Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Ο Άρης θέλει αποτοξίνωση!

Ο κόσμος του Άρη βαρέθηκε να πληρώνει για να βλέπει τα ίδια χάλια αλλά και ο ίδιος είναι υπεύθυνος για αυτό το κατάντημα. Εντάξει τι να γίνει, αφού η τιμωρία που επιβλήθηκε στην ομάδα το καλοκαίρι δεν έδινε πολλές επιλογές. Αυτό που είναι να υπάρχει είναι ο αλληλοσεβασμός.

Το πλέον ζήτημα όσον αφορά τον Άρη αυτή την αγωνιστική περίοδο είναι το φιλικό που διοργάνωσε με την Μπενφίκα. Ένα φιλικό που χτύπησε στο μάτι τον ποδοσφαιρόφιλο αρειανό. Πώς ο αγοραστής-οπαδός του Άρη θα δαπανήσει ξανά χρήματα για εισιτήρια μετά το φιάσκο της 9/9/2012; Μία κίνηση ντροπιαστική εμπορικά όχι για ξένους αλλά για τα ίδια τα μέλη του κλαμπ. Πολλοί είχαν ήδη εξασφαλίσει εισιτήριο για τον αγώνα νωρίς νωρίς και μόνο στο άκουσμα του ματς,για ένα ματς στο οποίο δεν εκδόθηκε καν ανακοίνωση από την ΠΑΕ και όλο το νταλαβέρι έγινε από κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ούτε η Μπενφίκα είχε πει και πολλά για το παιχνίδι και πιο πολλές πληροφορίες δόθηκαν αφότου πάτησε το πόδι της η αποστολή στην Θεσσαλονίκη,τότε δηλαδή που ο περισσότερος κόσμος είχε δαπανήσει ήδη τουλάχιστον 10 ευρώ. Επιπρόσθετα, οι παίχτες και το τεχνικό τιμ της Μπενφίκα έφτασαν στην Θεσσαλονίκη σαν φυγάδες,μεσάνυχτα Παρασκευής χωρίς καν να γίνουν ευρέως γνωστά τα ονόματα τους. Και μετά βρέθηκε και η δικαιολογία για να ''δέσει το γλυκό'': Οι παίχτες της πρώτης ομάδας της Μπενφίκα έχουν διεθνείς υποχρεώσεις...''Χαίρω πολύ χαιρόπουλος''. Από αυτό προκύπτει πως για να υπάρχει μία σχέση χωρίς παρατράγουδα ανάμεσα σε μία διοίκηση ομάδας και στους οπαδούς της, χρειάζεται να υπάρχει τιμιότητα. Ο σωστός αρειανός θα έδινε τα ανάλογα χρήματα ακόμα και αν του έλεγαν ότι θα παίξει ο Άρης με την Μπενφίκα B. Έτσι, για να μην οδηγούν τον αρειανό να κάνει ''μπε'' χρειάζεται να του λένε τα πράγματα με το όνομά τους.

Επιπλέον, που αποσκοπεί όλος αυτός ο θόρυβος έξω από την 3 ρε παιδιά; Ή όλα ή τίποτα. Η΄ θα μπαίνουν ελεύθερα και άτομα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ή τίποτα. Όχι να μπαίνουν μόνο φιλαράκια τύπων που επιβλέπουν την κίνηση. Είναι φρόνιμο να γίνεται τόσο σούσουρο για τα εισιτήρια αλλά ο σωστός αρειανός θα τα δώσει τα 10 ευρώ,δεν θα κολλήσει. Υπάρχει,όμως, και μία μικρή μειονότητα που δεν τα διαθέτει και πάει να ξεσκάσει. Δεν θα ήταν τόσο παράδοξο να περάσει για να διασκεδάσει βλέποντας ποδόσφαιρο,το όπιο του λαού. Επίσης, είναι κάποιοι οπαδοί,ή αλλιώς προπονητές της κερκίδας, που πάνε στο γήπεδο περιμένοντας την στραβή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ήττα από τον Πλατανιά. Τα λαϊκά δικαστήρια έλαβαν χώρα γρήγορα γρήγορα με τους ρήτορες στο κέντρο,έξω από τα επίσημα,να αρχίζουν να βγάζουν λόγο. Δεν πάει έτσι. Οι ίδιοι άνθρωποι το καλοκαίρι θα έλεγαν πως ο Άρης είναι για φούντο,που μόνο για φούντο δεν είναι. Ο Άρης έχει ακόμα να δώσει και το πρωτάθλημα είναι μόλις στην έκτη αγωνιστική. Αντί να δώσουν ένα χέρι βοηθείας στην ομάδα τους, την λιθοβολούν με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν κακήν κακώς. Άντε να 'ρθει κάποιος από άλλη ομάδα στον Άρη με αυτά που θα έχουν δει τα μάτια του.

Επιλογή Κατσαβάκη: στραβή. Δεν εμπιστεύεσαι το τιμόνι σε έναν προπονητή που είχε τον Δεγρά στην ομάδα(στον Απόλλωνα Καλαμαριάς)και δεν τον έβαζε βασικό. Ενημερωτικά,ο Δεγρά ξεχώρισε ως ο καλύτερος παίχτης της πρωταθλήτριας Κύπρου ΑΕΛ την περασμένη σεζόν και φέτος παίζει στο Europa League. Συνάμα, είναι σαν να περνάει η διοίκηση μήνυμα από το καλοκαίρι καλά καλά πως ο σύλλογος έχει στόχο τον μη υποβιβασμό διαλέγοντας αυτό τον προπονητή που είναι για να ''ξελασπώνει" ομάδες.. Επίσης,στο αγωνιστικό κομμάτι το μεγαλύτερο ''μικρόβιο'' ακούει στο όνομα Γιαννιώτας. Ένας παίχτης που μπορεί να λυτρώσει στο χορτάρι τον Άρη αλλά και να τον αποκαθηλώσει. Μετά την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα νέων και τη φυγή του Κατίδη,ο Γιαννιώτας πήρε χωρίς φραγμούς το σταριλίκι πάνω του. Η φημολογία γύρω από αυτόν πιθανώς να τον επηρέασε αλλά καλό θα ήταν για τον ίδιο να μοιράσει αρμοδιότητες στο παιχνίδι του για να διακριθεί και εκείνος και το κλαμπ που τον φιλοξενεί. Δεν είναι ανάγκη να υπερβάλλει αγωνιστικά γιατί αυτό γυρίζει μπούμερανγκ.

Όσον αφορά τις προοπτικές του Άρη,αυτές προέρχονται από το στρατόπεδο του ίδιου του Άρη. Υπάρχουν παίχτες στο νεανικό υλικό του που μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω. Σουνάς,Ψυχογιός, Ασλανίδης και Γκέσιος(με ένα ερωτηματικό ο τελευταίος),δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη και έχουν χρόνο ακόμα για να δικαιώσουν τον κόσμο της ομάδας. Έχουν τα φόντα να ανυψώσουν τον σύλλογο από την μέση της βαθμολογίας στις κοντινές θέσεις των play-off. Μαζί με τους έμπειρους στα ισπανικά γήπεδα Πουλίδο και Αγκάνθο, που έχουν βγάλει τα λεφτά τους ,μπορούν να κοιτάξουν ψηλά. Και οι δύο προαναφερθέντες αφήνουν κιλά ιδρώτα στο γήπεδο και πιθανώς αποτελούν ινδάλματα για τους νέους της παρέας. Ο Κοέλιο έχει δείξει τις περγαμηνές του στο κέντρο και με έναν καλύτερο παρτενέρ από τον Καπετάνο θα μπορούσε να έχει και ο ίδιος καλύτερο βαθμό στον post-game βάθμο απόδοσης. Τα ντέρμπι που ακολουθούν αποτελούν ένα σχεδόν ακατάβλητο έργο για τον Άρη αλλά σε αντίθετη περίπτωση πιθανοί πόντοι θα κάνουν τα επόμενα ματς με Βέροια και Λεβαδειακό να μοιάζουν πιο προσιτά για την νίκη.

Ο Άρης ελπίζει οικονομικά να φτιάξουν τα πράγματα και παράλληλα δεν αποκλείει, αν και φαίνεται σαν άθλος, να κερδίσει μια θέση στην 5αδα που θα του άνοιγε νέους ορίζοντες και που θα του έφερνε ''φως'' στα χρηματοκιβώτια. Οι κιτρινόμαυροι μπορούν να κάνουν το comeback και δεν έχουν να χάσουν τίποτα κυνηγώντας την πέμπτη θέση, εξασφαλίζοντας έτσι την παρουσία τους στα προκριματικά του Europa League. Πάντως, όσον αφορά τα κομμένα εισιτήρια ο Άρης τα πάει πέρα για πέρα ικανοποιητικά και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι βρίσκεται στην τέταρτη θέση μετά από Ολυμπιακό,ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Πιο συγκεκριμένα,22.222 συνολικά και μέσος όρος 7.407. Έτσι,παίρνει ανάσες.

Σχόλιο του: Γιώργου Μπισσάρα στην εφημερίδα Metrosport.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου