Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Sporting | Η απόδοση του Ruben Semedo 2016 - 2017 (videos)



Ο Ρούμπεν Σεμέδο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Πορτογαλίας για το κέντρο της άμυνας. Ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής με ευοίωνο μέλλον.



Ο αμυντικός της Βιγιαρεάλ (προηγουμένως της Σπόρτινγκ Λισαβόνας) χρίζει ιδιαίτερης μνείας μιας και στην σεζόν 2016-2017 έδειξε εξαιρετική ποιότητα και σπουδαίες ικανότητες που θα τον οδηγήσουν (λογικά) και στην εθνική Πορτογαλίας, νικήτρια του Euro 2016.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του:

- Άριστος στο κατέβασμα της μπάλας, την οποία δεν μεταβιβάζει, αν δεν είναι 100% βέβαιος για την διασφάλιση της κατοχής. Πρώτη επιλογή του τερματοφύλακα Ρουί Πατρίσιο για την ανάπτυξη του παιχνιδιού.



- Ανίκητος στον αέρα. Είναι το φαβορί όσον αφορά τις μονομαχίες που χρειάζονται κεφάλι και αλτικότητα.

- Πολύ δυνατός στις μονομαχίες "ένας με έναν". Αν ο αντίπαλος που κατέχει την μπάλα δεν πάρει απόσταση από τον Ρούμπεν Σεμέδο, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα καταστρέψει την επίθεση της ομάδας του. 

- Άψογος και αποτελεσματικός στο τάκλιν. 


Δεν οφελήθηκε από την πορεία της Σπόρτινγκ Λισαβόνας


Τα λιοντάρια ξεκίνησαν την χρονιά με μεγάλες φιλοδοξίες με τον προπονητή Jorge Jesus να ανεβάζει τον πήχη. Ο τρόπος σκέψης του, όμως, δεν συνεισέφερε θετικά στην επίτευξη των στόχων. Η ομάδα έπαιζε σε υπερβολικό βαθμό με την μπάλα χαμηλά, κάτι που έβαζε συχνά την άμυνα σε κίνδυνο.



Οι αμυντικοί είχαν υπέρμετρες αρμοδιότητες στην ανάπτυξη, ψάχνοντας σε ουκ ολίγες περιπτώσεις απεγνωσμένα μία λύση για να δώσουν την πάσα, κατά την διάρκεια της σεζόν.



Ένας τραυματισμός του Ρούμπεν Σεμέδο, στο εντός έδρας παιχνίδι με την Μπράγκα, άλλαξε για μερικές αγωνιστικές τα πλάνα του προπονητή της Σπόρτινγκ. Το αμυντικό δίδυμο άλλαξε, με συμπαίκτη του Κοάτες να είναι, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, ο τρίτος σέντερ μπακ της ομάδας, Πάουλο Ολιβέιρα. 

Η σεζόν της Σπόρτινγκ απογοήτευσε τους οπαδούς της με την ομάδα να καταλαμβάνει την τρίτη θέση της Liga NOS, συγκεντρώνοντας 70 βαθμούς με την πρωταθλήτρια Μπενφίκα να μαζεύει 82.



Οι εμφανίσεις του Ρούμπεν Σεμέδο κατά την διάρκεια της σεζόν 2016/2017.

Ruben Semedo part 1

Ruben Semedo part 2


Ruben Semedo part 3



Παράλληλα, είναι διαθέσιμη και η μικρότερη αλλά πιο θεαματική version του αφιερώματος στον Ρούμπεν Σεμέδο, που μπορεί κανείς να την παρακολουθήσει στο κανάλι Παίξε Μπάλα! του Youtube.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου