Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Ας μην πέθανε κάποιος!

Ο Ολυμπιακός κοιτάει στα μάτια την Άρσεναλ στο πρώτο ημίχρονο και δεν παίζει χλιαρά για τον 1 βαθμό,όπως θα αναμενόταν. Η Άρσεναλ δεν βγάζει την στόφα του φαβορί στο χορτάρι και αυτό έχει δώσει θάρρος στους αντιπάλους της. Τα συχνά λάθη στην άμυνα,ειδικά από τον Βερμάελεν, βοηθάνε τους παίχτες του Ολυμπιακού να καταλάβουν πως οι λονδρέζοι δεν είναι ανίκητοι. Οι οπαδοί της Άρσεναλ μπορεί να σνόμπαραν το ματς,όμως, η ομάδα τους δεν παρουσιάζεται ισοπεδωτική. Ποντόλσκι και Τσάμπερλεϊν,στα άκρα,δείχνουν εκτός κλίματος ενώ αντιστρόφως ανάλογα παίζουν οι Καθόρλα και Ζερβίνιο που διαθέτουν ηγετικό ρόλο. Το 1-0 από τον ιβοριανό(42') θα φαινόταν ιδιαίτερα άδικο και στα τελειώματα ήρθε να φέρει την τάξη με το γκολ του ο Μήτρογλου(45'). Οι δύο,όχι στενά δεμένες, γραμμές άμυνας του Ολυμπιακού στέκονται πολύ αξιοπρεπώς και οι φιλοξενούμενοι μαρκάρουν ομαδικά με τουλάχιστον δύο παίχτες να πέφτουν πάνω στον εκάστοτε αντίπαλο που κρατάει μπάλα.

Ο Ζερβίνιο έκανε την ζημιά στον Ολυμπιακό με τον Ντιακιτέ να προλαβαίνει μόνο την σκιά του. Βέβαια, τί ευθύνες να επιρριφθούν στον Ντιακιτέ που παίζει σε μία ξένη για αυτόν θέση; Το στυλ παιχνιδιού του δεν ταιριάζει στην θέση και όσο προφανές και να ακουγόταν στο ξεκίνημα του αγώνα,τελικά όντως από εκεί χτύπησε η Άρσεναλ. Ζερβίνιο,πάσα εντός περιοχής,Ποντόλσκι και γκολ(56').

Λείπει ο αλτρουισμός από το παιχνίδι του Μασάδο, κάτι που πληρώνει ο Ολυμπιακός. Οι ενέργειες του πορτογάλου χαλούσαν τις επιθέσεις των φιλοξενουμένων και δίκαια ο Ζαρντίμ τον αντικατέστησε(και πολύ άργησε).

Η ομάδα του Βενγκέρ μπορεί να έκανε το ματς θρίλερ,όπως συνηθίζει,αλλά στο δεύτερο ημίχρονο κρατήθηκε στο ύψος της. Τα "τριγωνάκια" της Άρσεναλ εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τον Ολυμπιακό που έδειχνε έρμαιο στις διαθέσεις της. Οι ερυθρόλευκοι του Πειραιά έμοιαζαν σαν μαριονέτα στα τελευταία 45 λεπτά και επιτίθονταν περιμένοντας ατομικό λάθος των γηπεδούχων στα μετόπισθεν που θα τους άνοιγε φάτσα-φόρα διάδρομο στα καρέ του Μανόνε. Τελικά,αυτό δεν ήρθε και οι Άγγλοι δικαιώθηκαν για το ορθολογικό παιχνίδι τους και το 4-2-3-1,χωρίς βαρύ φορ,έπιασε τόπο. Ο Ζιρού,που μπήκε αλλαγή, με μία καταπληκτική κεφαλιά,έπιασε αδιάβαστο τον Μανιάτη και έτσι ο Ράμσεϊ,στις καθυστερήσεις, πέτυχε με χαρακτηριστική ευκολία το 3-1. Το μόνο που απομένει είναι να παραμείνουν όλοι οι διάσημοι στην θέση τους,ζωντανοί! Μεγάλη συνδρομή στην αγωνιστική άνοδο της Άρσεναλ είχαν ο Αρτέτα και ο πολύ κινητικός Καθόρλα. Μετά και την ισοπαλία της Μονπελιέ στη Γερμανία, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο ναδίρ...με 0 βαθμούς.

Πληροφοριακά,όταν ο Ράμσεϊ σκόραρε κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ, ο Μπιν Λάντεν πέθανε. Κόντρα στην Τόττεναμ, ήταν η σειρά του Στιβ Τζομπς. Κόντρα στην Μαρσέιγ,σκοτώθηκε ο Γκαντάφι. Ενάντια στη Σάντερλαντ,''έφυγε'' η Γουίτνεϊ Χιούστον.
Επίσης,όταν έσπασε το πόδι του,σεισμός των 8.8 ρίχτερ χτύπησε την Χιλή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου