Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Θα μεγαλώσει η λίστα;

Ο Μοουρίνιο μπορεί να δήλωσε πως ελέγχει την κατάσταση, κατά την άφιξή του στην Πορτογαλία,ωστόσο,στην γείτονα χώρα έχει ξεσπάσει πόλεμος για το αν πρέπει να συνεχίσει η Ρεάλ με τον Special One στον πάγκο. ''Προσπαθώ να φτιάχνω την καλύτερη ενδεκάδα για κάθε παιχνίδι'' ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του,επιδιώκοντας έτσι να αποκρύψει την ένταση που επικρατεί στα αποδυτήρια των μερένχες.

4 χρόνια πέρασαν και κανένας δεν τόλμησε να αφήσει τον Ίκερ Κασίγιας στον πάγκο. Λόγω φόρμας,λόγω επιρροής στην κερκίδα; Είτε με τον έναν είτε με τον άλλο παράγοντα,ο Κασίγιας έπαιρνε κάθε βδομάδα φανέλα βασικού. Από τις 11 Μαϊου του 2008 είχε να μη συμβεί κάτι ανάλογο, σε ένα ματς Σαραγόσα 2-2 Ρεάλ Μαδρίτης. Το σύμβολο της ομάδας δημιούργησε ένα στρατόπεδο ενάντιο στις οδηγίες του Μοουρίνιο,κάτι που δεν εκτίμησε και πολύ ο Πορτογάλος. Η αιτία για την ανάδυση αυτής της υπο-ομάδας ήταν η σκληρή κριτική και όχι η υποστήριξη των ποδοσφαιριστών στις συνεντεύξεις Τύπου.

Η Ρεάλ βλέπει με τα κιάλια την πρωτοπόρο Μπάρτσα,οι φήμες οργιάζουν για προσέγγιση του Μοουρίνιο από την Παρί Σεν Ζερμαίν και έτσι έχει προκληθεί ένα...μπάχαλο στο εσωτερικό του κλαμπ. Από ότι φαίνεται ο έμπειρος προπονητής θα πεθάνει πολεμώντας και εμμένοντας στις αξίες που τον συνοδεύουν τόσα χρόνια. Θα παραμείνει μονάρχης στην ομάδα μέχρι ο Φλορεντίνο Πέρεθ σταματήσει να τον πιστεύει. Ο πρόεδρος πήρε πάντως θέση για τα γεγονότα λέγοντας: ''Η ένταση δεν είναι καλή''. Λιτός αλλά παράλληλα και πολύ ουσιαστικός.

Από την πλευρά του ο Κασίγιας μίλησε για το συμβάν όντας διπλωματικός... ''Ο Μοουρίνιο δεν μου είπε τίποτα,αλλά όπως όταν παίζεις δεν δικαιολογείται,έτσι δεν δικαιολογείται και όταν δεν παίζεις''. Επιπρόσθετα, είπε: ''με βλέπω καλά,όμως αυτός που αποφασίζει είναι ο προπονητής και πρέπει να συνεχίσω να προπονούμαι για να ξανακερδίσω την εμπιστοσύνη του''.

Η καρέκλα του Κασίγιας στην ομάδα τρίζει. Αλλά ποιοι είναι αυτοί που δεν τη γλίτωσαν από τον πρώην τεχνικό της Ίντερ; Ανατρέχοντας στην θητεία του Μοουρίνιο στους μερένχες,φαίνεται ξεκάθαρα πως ο πορτογάλος ''παίρνει κεφάλια'' όταν κάτι δεν του κάνει κλικ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σύγκρουσή του με τον Ζινεντίν Ζιντάν. Ο γάλλος σταρ είχε αναλάβει χρέη αθλητικού διευθυντή στην ομάδα αλλά ο Μοουρίνιο δεν έπαιρνε αυτά που ανέμενε από εκείνον. Στα μάτια του ο Ζιντάν ήταν ''υποτονικός'' στο έργο του. Ο τεχνικός των μερένχες έψαχνε κάποιον που ''θα την λέει'' στους κακούς διαιτητές,έψαχνε κάποιον ''χειρότερο'' από τον ίδιο. Ο Ζιντάν αποχώρησε από το πόστο του τον Ιούλιο του 2012.

Όσον αφορά την αποχώρηση Βαλντάνο,εκεί υπάρχει πιο πολύ ''ψωμί''. Ένα χρόνο και δύο μήνες νωρίτερα,ο Χόρχε Βαλντάνο άνοιξε την πόρτα της φυγής από το Σαντιάγο Μπερναμπέου. Ο Μοουρίνιο κατάφερε να κερδίσει την μάχη καταλαμβάνοντας σαν λέων ακόμα μεγαλύτερη μερίδα στην πίτα των αρμοδιοτήτων. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ είχε δηλώσει: ''Υπήρχαν δύο άτομα που γέμιζαν έναν ρόλο στο αθλητικό κομμάτι μεταξύ των οποίων δεν υπήρχε κατανόηση. Αποφεύγοντας αυτό το γεγονός δεν είναι πρακτικό για κανέναν''. Μάλιστα, ο Μοουρίνιο είχε κατηγορήσει τον Βαλντάνο για τα πολλά λεφτά που ξοδεύτηκαν για τις αγορές του Κεντίρα και του Εζίλ. Για τον Κεντίρα ο πορτογάλος ανέφερε πως: ''Δεν ήξερε πως ο Κεντίρα είναι στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και ότι θα μπορούσε να έρθει σε μας πολύ φθηνότερα''. Ενώ για τον Εζίλ είπε: ''Ούτε ήταν γνωστό ότι ο Εζίλ είχε προβλήματα με την Βέρντερ Βρέμης. Πληρώσαμε 15 εκατομμύρια ευρώ''. Ο Βαλντάνο σε δηλώσεις του μίλησε για στρατόπεδα στην Ρεάλ,κατά την απομάκρυνσή του από την ομάδα. ''Πάντα σεβόμουν την Ρεάλ Μαδρίτης. Ποτέ δεν μετέτρεψα την ομάδα σε στρατόπεδο. Πάντα έβαζα την θέση μου ως γενικός διευθυντής μπροστά από αυτό που είμαι και πάντα απέφευγα να εμπλέκομαι σε αυτή τη μάχη''. Τα λόγια,κομμάτια...

Ανάμεσα στις απώλειες που πέρασαν στα ''ψιλά'' είναι ο γιατρός του σωματείου Ερνάντεθ και ο μάγειρας Τσέτσου. Ο πρώτος είχε συμπληρώσει 10 ολόκληρα χρόνια στο κλαμπ ενώ ο δεύτερος τέσσερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου