Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

O πρόεδρος της Παρί γνώρισε κόσμο στην Αθήνα...

Μιας που έπαιζε η Παρί σήμερα,όμορφο ματς με την Μονακό (1-1), θα παραθέσω δύο γεγονότα που συνέβησαν κατά την διαμονή των παριζιάνων στην ελληνική πρωτεύουσα.

Την Τρίτη το απόγευμα,πριν μαζευτούν οι φιλοξενούμενοι για να πάνε στο Καραϊσκάκη, είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του Intercontinental πολλοί Λίβυοι. Προφανώς, οι άραβες έμεναν στο ξενοδοχείο λόγω των αναταραχών που ακόμα υπάρχουν στην Λιβύη.

Μόλις μυρίστηκαν ότι η Παρί μένει στο ίδιο ξενοδοχείο,κινητοποιήθηκαν. Οι σεκιουριτάδες του ξενοδοχείου ήταν συνεχώς σε εγρήγορση λόγω της παρουσίας τους.

Ο πραγματικός χαμός έγινε,όμως, όταν κατέβηκε ο πρόεδρος της ομάδας, o Νασέρ αλ - Χελαϊφί (όπως είναι σωστά το όνομά του στα αραβικά σύμφωνα με την ενημέρωση που μου έδωσε ο πατέρας μου που γνωρίζει την γλώσσα).

Συνοδευόταν από άλλους δύο κυρίους και κατευθύνθηκε προς την καφετέρια του ξενοδοχείου. Ένας από τους Λίβυους δεν έχασε δευτερόλεπτο και αμέσως προσπάθησε να τον προσεγγίσει. Ένας από τους σεκιουριτάδες τον εμπόδισε, εκείνος του είπε πως θέλει να δει έναν φίλο του στο βάθος (τον κορόιδεψε κανονικά) αλλά τελικά ο σκοπός του ήταν να βγάλει μία φωτογραφία με τον πρόεδρο της Παρί.

Στη συνέχεια, πήγαν προς το ίδιο μέρος και άλλοι Λίβυοι. Ο αλ - Χελαϊφί έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συνομίλησε πολύ ώρα μαζί τους.

Πέρα από την γλώσσα που τους συνδέει, υπάρχει και πολιτικό υπόβαθρο στο θέμα. Το Κατάρ ήταν από τις χώρες που έβλεπαν με καλό μάτι την εξέγερση που έγινε στην Λιβύη. Μάλιστα, έχει χρηματοδοτήσει και την μεταφορά αρκετών Λίβυων τραυματιών στην Ευρώπη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου