Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Φέτος θέλω τίτλο ονειρεύομαι εθνική! Τετ - α - τετ με τον Σεμπαστιάν Μπλάνκο!




Το 2011 ο Σεμπαστιάν Μπλάνκο, μετά από απίστευτη πορεία με την Λανούς και ένα πρωτάθλημα στα χέρια, διάλεξε τον δύσβατο δρόμο της Ουκρανίας. Συμπολεμιστής του σε αυτόν τον νέο αγώνα στάθηκε ο Κριστάλδο που τον ακολούθησε την ίδια χρονιά. Μαζί με τον Σόσα,τον Βιγιάγρα και τον Τόρρες έχουν φτιάξει  μια εξαιρετική αργεντίνικη παροικία που ανεβάζει πολλά σκαλιά την ποιότητα της Μέταλιστ. Φέτος για τον «Σέμπα» είναι μια ιδιαίτερη χρονιά αφού θα φανεί αν θα καταφέρει να μπει στην αποστολή της αλμπισελέστε για το Μουντιάλ του 2014. Θα του δώσει ο Σαμπέγια την ευκαιρία να αγωνιστεί με τα χρώματα της πατρίδας του όπως πρώτος είχε κάνει ο Μαραντόνα; Ιδού η απορία.

Εσύ από την Λανούς, ο Κριστάλδο από την Βελέζ και ο Παστόρε από την Ουρακάν ήσασταν τα μεγαλύτερα ταλέντα της Αργεντινής πριν φύγετε. Όμως, ο Παστόρε διάλεξε την Σέριε Α και εσείς το ουκρανικό πρωτάθλημα. Γιατί αποφασίσατε έτσι;

Απ:  Ήταν η καλύτερη πρόταση εκείνη τη στιγμή. Για το κλαμπ ήταν μια όμορφη πρόταση,μια ευκαιρία. Για εμένα η έξοδος στην Ευρώπη,να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ,να αρχίσω να μπορώ να μετακινούμαι σε άλλες χώρες. Βγήκε καλά,έχουμε καταφέρει πράγματα σημαντικά,φτάσαμε να παίζουμε σε ευρωπαϊκά κύπελλα,φτάσαμε στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ,κάτι ιστορικό για το κλαμπ και τώρα η πιθανότητα να μπούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ που θα είναι και η πρώτη στην ιστορία. Είναι πολύ δύσκολο να φτάσεις σε ένα κλαμπ της Ισπανίας ή της Ιταλίας,όμως σήμερα οι ουκρανικές ομάδες,βρίσκονται στο ίδιο ύψος.


Κάποιος μπορεί να πει πως η Μέταλιστ παίζει για την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Η Σαχτάρ είναι τόσο δυνατή;

Απ:  Ναι,ναι στο ουκρανικό πρωτάθλημα η Σαχτάρ έχει βασικό ρόλο και είναι μια ομάδα που στο Τσάμπιονς Λιγκ αντιμετωπίζει τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Η Μέταλιστ έχει μεγαλώσει πολύ. Κατέκτησε την δεύτερη θέση για πρώτη φορά και είναι φανταστική για να κερδίσει και το πρωτάθλημα,επίσης.


Στην θέση σου παίζουν δύο γρήγοροι ποδοσφαιριστές, ο Μέσσι και ο Μοντίγιο. Πιστεύεις ότι έχεις πιθανότητες να μπεις στην εθνική Αργεντινής για το Μουντιάλ της Βραζιλίας;

Απ:  Πολύ δύσκολο,πολύ δύσκολο. Προφανώς, το θέλεις,το εύχεσαι αλλά πολύ δύσκολο. Η Αργεντινή έχει πάρα πολλούς παίχτες,πολύ καλούς,σημαντικούς που παίζουν στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Έχουμε τον Σόσα, τον συμπαίκτη μου, που παίζει στην εθνική με τον οποίο μοιραζόμαστε πάνω κάτω την ίδια θέση. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι να εκπροσωπούμε την χώρα μας. Πρώτα σκέφτομαι να παίζω στην Μέταλιστ,να καταφέρω τους στόχους μου και μετά αν κάποια μέρα ερχόταν(η κλήση),μακάρι, θα ήταν ευχή μου.

Ο Χοσέ Σόσα είχε πει στην Ολέ πως θα κάνει τατουάζ του Μουντιάλ αν ο Σαμπέγια τον διαλέξει. Αν μπεις (στην εθνική), θα κάνεις κάτι παρόμοιο;

Απ:  Εγώ δεν έχω τατουάζ,δεν κάνω, όμως κάτι παράξενο πρέπει να κάνω! Παρόλα αυτά, δεν έχω σκεφτεί τίποτα,τίποτα δεν έχω ακόμα (στο μυαλό).

Έχεις καταφέρει να κερδίσεις ένα πρωτάθλημα όντας μόνο 20 χρονών στην Λανούς. Ποιο ήταν το συναίσθημά σου;

Απ:  Ήταν μοναδικό. Εγώ γεννήθηκα στο κλαμπ,μπήκα στην ομάδα όταν ήμουν 8 χρονών. Το κλαμπ μου τα έδωσε όλα και είναι ένα σωματείο φωτεινό. Τώρα βρίσκεται σε μια μεγάλη στιγμή,σημαντική. Ήταν μια στιγμή πολύ δύσκολη να βγούμε πρωταθλητές,υπάρχουν ομάδες σημαντικές στην Αργεντινή και δεν ήταν εύκολο. Πολλά παιδιά από τις ακαδημίες του κλαμπ με κάποιους μεγαλύτερους καταφέραμε κάτι μοναδικό και ιστορικό. Ένας τίτλος που έχει το κλαμπ που τον κατακτήσαμε εμείς. Ξέρουμε πως ποτέ δεν θα σβηστεί.


Με τον Σεμπαστιάν Μπλάνκο φέτος.

Όπως ο Κριστάλδο κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο με την Βελέζ;

Απ: Ναι στη Μέταλιστ όπως ο Σόσα με την Εστουδιάντες, ο Βιγιάγρα με την Ρίβερ,όλοι μοιραζόμαστε το ίδιο συναίσθημα.


Πιστεύεις ότι οι μπάρας μπράβας (οι χούλιγκανς των αργεντίνικων γηπέδων) είναι ένα σοβαρό πρόβλημα στην πατρίδα σου;

Απ:  Ναι,ναι ξέρεις ότι πρόσφατα μιλάνε για αυτό πολύ. Τώρα το πρωτάθλημα παίζεται χωρίς φιλοξενούμενους οπαδούς, μόνο με γηπεδούχους. Πιστεύω πως είναι κάτι που δεν βελτιώνεται. Η κοινωνία πρέπει να το φιλοσοφήσει,να καταλάβει πως είναι ένα άθλημα και πως δεν είναι ένας πόλεμος και τίποτα σε αυτό το στυλ. Ο οπαδός που έρχεται στο γήπεδο πρέπει να βοηθήσει και να αρχίσει να απολαμβάνει το θέαμα που είναι και το πιο σημαντικό έτσι ώστε οι οικογένειες να έρχονται στο γήπεδο και να μετακινούνται μαζί μας χωρίς να έχουν φόβο, αν αυτό είναι δυνατό.


Ο πρόεδρος της Μπόκα είχε πει πως οι μπάρας μπράβας έχουν σχέση με τους πολιτικούς. Ποια είναι η άποψή σου πάνω σε αυτό το θέμα;

Απ:  Δεν είμαι τόσο μέσα. Ξέρω πως είναι ένα θέμα πολύ δύσκολο όμως δεν είναι κάτι που εμείς γνωρίζουμε. Εμείς μπορούμε να μιλήσουμε σχετικά με αυτό που βλέπουμε,σχετικά με αυτό που βλέπουμε στο γήπεδο,τον κόσμο. Μετά βλέπουμε τι θα συμβεί. Η φωτιά είναι μεγάλη. Δεν το ξέρω,δεν το ξέρω.


Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι αυτό το χρόνο με την Μέταλιστ;

Απ: Αυτό το χρόνο ο βασικός στόχος είναι να παλέψουμε για τον τίτλο και να ανεβούμε από την δεύτερη θέση και προφανώς παγκόσμια,θεωρείς πως πρέπει να παίξεις στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι πολύ δύσκολο γιατί δεν έχουμε να παίξουμε μόνο τώρα αλλά θα συναντήσουμε πιθανώς στη συνέχεια μία από πολύ δύσκολες ομάδες.


Πέρσι, πριν το ματς της Μέταλιστ με τον Ολυμπιακό.


Η μορφή του άρθρου στη Metrosport, 5/08/2013



La entrevista en español: http://www.youtube.com/watch?v=0C5JHPHjEX8



Γράφει ο Γιώργος Μπισσάρας

Twitter:

@GeorgeBisharas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου