Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Ομοφοβικά συνθήματα από τους Μεξικανούς. Τί ακριβώς συμβαίνει;

Η FIFA έχει βάλει στο στόχαστρο τους οπαδούς του Μεξικού. Τα συνθήματα στον αγώνα με το Καμερούν έχουν προβληματίσει τους υπευθύνους. Ωστόσο, είναι λογικό;

Η ομοσπονδία του Μεξικού δέχτηκε οικονομικό πρόστιμο για την συμπεριφορά των οπαδών της. Μάλιστα, κινδυνεύει ακόμη και με την απουσία των οπαδών της από ερχόμενο παιχνίδι. Ακραίο σενάριο η αφαίρεση βαθμών!

Οι λατινοαμερικάνοι φώναζαν "puto maricón" κάθε φορά που ο Ιτάνζ εκτελούσε ένα ελεύθερο. Η φράση σημαίνει στα ελληνικά "γαμ....ενε μα..κα".

Η αλήθεια είναι πως το άκουσμα των λέξεων προκαλεί άσχημες εντυπώσεις στους έλληνες. Όμως, οι ισπανόφωνοι δεν "πατάνε" τόσο τις λέξεις όταν βρίζουν.

Η μεξικάνικη κερκίδα δεν πρωτοεμφάνισε το συγκεκριμένο σύνθημα στο Μουντιάλ 2014. Η ενέργειά της αυτή είναι διαδεδομένη και στο μεξικάνικο πρωτάθλημα και χρησιμοποιείται για πάνω από 10 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ίδιο σύνθημα ακουγόταν και στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, το 2010. Τότε δεν είχε γίνει καμία παρατήρηση.

Οι μεξικανοί οπαδοί έχουν πολύ χειρότερα συνθήματα από το παραπάνω.

Επίσης, το σύνθημα κρίθηκε ρατσιστικό αφού ο ο Ιτάνζ είναι έγχρωμος. Πώς γίνεται η μεξικάνικη κοινωνία των πολλών φυλών και χρωμάτων να είναι ρατσιστική;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου