Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Παναθηναϊκός - Ραπίντ Βιέννης: Κάτι παραπάνω από αδέρφια!

 Twitter:
@GeorgeBisharas


Ο δεσμός των οπαδών των δύο κλαμπς έχει γράψει και συνεχίζει να γράφει την δική του ιστορία. Με την πρώτη ευκαιρία η μία πλευρά δείχνει στην άλλη την έμπρακτη υποστήριξή της,σε μία αδελφοποίηση που δεν είναι μόνο στα χαρτιά. Η προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ έχει,δηλαδή,το δικό της αξιοσημείωτο υπόβαθρο στην κερκίδα.

Πέρα από τις ξεχωριστές,επίσης,φιλίες Ολυμπιακόυ-Ερυθρού Αστέρα και ΠΑΟΚ-Παρτιζάν οι υποστηρικτές του Παναθηναϊκού δεν ξεχνάνε τους πράσινους της Αυστρίας. Τον Φεβρουάριο του 2001, ο Παναθηναϊκός έπαιζε εκτός έδρας με τους συμπατριώτες της Ραπίντ Βιέννης,την Στούρμ Γκρατζ. Τότε ήταν το κατάλληλο timing για να γίνει η ιδέα, πράξη. Η πρωτοβουλία της αδελφοποίησης πάρθηκε από ορισμένους οπαδούς του τριφυλλιού και η επιλογή έγινε κυρίως με βάση τα χρώματα της ομάδας.

Συνολικά η Θύρα 13 και οι Ultras Rapid έχουν παρευρεθεί σε κοινή θύρα,σε Ελλάδα,Αυστρία ή σε άλλη χώρα,πάνω από 50 φορές ενώ δεν είναι τυχαίο πως αυτοαποκαλούνται αδέρφια. Το ότι οπαδοί της Ραπίντ Βιέννης προσήλθαν σε ματς όπως το Παναχαϊκή-Παναθηναϊκός και Παναθηναϊκός-Καλλιθέα,μόνο με ψιλά γράμματα δεν μπορεί να γραφτεί. Τα ντέρμπι εξυπακούεται πως θεωρούνται must παιχνίδια και για τους δύο οπαδικούς συνδέσμους.

Μάλιστα,χαρακτηριστική περίπτωση που αποδεικνύει την φιλία τους είναι η εκδρομή οπαδών του Παναθηναϊκόυ (κατά βάση από την Θεσσαλονίκη) στη βουλγαρική πρωτεύουσα για το ματς Τσκα Σόφιας-Ραπίντ Βιέννης το οποίο ενημερωτικά έληξε 1-2.

Ο ΠΑΟΚ πέρσι στο Europa League συνάντησε την Σάμροκ Ρόβερς. Οι ιρλανδοί βρίσκονται σίγουρα στην καρδιά των υποστηρικτών του Παναθηναϊκού αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο οι αυστριακοί. Το σήμα δεν είναι αρκετό για να καρποφορήσει μία τέτοια σχέση καθώς χρειάζεται και επιθυμία από τις δύο πλευρές. Και με την Ραπίντ Βιέννης,ο Παναθηναϊκός έχτισε μία πολύ ισχυρή βάση στην κεντρική Ευρώπη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου