Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Τελείωσε ο Ντιέγκο Κόστα από την εθνική...


Οι γνώστες της ισπανικής πραγματικότητας ξέρουν πως ο Ντιέγκο Κόστα δεν θα ξαναπαίξει στην εθνική. Το πείραμα απέτυχε παταγωδώς.

Ο Δελ Μπόσκε άλλαξε το σύστημα, έβγαλε το ψεύτικο εννιάρι (Φάμπρεγας) για χάρη του επιθετικού. Μην ξεχνάμε τις συζητήσεις επί συζητήσεων που έγιναν στην Marca και στην AS για την ενσωμάτωσή του, την "μεταγραφή" ενός βραζιλιάνου. Ο Ντιέγκο Κόστα ποτέ δεν αρνήθηκε την βραζιλιάνικη υπηκοότητά του και διάλεξε την Ισπανία για λόγους επαγγελματικούς αλλά και εκδίκησης (κατά του Σκολάρι).

Ο απολογισμός του στο Μουντιάλ ήταν ένα κερδισμένο πέναλτι. Τα αρνητικά είναι πολύ περισσότερα. Κανένα γκολ, αδιάφορες εμφανίσεις, αλλαγή με τον Τόρρες και αποκλεισμός για την Ισπανία.

Παράλληλα με τον Ντιέγκο Κόστα σίγουρα θα φύγουν και οι "κορεσμένοι" παίκτες που δεν μπορούν να προσφέρουν άλλο στην ρόχα. Ο Κόκε σε ρόλο ηγέτη πλέον, είναι ανάγκη.

Δύο αξέχαστες σφαλιάρες από την Χιλή (2-0) και την Ολλανδία (5-1) που δείχνει ότι οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί πρέπει να παίρνουν ρίσκα και να ανανεώνουν την σκουριασμένη σύνθεσή τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου