Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Μουντιάλ 2014| Αφρική σε κρίση!

Καμερούν, Γκάνα και Νιγηρία έχουν χάσει την αίγλη του παρελθόντος. Η παρουσία τους στο Μουντιάλ αμαυρώνει και δυσφημεί την αφρικανική ήπειρο!

Η ομάδα του Ετό έδειξε μόνο άσχημα στοιχεία στο ματς με το Μεξικό και το πλέον σίγουρο είναι ότι θα βγει τελευταία στον όμιλο. Ο Φαμπρίς Ολινγκά πιστεύει σε νίκη με την Κροατία, όμως, είναι εύκολο να κάνεις ευχές από τον πάγκο. 

Το Καμερούν θυμίζει ερασιτεχνική ομάδα που δεν διαθέτει καμία συνοχή. Το Μεξικό δεν δυσκολεύτηκε να το νικήσει παρά το ότι έπαιζε εναντίον 13 παικτών (διαιτητής και επόπτης έγιναν "καμερουνέζοι"). 

Ο Τσούπο Μοτίνγκ είχε δείξει στο φιλικό με την Γερμανία πως μπορεί να κάνει σημαντικά πράγματα αλλά με τους τρικολόρ κινήθηκε σε ρηχά νερά.


Η Νιγηρία είναι κατά πάσα πιθανότητα η χειρότερη ομάδα της ηπείρου. Η εικόνα της είναι ντροπιαστική και ευτυχώς θα μπορέσει να φύγει από το Μουντιάλ με έναν βαθμό (0-0 με το Ιράν). 

Το σκάνδαλο του προπονητή της σχετικά με την προκαθορισμένη κλήση παικτών, είναι ένα ακόμη χτύπημα στην εικόνα της και στην Βραζιλία βλέπουμε τις συνέπειες. 

Μόουσες και Όμπι Μίκελ δεν μπορούν να παίξουν για όλη την ενδεκάδα. Η πορεία της ήταν προδιαγεγραμμένη ήδη από τα φιλικά παιχνίδια. Τί να λέει ο Οκότσα...;


Η Γκάνα πήγε για δημόσιες σχέσεις στο Μουντιάλ και κατάφερε να δεχτεί γκολ στο μισό λεπτό. Η έννοια της προετοιμασίας... Κάκιστα σουτ, τραγικές πάσες, δεν έχει καμια ελπίδα να πάρει έναν βαθμό στον όμιλο. 

Ο Γκίαν Ασαμόα θα μπορούσε να θεωρηθεί πλέον ως παλαίμαχος παίκτης καθώς έχει χάσει εντελώς την εκρηκτικότητα του παρελθόντος. 

Προβληματισμός έχει προκληθεί στην Αίγυπτο. Οι οπαδοί των φαραώ σίγουρα αναρωτιούνται πως η εθνική τους κατάφερε να αποκλειστεί από την Γκάνα και μάλιστα με συντριβή. 


Οι μόνες που διασώζονται είναι η Ακτή Ελεφαντοστού και η Αλγερία. Οι άραβες δεν έχουν παίξει ακόμα, όμως, το υλικό τους εμπνέει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου