Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Κάποτε ο Άρης νίκησε δύο φορές την Ατλέτικο... Ποιες είναι οι διαφορές τους σήμερα;

Αυτό που χωρίζει πλέον τις δύο ομάδες είναι το χάος. Αυτό είναι το βασικό, το απλό και δεν υπάρχει κανένας λόγος να διαβάσει κάποιος την συνέχεια του άρθρου αν σταματήσουμε σε αυτή την γενικότητα.

Οι δύο νίκες του Άρη απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης μοιάζουν σαν να έχουν μείνει στην μακρινή ιστορία. Η πρόκριση του Άρη εις βάρος των ροχιμπλάνκος αποτέλεσε κάτι επικό.

Άρης και Ατλέτικο Μαδρίτης,όμως, σήμερα παρουσιάζουν κάποιες φοβερές διαφορές:

  • Ο Άρης ισοβαθμεί στον πάτο της βαθμολογίας (Superleague) με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ η Ατλέτικο ισοβαθμεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με την Μπαρτσελόνα (La Liga).

  • Οι κιτρινόμαυροι έχουν ξεχάσει πως είναι να νικάν στο Βικελίδης, ενώ η Ατλέτικο πως να μην ρίχνει 5αρες (Ράγιο) και 7αρες (Χετάφε) στο Βιθέντε Καλδερόν.

  • Η Ατλέτικο είναι το αφεντικό της πόλης, της ποδοσφαιρομάνας Μαδρίτης, έχοντας νικήσει Ράγιο, Χετάφε και Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Άρης έχασε 3-1,με εμφανή την διαφορά ποιότητας, από τον ΠΑΟΚ.

  • Σχεδόν όλοι οι παίχτες της Ατλέτικο παίζουν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τους. Ο Άρης δεν εκπροσωπείται από κανέναν, σε καμία αντρική εθνική ομάδα του κόσμου.

  • Ο Αραβίδης, πρώην παίχτης του Άρη, ζήτησε την αφαίρεση δύο βαθμών από τους λιγοστούς πόντους που έχουν συγκεντρώσει οι κιτρινόμαυροι. Από την άλλη πλευρά, ο πρώην παίχτης της Ατλέτικο, ο Ραδαμέλ Φαλκάο, έφυγε με δάκρυα στα μάτια από τους κολτσονέρος.

  • Αυτοί που αγαπάνε τον Άρη έχουν χάσει το μέτρημα με το πόσους προπονητές αλλάζει η ομάδα ενώ η Ατλέτικο έχει τον ίδιο προπονητή εδώ και δύο χρόνια τον Ντιέγκο Σιμεόνε. Ο αργεντίνος λατρεύεται από τους οπαδούς της ομάδας, έχει γίνει σύνθημα, κασκόλ κ.ά.

  • Ο Γκάμπι, ο αρχηγός της Ατλέτικο, έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των υποστηρικτών της. Στην αντίπερα όχθη, ο παλιός του συμπαίκτης στην Σαραγόσα, ο Ρουμπέν Πουλίδο, πέταξε το περιβραχιόνιο του Άρη "ξενερωμένος" και δέχεται συνεχώς τον πόλεμο μεγάλης μερίδας του κόσμου που προσέρχεται στο Βικελίδης. 

  • Έξω από τα αποδυτήρια, οι οπαδοί των ροχιμπλάνκος περιμένουν για να βγουν φωτογραφίες και να πάρουν αυτόγραφα από τους παίχτες που φοράνε το σήμα του συλλόγου ενώ στην Χαριλάου πολλοί περιμένουν ενδεχόμενη στραβοποδιά του Άρη για να ρίξουν κάγκελα, να κάνουν φασαρία και να βρίσουν τους παίχτες.

  • Αρχηγός στην Ατλέτικο γίνεται κάποιος με αγωνιστικά κριτήρια ενώ στον Άρη με βάση την αρειανοσύνη που "πουλάει", δες Αγγελούδη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου