Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Ένα μήνυμα προς τους ρατσιστές.

Προφανώς, ό,τι θα γράψω αφορά όσα ακούγονται στα γήπεδα για τους έγχρωμους ποδοσφαιριστές.

Η αφορμή δόθηκε από το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό από την Ουέφα για τέτοιου είδους υβριστικά συνθήματα. Η αλήθεια είναι πως εγώ ήμουν στο Καραϊσκάκης αλλά δεν άκουσα απολύτως τίποτα. Ενημερωτικά, μαζί με τον Ολυμπιακό τιμωρία έπεσε και για την γνωστή στο ρατσιστικό κουρμπέτι Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης!


Πάντως, αν έφαγε ο Ολυμπιακός τιμωρία 30.000 ευρώ και αποκλεισμό ενός σημείου της έδρας του, τότε τι τιμωρία θα χρειαζόταν να δοθεί στον ΠΑΟΚ ή πόσο μεγαλύτερη αν μιλήσουμε για την κερκίδα του Άρη που το έχει τερματίσει.


Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα παιδάκι 12 χρονών που καθόταν δυο σειρές πίσω μου στην 3 το οποίο φώναζε συνεχώς "σκλάβο" έναν παίχτη της φιλοξενούμενης ομάδας. Αν χαρακτηρίσω μαλακισμένο το παιδάκι τότε τι θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω για να αποτυπώσω την εικόνα των γονιών του;


Θα δώσω δυο συμβουλές μιας και τα γλυκόλογα δεν φαίνεται να πιάνουν και πολύ. Αρχικά, αν πείτε μαύρο κάποιον παίχτη, θα γίνει μαύρο το μάτι σας.


Επίσης, να σκέφτεστε για να αποφύγετε τέτοια σχόλια πως από πίσω σας βρίσκεται ένας έγχρωμος έτοιμος να σας τον χώσει αν πείτε κάτι προσβλητικό. Και ξέρετε πόσο μεγάλο τον έχουν, το μόνο που ξέρετε για τους έγχρωμους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου