Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Όπως έμεινε ο Ιγουαϊν, έτσι δεν θέλει και τον Μπέιλ;


Συγκεκριμένα, ο «Καρλέτο» Αντσελότι είχε δηλώσει: «Ο Ιγουαϊν είναι μεγάλος παίκτης. Είμαι πολύ χαρούμενος να τον έχω εδώ». Και τελικά έφυγε για την Νάπολι. Ενώ για τον Μπέιλ είχε υπογραμμίσει πως «Είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής αλλά είμαι χαρούμενος με τους παίχτες που έχω».

Η υπόθεση Μπέιλ έχει κρατήσει περισσότερο από όσο αναμενόταν,έχει τραβήξει τα βλέμματα όλου του ποδοσφαιρικού κόσμου, και άμα αυτό το στοίχημα χαθεί θα είναι μια πολύ δυνατή γροθιά στο image του Φλορεντίνο Πέρεθ,του ισχυρού άντρα της Ρεάλ Μαδρίτης. O άνθρωπος που δημιούργησε τους γκαλάκτικος, των Μπέκαμ, Ζιντάν, Ρονάλντο και Όουεν θέλει να ξανακάνει το μπαμ και σχεδόν όλα είναι δρομολογημένα.

Οι ισπανικές εφημερίδες τόνιζαν πως η υπόθεση Μπέιλ θα έχει τελειώσει μέχρι τις 15 Ιουνίου και πως το ποσό που θα δαπανηθεί θα ανέρχεται στα 70 εκ. ευρώ. Ο χρόνος που έχει κρατήσει το συγκεκριμένο θέμα είναι περίπου δύο μήνες και το ποσό που ακούγεται ξεπερνάει πλέον τα 100 εκ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της Τότεναμ είναι σκληρός διαπραγματευτής,ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς στον κόσμο. Άλλο ένα τέτοιο παράδειγμα θα μπορούσε να θεωρηθεί ο πρόεδρος της Ντεπορτίβο λα Κορούνια,o Aουγούστο Θέσαρ Λενδόιρο. Και οι δύο μπορούν να κάνουν μεταγραφικές κινήσεις μέχρι τελευταία στιγμή.

Πάντως, μια δήλωση που ανοίγει το δρόμο στην Ρεάλ και δυσχεραίνει την μεταγραφή του Μπέιλ σε μεγαθήρια του αγγλικού ποδοσφαίρου όπως η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι είναι τα λεγόμενα ενός ανθρώπου της Τότεναμ που βρίσκεται γύρω από τον πρόεδρο της ομάδας, Ντανιέλ Λιβάϊ. Μετά την πώληση του Μπερμπάτοφ στην Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ το 2008, και παρότι κέρδισε 38 εκ. ευρώ, έμεινε απογοητευμένος αποδυναμώνοντας την ομάδα του και κάνοντας έτσι πιο ισχυρό έναν δυνατό αντίπαλο. Από εκεί και πέρα είχε υποσχεθεί πως δεν θα δώσει ξανά ένα δυνατό του χαρτί σε άγγλο αντίπαλο της ίδιας ή παρόμοιας κλάσης.

Παρόλα αυτά, ούτε και για τους μερένχες είναι μια εύκολη υπόθεση και θα τους «βγάλει το λάδι» μέχρι τελευταία στιγμή όπως έγινε πέρσι το καλοκαίρι με την περίπτωση Μόντριτς. Μπορεί τα πράγματα να έμοιαζαν τελειωμένα, με τον Μόντριτς να λείπει από τις φωτογραφίες για την προώθηση της νέας φανέλας,αλλά ο Λιβάϊ δεν έβαζε την υπογραφή του. Τελικά δέχθηκε αλλά η καθυστέρησή  φαίνεται  πως δεν του βγαίνει πάντα σε καλό. Κέρδισε 30 εκ. αγγλικές λίρες ενώ τον προηγούμενο χρόνο θα μπορούσε να πάρει 40 εκ. από την Τσέλσι.

Από την άλλη,έχει την ηθική υποχρέωση να κρατήσει τον Μπέιλ στην ομάδα. Ο Βίλας – Μπόας έχει δηλώσει στον Τύπο πως τον έχουν ενημερώσει ότι ο παίχτης θα μείνει. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι τα παρακάτω λόγια του: «Το έχω πει 100 φορές, θα μείνει μαζί μας. Αυτό είναι το λιγότερο για το οποίο με έχουν διαβεβαιώσει μέσα από το κλαμπ».

Πάντως, ο Μπέιλ είναι «φευγάτος» και δεν υπάρχει περίπτωση να σκεφτεί τα 8 εκ. ευρώ το χρόνο που επιθυμεί να του προσφέρει η Τότεναμ. Θέλει να αγωνιστεί στη Ρεάλ,είναι ξεκάθαρο και το έχει δηλώσει. Μάλιστα,δεν έχει αγωνιστεί στα φιλικά της ομάδας του και πολλοί μιλάνε για ένα ψεύτικο τραυματισμό για να αποφύγει αυτές τις υποχρεώσεις. Επίσης, στην προπόνηση της Τετάρτης ήταν παρών αλλά δεν έλαβε μέρος λέγοντας στον Βίλας – Μπόας πως θέλει να φύγει.

Ο Πέρεθ,ο Μπέιλ και ο μάνατζερ του παίκτη,Jonathan Barnett (της εταιρείας Stellar Football Ltd που διαχειρίζεται και τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ,Λίαμ Λόρενς) έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους για την μεταγραφή. Μάλιστα, ο Barnett είχε εκφράσει την άποψή του πάνω στο θέμα λέγοντας: «Ο Μπέιλ είναι καλύτερος από τον Νεϋμάρ. Ελπίζω πως η ομάδα θέλει να τον αγοράσει γιατί είναι καλύτερος, όχι γιατί έχασαν τον Νεϋμάρ. Θα έπρεπε να είναι η πρώτη τους επιλογή».

Άμα τελικά ο πρώην άσσος της Σαουθάμπτον,μίας σχολής ταχύτατων ποδοσφαιριστών που έχει βγάλει μεταξύ άλλων Τσάμπερλεϊν, Μπριτζ και Γουόλκοτ, πάει στην Ρεάλ τότε η ομάδα της Μαδρίτης θα έχει πέρα από αγωνιστικά και εμπορικά οφέλη. Η εικόνα του Μπέιλ,με άλλα λόγια, «πουλάει». Θα είναι μαζί με τον Μέσσι το πρόσωπο του νέου Fifa, εκπροσωπεί την BT Sport,αθλητικά κανάλια που σε λίγο καιρό θα έχουν μεγάλη επιρροή στο Ηνωμένο Βασίλειο (μια εταιρεία,η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινώσει πρώτη τον επόμενο σταθμό της καριέρας του Μπέιλ),και έχει γίνει και πρόσφατα εξώφυλλο στο περιοδικό Esquire. Επιπλέον, στην Times Square της Νέας Υόρκης υπάρχει γιγάντια αφίσα του,ως παίκτης της Τότεναμ,βέβαια. Η δημοτικότητά του ανεβαίνει κατακόρυφα.

Ωστόσο,ίσως να προκληθεί ένα πρόβλημα στους κόλπους της Ρεάλ και αυτό αφορά τον Ρονάλντο. Από την πρώτη στιγμή,ο πορτογάλος δεν είδε με καλό μάτι τις πιθανές προσθήκες των Νεϋμάρ και Μπέιλ, οι οποίοι μπορούν να παίξουν και στην ίδια θέση που αγωνίζεται ο Ρονάλντο. Ο Πέρεθ θέλει να του ανανεώσει το συμβόλαιο και μάλιστα έχει συζητήσει με τον μάνατζερ του παίχτη, Ζορζ Μέντες. Αν τα καταφέρει, η χρονική διάρκεια του συμβολαίου θα επεκταθεί από το 2015 στο 2018. Ο Ρονάλντο είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος με το παραπάνω γεγονός και παράλληλα πιστεύει πως η διοίκηση δεν τον προστατεύει από εξωτερικούς παράγοντες που επιτίθενται στον επαγγελματισμό του.

Αν κλείσει η μεταγραφή του Μπέιλ στην Ρέαλ, είναι σχεδόν απίθανο να αποτύχει. Έχει κάνει πολλές θυσίες για να παίζει ποδόσφαιρο. Άφησε νωρίς το σπίτι του στην Ουαλία για να μπει στις ακαδημίες της Σάουθαμπτον και στα 15 του η Τότεναμ έκανε πρόταση 5 εκ. αγγλικών λιρών(!) στους «Άγιους» για να τον αγοράσει. Και εκεί διακρίθηκε και η καριέρα του πήρε την ανιούσα. Ένας γεννημένος νικητής.


Στο Ρεάλ Μαδρίτης – Ρεάλ Μπέτις


Στη Metrosport 4/8/2013



Γράφει ο Γιώργος Μπισσάρας

Twitter:

@GeorgeBisharas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου