Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Λουκάς Βύντρα: Ο αμυντικός που εξαφάνισε τον Βίγια!

Η Λεβάντε ήταν η καλύτερη ομάδα που πέρασε από το Βιθέντε Καλδερόν φέτος.

Πέρα από την γνώμη μου είναι κάτι που παραδέχτηκε και ο διεθνής δεξιός μπακ της Ατλέτικο, ο Χουάνφραν. Οι ροχιμπλάνκος τα βρήκαν σκούρα και αιφνιδιάστηκαν δυο φορές, πράγμα που μοιάζει αστείο για μια ομάδα που ισοπεδώνει τον αντίπαλο που θα βρεθεί μπροστά της.



Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως η διαιτησία ήταν τουλάχιστον τραγική και ο Γονθάλεθ Γονθάλεθ πρόσθεσε άλλο ένα λιθαράκι στις ημέρες των παρανοϊκών σφυριγμάτων που λαμβάνουν χώρα στην Ισπανία. Η Λεβάντε έφαγε άπειρες μαχαιριές στο ματς καθώς ό,τι αμφισβητούμενο υπήρχε στο παιχνίδι δεν δινόταν ή δινόταν εις βάρος της. Συν την άδικη κόκκινη στον Χουάνφραν της Λεβάντε. 

Ο Μπαράλ, μάλιστα, δεν μάσησε τα λόγια του και δήλωσε: "Τι κουαρτέτο του Καρναβαλιού μας σφύριξε σήμερα!. Στο Κάντιθ, θα τους πετούσαν αυγά".

Πάντως, σίγουρα κέρδος για την Λεβάντε ήταν η εμφάνιση του Λουκά Βύντρα. Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός με την απόδοσή του αυξάνει τον ανταγωνισμό στις θέσεις των κεντρικών αμυντικών της γαλανόλευκης. 

Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σιόβας και Παπαδόπουλος (που θα επιστρέψει χωρίς αμφιβολία στα πλάνα του Σάντος), ήδη ίδρωναν για το ποιοι θα είναι οι δύο εκλεκτοί αλλά τώρα βλέπουν ακόμα έναν "ανταγωνιστή" στο παιχνίδι.




Ο Βύντρα δεν φοβήθηκε το Βιθέντε Καλδερόν ούτε την ταχύτητα ανάπτυξης και τον τσαμπουκά της Ατλέτικο. Δεν έδειξε περιττό σεβασμό στον Βίγια ο οποίος κινήθηκε σε πολύ χαμηλά νερά στο ματς και στο 59' αντικαταστάθηκε. 




Στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να ανταπεξέλθει πλήρως στις δυσκολίες του παιχνιδιού δεδομένου ότι η Ατλέτικο είχε ρίξει περισσότερους παίκτες αριστερά. Παρόλα αυτά με την ψυχραιμία του, τα έβγαλε πέρα και δεν φέρει καμία ευθύνη στο γκολ του Γοδίν για το 1-1, καθώς ο ουρουγουανός ήταν στο μαρκάρισμα του δεύτερου σέντερ - μπακ, του Ναβάρρο.



Μετά την αλλαγή του Βίγια, ο Τσόλο άλλαξε τα δεδομένα και πλέον προσωπικός αντίπαλος του Βύντρα ήταν το πυρηνικό όπλο της Ατλέτικο, ο Ντιέγκο Κόστα. Ο Βύντρα δεν έπεσε στην παγίδα του βραζιλιάνου, δεν υπέκυψε στον "ψυχολογικό πόλεμο". 



Τα δύο γκολ προήλθαν από λάθος εκτίμηση του Καράμπελα και από ένα αρκετά αμφισβητούμενο πέναλτι, και ιδιαίτερα αυστηρό, του Ρουμπέν πάνω στον Χουάνφραν.

Επίσης, ο Βύντρα έδειξε ατάραχος και μπροστά από την σέντρα όταν είχε την μπάλα στα πόδια. Η ποιότητα που προέβαλλε ο Βύντρα απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ισπανίας πρέπει να είναι ένα σημαντικό "επιχείρημα" στην μάχη που θα γίνει για το κεντρικό δίδυμο της εθνικής!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου