Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Όμορφο ποδόσφαιρο από την Μπορντό! Μπορντό 2-0 Νιουκάσλ.

Εύκολο βράδυ είχε η Μπορντό στο γήπεδο της την τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Η Νιουκάσλ έχασε με κατεβασμένα τα χέρια και αποτέλεσε την πρώτη αγγλική ομάδα που έχασε από τους Γιρονδίνους. Με το 2-0 της η Μπορντό προέβαλλε την αξία της και κέρδισε συνολικά 13 βαθμούς στο γκρουπ της,ένας άκρως ικανοποιητικός αριθμός.

Οι καρακάξες είχαν πρόβλημα καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα στην δημιουργία. Συχνά προέβαιναν σε γιόμες,κάτι που γινόταν κατά βάση από τα μπακς της. Στο πρώτο μαρκάρισμα οι αμυντικοί τα χαναν και μαζί χανόταν εύκολα και η μπάλα. Ο Σέιν Φέργκιουσον έδειξε την απειρία του μη βοηθώντας την ομάδα του στην ανάπτυξη. Από την άλλη πλευρά, ο Ταβερνιέρ έκανε εύκολα και ανούσια φάουλ. Επίσης,έλειπε το πάθος από την ομάδα του Πάρντιου ο οποίος δεν είχε plan b ή αν είχε δεν το εφήρμοσε. Καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα το ματς για τους φιλοξενούμενους. Σε κακή μέρα βρέθηκαν επίσης οι δύο Αμεόμπι. Ο Σάμι ήθελε να τα κάνει όλα μόνος του ενώ ο Σόλα φαινόταν πολύ βαρύς για να ξεγελάσει το εκπληκτικό στο ματς αμυντικό δίδυμο Μαράνζ και Πλανούς. Ο Μπιγκιριμάνα,19 χρονών παρακαλώ,ξεχώρισε αφού ήταν ένας παίχτης που έτρεχε non-stop και μάρκαρε με τρομερό ποδοσφαιρικό εγωισμό. Αξίζει να υπογραμμιστεί πως το δεύτερο γκολ που προήλθε από λάθος του Γουίλιαμσον ίσως να κρύβει και ένα αστείο παρασκήνιο. Στο 73' μπήκε το γκολ ενώ λίγο πριν είχε σηκωθεί από τον πάγκο ο Κολοτσίνι για να αντικαταστήσει τον άγγλο αμυντικό. Πιθανώς,να το πήρε είδηση ο Γουίλιαμσον και να σάστισε στο ενδεχόμενο αλλαγής.
Στο απέναντι στρατόπεδο,μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ντιαμπατέ των δύο γκολ. Φονικό όπλο για την ομάδα του που έβγαλε από την μύγα ξύγκι. Κλασσικός φορ περιοχής,μονοδιάστατος αλλά γκολτζής. Σπανίζει αυτό το είδος. Συμπαραστάτες στον αγώνα του προς την δόξα ήταν ο Μπελιόν,που έκανε την ασσίστ για το πρώτο γκολ και ο Μπεν Καλφάλα(του οποίου,βέβαια,η απόδοση έπεσε αισθητά στο δεύτερο μέρος). Όλοι δούλευαν για τον Ντιαμπατέ με το σύστημα να τον βοηθάει. Μπελιόν και Σαϊβέ κινούνται περιφερειακά και είναι οι παίχτες που με την τεχνική τους θα φέρουν την μπάλα μέσα στην περιοχή. Τα εύσημα,επίσης,πρέπει να δοθούν στον ιθύνοντα νου Σέρτιτς και στον Πλανούς ο οποίος εξαφάνισε τον Ρέιντζερ. Η Μπορντό έσκιζε στο γήπεδο και οι οπαδοί της σίγουρα έφυγαν ευχαριστημένοι από το γήπεδο. Πολύ στρωτό ποδόσφαιρο με την μπάλα να ξεκινάει όμορφα από τα μπακς και να πηγαίνει μετά ομαλά στα εξτρέμς ή στον Μπεν Καλφάλα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου