Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Μουντιάλ 2014| Οι τραγικές διαφημίσεις του ΟΠΑΠ


Τα σποτάκια του ΟΠΑΠ για το Παγκόσμιο Κύπελλο μόνο απογοήτευση προκαλούν. Το αποκορύφωμα είναι τα δύο που αναφέρονται στην Πορτογαλία και στην Γερμανία.

Διάθεση του ΟΠΑΠ είναι να αναζωπυρώνει το αίσθημα των τηλεθεατών για τζόγο κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων. Ωστόσο, οι διαφημίσεις της εταιρείας ("Υποστηρίζεις ό,τι παίζεις") δεν έχουν καμία σχέση με το υπέροχο θέαμα που βλέπουμε στα ματς. Προφανώς, στόχος των διαφημιστών ήταν να φτιάξουν κάτι για την μαζική κουλτούρα, για τα άτομα του προποτζίδικου.

Έτσι, λοιπόν και το περιεχόμενό τους είναι άκρως λαϊκιστικό και υπανάπτυκτο. Συγκεκριμένα, στο σποτάκι για την Γερμανία ο πρωταγωνιστής λέει στον γείτονα: "Μα Γερμανία...;". Με έναν έμμεσο τρόπο δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις του μέσου έλληνα με τους γερμανούς, φυσικά ελέω Μέρκελ. Το χιούμορ της διαφήμισης είναι ατυχές και επιτρέπεται μόνο στα καφενεία.





Όσον αφορά την διαφήμιση της Πορτογαλίας, εδώ μιλάμε για την έννοια της βλαχομαγκειάς. Ό,τι είναι μακριά, δεν είναι επικίνδυνο. Θα έφτιαχνε ο ΟΠΑΠ μια ανάλογη διαφήμιση για τον Κατσουράνη; 

Η διαφήμιση χαρακτηρίζει τον Ρονάλντο "κλαψιάρη" χωρίς καμία ντροπή. 



Τα μηνύματα που αποστέλλονται είναι προσβλητικά και αντιαισθητικά για τον νοήμονα τηλεθεατή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου