαιξε,επίσης,χωρίς ρίσκο και πήρε πρωτοβουλίες απέναντι στην αντίπαλό της. Θα μπορούσε να κάνει την καλή αρχή, παίρνοντας κεφάλι, σε περίπτωση που ο Γκέκας ευστοχούσε στο 5', αλλά το δεξί δοκάρι είχε άλλη γνώμη. Ο Σαμαράς έκανε άνω κάτω την άμυνα της Βοσνίας και το εντυπωσιακό με τον άσσο της Σέλτικ είναι ότι παρόλο που δεν είναι πρώτος στην ταχύτητα τα πατήματά του του προσθέτουν μέτρα στο γήπεδο. Έχει σωστή νοοτροπία στο πως να προχωράει
στον αγωνιστικό χώρο και στο πότε να κάνει το βήμα παραπέρα για να εκτοπίσει τον αντίπαλο του. Έτσι συνέβαινε με τον Βράνιες ο οποίος έμοιαζε εύκολη λεία στα μάτια του Σαμαρά. Ο Σαμαράς με τις επελάσεις του και στα δύο ημίχρονα ήταν από τους καλύτερους του αγώνα καθώς ήξερε πως να κινείται με επιτυχία. Στο 24' ήταν η σειρά των Βοσνίων να απαντήσουν στην ευκαιρία του Γκέκα και ευτυχώς για την Ελλάδα ο Μισίμοβιτς δεν πήρε το όπλο του... Ο Μανιάτης βρέθηκε προς τέρψη του Καρνέζη στη γραμμή και έσωσε με κεφαλιά το σουτ του. Ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς πολύ γρήγορο ρυθμό με τους δύο προπονητές να μην θέλουν να κάνουν επίδειξη δύναμης. Επιπρόσθετα,τα μπακ των δύο ομάδων δεν είχαν μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι με τα δύο σέντερ-μπακς,επίσης,να κάθονται πίσω από το κέντρο στις επιθέσεις της ομάδας τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξαν πολλά με τον ρυθμό του αγώνα να πέφτει ακόμα περισσότερο. Κάποιος ουδέτερος μπορεί να κοιμήθηκε πάνω στον καναπέ και να ξύπνησε όταν ο Σαλπιγγίδης στο 78' έχασε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ. Ο Μπέγκοβιτς το απέκρουσε με τον τερματοφύλακα της Στόουκ Σίτι να αποτελεί έναν πραγματικό βράχο στο τέρμα. Τόσο στα κόρνερ όσο και στα σουτ ήταν εκεί και κράτησε μέχρι το 90' ανέπαφη την εστία του. Ο Λούλιτς,στο 74',αντικαταστάθηκε αφού από το 45' και μετά έδειχνε κουρασμένος αλλά στο πρώτο μέρος ήταν ένας δαίμονας στα καρέ της Ελλάδας. Ο άσσος της Λάτσιο,που σε λίγες μέρες θα ξαναβρίσκεται στην πρωτεύουσα, έκανε άνω-κάτω την γηπεδούχο ομάδα από τα αριστερά και προκάλεσε αναταραχή στον Τοροσίδη. Από την άλλη πλευρά ο Τζέκο ήταν εκτός τόπου και χρόνου και οι ενέργειές του μόνο ανακούφιση προκαλούσαν στο κεντρικό δίδυμο. Χλιαρός και εύκολα αντιμετωπίσιμος ο Τζέκο που ο μικρός χρόνος συμμετοχής του στη Μάντσεστερ Σίτι φάνηκε πως τον έχει αφοπλίσει. Μισίμοβιτς και Ιμπίσεβιτς έπαιζαν με νεύρα και όσο πλησίαζε το 90λεπτο η απώλεια του γκολ δεν τους χαροποιούσε. Η Ελλάδα ούτε υποτίμησε ούτε έδειξε αγχωμένη απέναντι στους φιλοξενούμενους που κατηφόρισαν μετά από ευρεία νίκη στη χώρα μας. Απλά δεν της κάθισαν οι ευκαιρίες και έτσι οδηγήθηκε το ματς στο 0-0,σκορ ανοιχτό για την πρόκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου