Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Φύγε,ξεκόλλα,φύγε!

O Αντίλ Ραμί δεν χωράει άλλο στην Βαλένθια και πρέπει να εκδιωχθεί από την ομάδα πάση θυσία. Η συμπεριφορά του είναι ανάρμοστη και προσβάλλει το στάτους του κλαμπ. Οι λιγοστές δηλώσεις που κάνει στα μέσα στάζουν δηλητήριο και βάζουν φωτιά στα θεμέλια του Μεστάγια.

H ποδοσφαιρική αξία του Ραμί είναι αδιαμφισβήτητη. Ο σωματότυπός του είναι ο ιδεατός για έναν κεντρικό αμυντικό,αποτελεί έναν πραγματικό βράχο στα σέντερ - μπακς. Μαζί με τον επίσης γάλλο Μαθιού, ξεχωρίζουν ανάμεσα στις επιλογές του προπονητή και συνθέτουν μία άμυνα - (σχεδόν) εγγύηση. Στη σειρά ακολουθούν ο Ρικάρντο Κόστα και ο Βίκτορ Ρουίθ, και σίγουρα ο πορτογάλος ανεβάζει τον ανταγωνισμό. Ο Ραμί αποτελούσε προηγουμένως μέλος της χρυσής φουρνιάς της Λιλ που κατέκτησε το πρωτάθλημα Γαλλίας τη σεζόν 2010 - 2011. Προπονητής του ήταν ο νυν κόουτς της Ρόμα Ρούντι Γαρθία που είχε στο ρόστερ του παιχταράδες όπως ο Αζάρ, ο Ζερβίνιο, ο Σόου, ο Μπαλμόντ, ο Καμπάιγ, ο Δεμπουσί, ο Τσετζού κ.ά.

Παράλληλα, ο Ραμί μπαίνει συχνά στην αποστολή των τρικολόρ από το 2010 και μετά. Είναι παιδί μαροκινών αλλά μεγάλωσε στην Γαλλία και τελικά διάλεξε τον δεύτερο δρόμο όπως συμβαίνει συνήθως σε αντίστοιχες περιπτώσεις... Θα ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα ήταν οι εθνικές ομάδες τις Αφρικής αν σε αυτές περιλαμβάνονταν οι απόγονοι μεταναστών που η ζωή τους έφερε για παράδειγμα στη Γαλλία ή στην Πορτογαλία.

Πάντως, ο 27χρονος αμυντικός φαίνεται να μην έχει συναίσθηση κινδύνου όταν ανοίγει το στόμα του, τα ΜΜΕ πανηγυρίζουν όταν κάνει δηλώσεις. Η ζωή του πριν αρχίσει να παίζει επαγγελματικά ποδόσφαιρο ήταν πολύ δύσκολη,αλλά δεν παύει με αυτά που λέει να παίζει με την τύχη του.



Πιο αναλυτικά, είχε πει τον Μάιο: "Η ομάδα μου συμπεριφέρεται λες και είμαι αντικείμενο για να βγάλει λεφτά".

"Δεν είναι λογικό ο τεχνικός διευθυντής να μου λέει να διακόψω την προπόνηση για να με ενημερώσει ότι έχουν λάβει προσφορά από την Ανζί και αν θέλω να πάω".

"Δεν θέλω να βλέπω τους καλύτερους παίχτες να φεύγουν στο τέλος κάθε σεζόν".

Η Βαλένθια έχει τα τελευταία χρόνια οικονομικά προβλήματα και έχει πουλήσει μεταξύ άλλων τον Βίγια, τον Σίλβα και τον Μάτα. Αυτό έπρεπε να το γνωρίζει ο Ραμί πριν φύγει από την Λιλ ή να τον έχει ενημερώσει η εταιρεία μάνατζμεντ που τον εκπροσωπεί, η Αzzunto AG, ότι η Βαλένθια έτσι κινείται μεταγραφικά πλέον,έτσι αναγκάζεται να κινείται.

Η κρίση έχει χτυπήσει πολύ άσχημα ομάδες όπως η Μάλαγα,που έφτασε πέρσι μέχρι τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, και η Σεβίλλη. Στην δεύτερη, ο πρόεδρος Δελ Νίδο πούλησε βαρύτατα χαρτιά του όπως ο Μεδέλ, ο Νάβας, ο Νεγρέδο και ο Κοντόγκμπια μέσα σε ένα καλοκαίρι.

Επίσης, η Βαλένθια οικονομικά μπορεί να μην είναι καλά αλλά ούτε η ταπεινή Ράγιο της γειτονιάς μου είναι,που από το πουθενά κατάφερε πέρσι να μπει στην 10αδα ενώ είχε το μικρότερο μπάτζετ της κατηγορίας και να χάσει εξωαγωνιστικά την είσοδό της στην Ευρώπη. Το μυστικό της Ράγιο ήταν το υγιές κλίμα στα αποδυτήρια,κάτι που ο Ραμί πάει να χαλάσει στη Βαλένθια.

Ο Ραμί πρόσφατα "ξαναχτύπησε" με τα λεγόμενά του στο Radio Valencia: "Χάσαμε παίχτες όπως ο Αλμπέλδα, ο Σολδάδο και ο Τίνο Κόστα και τώρα στα αποδυτήρια υπάρχουν μόνο "γατάκια" που δεν μιλάνε πρόσωπο με πρόσωπο".

Στη συνέχεια,τόνισε κάποια πράγματα και για την σχέση του με τον Τζούκιτς: "Αυτός είναι ο καπετάνιος του πλοίου αλλά θα δούμε που είμαστε στο τέλος της σεζόν. Η σχέση μου μαζί του δεν είναι καλή. Δεν νομίζω ότι λέει τα πράγματα πρόσωπο με πρόσωπο."

Μάλλον, ο Ραμί διάβασε πρόσφατα το βιβλίο του Ιμπραϊμοβιτς "I am Zlatan Ibrahimovic" που έλεγε παρόμοια πράγματα για την σχέση του με τον Γουαρδιόλα και επηρεάστηκε.



O Τζούκιτς τον πήρε μαζί στην αποστολή για το ματς με την Γρανάδα αλλά τον έβαλε να κοιμηθεί σε άλλο ξενοδοχείο. Την επόμενη μέρα πήρε μόνος του τον δρόμο της επιστροφής για την Βαλένθια. Με πολλά νεύρα,παρατρίχα να μάλωνε με έναν κάμεραμαν και έναν δημοσιογράφο, επέστρεψε σπίτι του και άνοιξε το facebook χαρακτηρίζοντας εκεί "αβάσιμη" την τιμωρία που του επιβλήθηκε.

Ήταν που ήταν στραβό το κλίμα στην Βαλένθια, μετά και το 0-3 από την Σουόνσι, ο Ραμί έριξε περισσότερο λάδι.

Ο γαλλομαροκινός είναι άστατος χαρακτήρας τόσο επαγγελματικά όσο και στην προσωπική του ζωή. Η εφημερίδα Espresso, που πρέπει να της αποδοθούν τα εύσημα για την αποκάλυψη, είχε βγάλει στην φόρα τα άπλυτα του για το ερωτικό του μπλέξιμο με την Μαρία Λιαγουροπούλου,που ήταν και εξώφυλλο στο playboy, την οποία μάλιστα άφησε έγκυο όπως η ίδια ισχυρίστηκε. Ανήκει στην ίδια κατηγορία περιπτώσεων με τον Μπενζεμά ο οποίος πρόσφατα πλήρωσε 8.000 ευρώ σε τρανσέξουαλ για να είναι μαζί του για δύο μέρες,όπως βγήκε προς τα έξω. Προηγουμένως, ο άσσος της Ρεάλ είχε μπλεχτεί και στην υπόθεση της Ζαχία Ντεχάρ,όπως και ο Ριμπερί. Τρεις άραβες με χρήμα και δόξα που στα ερωτικά τους τα 'χουν κάνει μπάχαλο,κάτι που έχει επίπτωση και στο image τους.



Βέβαια, δεν αποτελούν τον κανόνα αφού στην εθνική Γαλλίας αγωνίζονται και άλλοι άραβες,με ήσυχη προσωπική ζωή, όπως ο Νασρί και ο Ζινιάκ.

Πάντως, όσον αφορά τον Ραμί, μιλάμε για περιπτωσάρα, που έχει καταφέρει να τραυματιστεί χορεύοντας Gangnam Style..




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου