Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

H Ρεάλ χρειάζεται τον "Ζιζού"

Το θρυλικό «5» της Ρεάλ Μαδρίτης αποτελεί πλέον το δεξί χέρι του Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο των μερένχες. Οι φίλοι της ομάδας μπορούν να βλέπουν το ίνδαλμα τους να πηγαινοέρχεται ξανά στο Βαλδεμπέμπας,το προπονητικό κέντρο της Ρεάλ,το οποίο είναι και το ποδοσφαιρικό του σπίτι.

Ο γαλλοαλγερινός που λατρεύτηκε όσο λίγοι στο Μπερναμπέου άφησε τους αγωνιστικούς χώρους και πλέον κάθεται μπροστά από τα επίσημα του γηπέδου των βορείων προαστίων της Μαδρίτης και συγκεκριμένα της περιοχής Τσαμαρτίν. Ο Ζιντάν σίγουρα θα μπορούσε να θεωρηθεί προσωπική επιλογή του Φλορεντίνο Πέρεθ για αυτό το πόστο καθώς του έχει πολύ μεγάλη εκτίμηση,είναι ο πιο αγαπημένος του από τους γκαλάκτικος με διαφορά. Για την θέση αυτή είχε ακουστεί και το όνομα του Φάμπιο Καναβάρο που είναι και συμπατριώτης του Αντσελότι αλλά τελικά υπερίσχυσε ο Ζιντάν. Μάλιστα,ο Καναβάρο συνυπήρξε με τον Αντσελότι για δυο χρονιές στην Πάρμα και επίσης έβλεπε ζεστά ένα τέτοιο ενδεχόμενο λέγοντας πως θα αποτελούσε τιμή για εκείνον. Παράλληλα, έριξε μπηχτή για τον Μοουρίνιο αφού δήλωσε πως ο πρώην τεχνικός της Παρί μιλάει μόνο για ποδόσφαιρο.


Μπάχαλο τα αποδυτήρια!

O Ζιντάν υπήρξε επί εποχή Μοουρίνιο πολύ κοντά στην ομάδα. Ήταν μια ηγετική φιγούρα μέσα στα αποδυτήρια που εξέπεμπε μεγάλο σεβασμό και ο δεύτερος ρόλος του ήταν να στέκεται σαν «μεγάλος αδερφός» στον Καρίμ Μπενζεμά. Η συμβολή του ήταν εκ του αποτελέσματος επιτυχημένη αφού με τον Ζιντάν στο πλάι ο γαλλομαροκινός έκανε μια σπουδαία δεύτερη χρονιά,την πιο παραγωγική του από τις πέντε που είναι παίχτης της Ρεάλ. Παρόλα αυτά, ο Μοουρίνιο δεν είδε ποτέ με καλό μάτι τον Ζιντάν αφού περίμενε από εκείνον να «την λέει» στους διαιτητές όποτε κι ο ίδιος είχε παράπονα. Αυτό,όμως,ήταν αδύνατο να λάβει χώρα αφού ο Ζιντάν δεν διαμαρτυρόταν ούτε όταν ήταν παίχτης,κάτι που όπως φαίνεται είναι πάγια τακτική του. Επίσης, ο Μοουρίνιο δεν ήταν και πολύ ευχαριστημένος με το γεγονός ότι ο Ζιντάν συμπαραστεκόταν μόνο στον Μπενζεμά αλλά αυτό δεν ήταν προσωπική του επιλογή αλλά οδηγία της ομάδας.

Ο Μοουρίνιο τον απομάκρυνε τελικά από την ομάδα λέγοντας πως δεν μπορούσε να καταλάβει ποιος είναι ο ρόλος του αν και στο site της FIFA δήλωσε πως «ο Ζιντάν έφυγε και βρίσκεται στη Γαλλία με σκοπό να γίνει προπονητής». Ο Ζιντάν αποτέλεσε άλλο ένα θύμα της πολιτικής του πορτογάλου προπονητή με την λίστα να έχει πολλούς εχθρούς: Βαλντάνο, Πέρεθ, Ζιντάν, Ράμος, Ρονάλντο, Χεσέ, Πέπε και φυσικά Κασίγιας. Βέβαια, είχε και κάποιους συμμάχους: Μόντριτς, Εζίλ, Κεντίρα, Εσιέν, Διέγο Λόπεθ, Αρμπελόα, Τσάμπι Αλόνσο, αλλά είναι προφανές πως τα αποδυτήρια χωρίστηκαν στα δύο και η κερκίδα χωρίστηκε στα δύο,επίσης,πράγμα που φάνηκε χαρακτηριστικά από το τελευταίο παιχνίδι της Ρεάλ,την προηγούμενη σεζόν, με την Οσασούνα όπου οι μισοί οπαδοί ήταν με το μέρος του,φωνάζοντας «Μοουρίνιο μείνε», και οι άλλοι μισοί τον αποδοκίμαζαν.

 H επιστροφή του Ζιντάν είναι γεγονός και φανερά απογοητευμένος με την στάση του πορτογάλου εξέφρασε την γνώμη του λέγοντας: « Ο Μοουρίνιο δεν μπορούσε να ελέγξει την πίεση στην Μαδρίτη». Μια νέα εποχή αρχίζει με νέο προπονητή και νέο υλικό με την Ρεάλ να επενδύει στην ισπανική αγορά και να παίρνει Ίσκο, Ιγιαραμέντι και ξαναφέρνει στην πρωτεύουσα τον Καρβαχάλ. Ο Ίσκο έγινε ήδη σύνθημα στο πρώτο ματς με την Μπέτις,αν και δεν φίλησε το σήμα της Ρεάλ στην παρουσίασή του,ο Ιγιαραμέντι καλείται να ξεπεράσει το «άγχος της φανέλας» και ο Καρβαχάλ θα παλέψει μαζί με τον Αρμπελόα και τον Νάτσο για την θέση του δεξιού μπακ,έχει ελπίδες. Άλλωστε, ήταν κι ο παίχτης που εντυπωσίασε τον Αντσελότι στην προετοιμασία.
Με τον Αρμπελόα


Το βάρος στον Μπενζεμά
Το νέο έργο του Ζιντάν περιλαμβάνει πολύ... Μπενζεμά. Ο 41χρονος πλέον σταρ θα προσπαθήσει να βγάλει από τον Μπενζεμά τον καλύτερο εαυτό του. Ο ανταγωνισμός με τον Ιγουαϊν φάνηκε πως δεν τον βοήθησε και έτσι οι μερένχες στο δίλημμα Μπενζεμά – Ιγουαϊν διάλεξαν να κρατήσουν τον πρώτο με τον δεύτερο να υπογράφει στην Νάπολι των πρώην ποδοσφαιριστών της Ρεάλ, Καγιεχόν και Αλμπιόλ.

Το καλοκαίρι του 2009, ο Πέρεθ διαπραγματευόταν τρεις εβδομάδες με τον Βίγια χωρίς όμως αποτέλεσμα. Σειρά πήρε ο επιθετικός της Αθλέτικ Μπιλμπάο,Φερνάντο Γιορέντε. Μετά ο πρόεδρος της Ρεάλ πήρε τηλέφωνο τον Μιγκέλ Άνχελ Ζιλ Μαρίν,τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ατλέτικο Μαδρίτης,για να τον ρωτήσει για τον Φορλάν. Ο Ζιντάν,όμως, του είχε μία προταση: Καρίμ Μπενζεμά. Μάλιστα,του είπε: «Πρόεδρε,το καλύτερο 9αρι είναι ο Μπενζεμά». Ο Πέρεθ μπήκε στο αεροπλάνο,προσγειώθηκε στη Λυών, έκλεισε την μεταγραφή με τον αδερφό του Άουλας και παρουσιάστηκε στο σπίτι του Καρίμ Μπενζεμά για να τον φέρει στη Μαδρίτη.

Ο Μπενζεμά έχει μέσα στην καρδιά του τον Ζιντάν,κάνουν παρέα,λένε αστεία στις προπονήσεις,συζητάνε στα ταξίδια και υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη ανάμεσά τους. Στο δεύτερο έτος της παρουσίας του Μπενζεμά στη Ρεάλ,ο Μοουρίνιο είχε πει στον Πέρεθ: «πούλησέ τον». Όμως, ο Πέρεθ εμπιστεύτηκε περισσότερο τον Ζιντάν στο ζήτημα παρά τα λόγια του Μοουρίνιο. Μία από τις λίγες μάχες με τον Ζιντάν που έχασε ο πορτογάλος.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο Μπενζεμά δεν θα πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του βασικό και αναντικατάστατο. Ο Μοράτα είναι για πολλούς το μελλοντικό 9 της εθνικής Ισπανίας,και όχι άδικα. Οι εμφανίσεις του με την εθνική Ισπανίας κάτω των 21 ήταν φανταστικές και βγήκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Επίσης,πιστεύω πως το ματς στο οποίο είχε αφήσει το στίγμα του ήταν το Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης στο Βιθέντε Καλδερόν. Τυπικά ήταν ο φορ, αλλά ουσιαστικά αριστερό εξτρέμ. Οι μάχες που είχε δώσει,το πάθος του στον αγώνα και οι κερδισμένες του κεφαλιές έχουν μείνει στο μυαλό μου και αναμφίβολα ήταν από τους καλύτερους της αναμέτρησης.


Τα κεφάλαια Εζίλ και Χεσέ.

O Ζιντάν καλείται να φέρει σε πέρας και άλλες δύο αποστολές. Στόχος του είναι να δείξει στον Εζίλ πως ο ανταγωνισμός με τον  Ίσκο για μια θέση στην ενδεκάδα μπορεί να αποβεί  καρποφόρος. Στην περίπτωση που ο Αντσελότι θέλει να τους χρησιμοποιήσει μαζί στο ίδιο σχήμα,τότε ο Ζιντάν θα τον βοηθήσει να προσαρμοστεί στην δεξιά πτέρυγα,με τον Εζίλ να παίρνει την θέση του Ντι Μαρία.

Επιπλέον, ο Χεσέ αποτελεί ένα πολύ σημαντικό περουσιακό στοιχείο της Ρεάλ με ιδιαίτερα λαμπρό μέλλον και τα μάτια του Ζιντάν είναι καρφωμένα πάνω του. Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Καστίγια πέρσι, πήρε προαγωγή και αποτελεί έναν παίχτη που μπορεί «να δώσει». Στην προετοιμασία της Ρεάλ στις Ηνωμένες Πολιτείες ο νεαρός επιθετικός ήταν υπό την επίβλεψη του Ζιντάν που του παρείχε ό,τι χρειαζόταν.





Γράφει ο Γιώργος Μπισσάρας

Twitter: @GeorgeBisharas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου