Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Η άνευρη Λιλ... Λιλ 0-1 Βαλένθια.

Ο Τζόνας ήταν και πάλι ο δήμιος της Λιλ. Μπορεί να μην έκανε κάτι άλλο σπουδαίο πέρα από το γκολ αλλά το τέρμα του αποδείχτηκε χρυσάφι καθώς ήταν το μοναδικό του ματς. Έτσι πέτυχε το τρίτο του γκολ κόντρα στους Γάλλους αφού είχε σκοράρει άλλες δυο φορές στο εντός έδρας 2-0 της ομάδας του τον Οκτώβριο. Αξίζει να σημειωθεί πως η Βαλένθια κέρδισε υπό το βλέμμα υπηρεσιακού προπονητή,του Σαλβαδόρ Γκονζάλεθ,ενώ την θέση αναμένεται να αναλάβει ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Η Βαλένθια δεν ήταν καλύτερη της αντιπάλου της στο ματς. Απλά έπαιξε χωρίς άγχος και πίεση,στοιχεία που είχαν καταβάλει την Λιλ. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα αλλά το καθαρό μυαλό έλειπε από την ομάδα. Οι Ισπανοί πήγαν κόντρα στην εξέλιξη του ματς και ευτύχησαν να προηγηθούν στο 36' μετά από αυστηρό πέναλτι που καταλόγισε ο ρέφερι από τα Σκόπια. Ο Τζόνας το κέρδισε και ο Τζόνας το εκτέλεσε,εύστοχα.

Η Λιλ πονούσε τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο στα επιθετικά χαφ. Ο Καλού που μοιάζει αγνώριστος δεν μπορεί να σηκώσει προς το παρόν την ευθύνη που άφησε ο Αζάρ. Άκουσε πολύ γιούχα από τον κόσμο και δικαιολογημένα. Ούτε ο Ροδελίν,με τον οποίο άλλαζαν πλευρές,βοήθησε και πολύ και αποτέλεσε εύκολο θύμα των φιλοξενούμενων μπακς. Επίσης, λίγες μπαλιές έφταναν στα πόδια του φορ της ομάδας,Μπρούνο, ο οποίος είχε έναν άχαρο ρόλο στο παιχνίδι μέχρι να αντικατασταθεί από τον Ρου. Ο Μπαλμόντ ήταν ένας παίχτης που ξεχώρισε για το γαλλικό κλαμπ,ειδικά στο πρώτο μέρος,με καλές κοντινές πάσες και καλά τρεξίματα. Ο 32χρονος μέσος φαίνεται πως περνάει την δεύτερη νιότη του και με βάση την διάθεση του εύκολα θα χαρακτηριζόταν ''αειθαλής'' ποδοσφαιριστής. Η ομάδα του Ρούντι Γκαρθία άλλαξε στο παιχνίδι τρεις φορές αρχηγό αφού πρώτα έγινε αλλαγή ο Μαβούμπα που έδωσε το περιβραχιόνιο στον Μπαλμόντ ο οποίος πέρασε με την σειρά του εκτός γηπέδου χρίζοντας για λίγα λεπτά αρχηγό τον Μπερία. Μπερία και Ντινιέ,δεξί και αριστερό μπακ,παίζουν καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη της Λιλ. Η σημαντικότερη φάση για την ομάδα ήρθε στο 89' μετά από κεφαλιά του Ρου την οποία απέκρουσε ενστικτωδώς ο Γουαϊτα.

Όσον αφορά την Βαλένθια,οι φιλοξενούμενοι έκαναν συχνά λάθη,κυρίως στο χώρο του κέντρου. Πονούσαν πολύ στο πεδίο δράσης των Αλμπέλδα και Τίνο Κόστα οι οποίοι έχαναν τις μονομαχίες και εξέθεταν ουκ ολίγες φορές την άμυνα. Η Βαλένθια δεν έπαιξε μπαλάρα απλά μετέτρεψε την πιο σημαντική της φάση σε γκολ. Επιπρόσθετα,δεν φάνηκε από τις πτέρυγες με τους Γουαρδάδο και Φεγκουλί,ειδικά ο δεύτερος,να βρίσκονται σε κακή μέρα. Ελάχιστες πρωτοβουλίες που πήραν στέφθηκαν από επιτυχία και αυτό είχε σαν συνέπεια να μην πηγαίνουν βοήθειες στον Βαλδές ο οποίος έπαιζε με πάθος. Μάρκαρε,κυνηγούσε την μπάλα,δηλαδή προσπαθούσε να εξασφαλίσει αυτά που δεν του παρείχαν οι συμπαίκτες του. Πολλές φορές γυρνούσε πιο πίσω και από τον Τζόνας,γυρνώντας μάλιστα και πίσω από την γραμμή του κέντρου. Ο Σισοκό είναι παίχτης-κλειδί για την Βαλένθια αφού είναι ένας μπακ που καλύπτει πολλά μα πολλά χιλιόμετρα στα αριστερά και από την απόδοσή του κρίνονται πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου